وعدههای رئیسی
رئیسی رئیس جمهور شد و همه چشمها با او است تا بعد از شروع کار تحقق وعدههای انتخاباتی خود را در دستور کار قرار دهد.
گروه سیاست سایت فردا - مردم ایران علیرغم همه دلخوریها و نارضایتیهایی که از وضع موجود داشتند، پای صندوق آمده و با رایهایی که به صندوق انداختند تکلیف ریاست جمهوری در چهار سال آتی را مشخص کردند. دلیلش این بود که به وعدههای رئیس جمهور منتخب اعتماد کرده و باور کردند که او با این رویکرد قادر به ایجاد تغییر و بهبود شرایط زندگیشان است.
ملت در واقع دین خود را ادا کردند و حالا نوبت آقای رئیسی است که نشان دهد شایسته این اعتماد بوده است. برای این کار نیز کافی است که وعدههای انتخاباتی خود را فراموش نکند. ما و سایر رسانهها نیز به حکم رسالت حرفهای خود در ممانعت از این فراموشی احتمالی مسئول هستیم. برای همین هم لازم است که از همین امروز - اگرچه تقریبا دو ماه تا شروع به کار دولت مانده است - وعدههای داده شده را به وی گوشزد کرده و خواستار تحقق آن شویم.
در همین راستا است که «ایسنا» در گزارشی لیستی از وعدههای ارائه شده را تهیه کرده است. بر این اساس، وعدههای اقتصادی رئیسی شامل ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال، ایجاد یک میلیون شغل در هر سال (۴ میلیون شغل در پایان ۴ سال)، رساندن تورم به نصف میزان فعلی و پس از آن، تک رقمی کردن تورم ، ایجاد سامانه جامع اطلاعات اقتصادی، مدیریت بازار ارز، رفع وابستگی کالاهای اساسی و سفره مردم به نرخ ارز ، اصلاح نظام بانکی کشور، تحول ساختاری در نظام بانکی، سوق دادن نقدینگی به سمت تولید ، افزایش نظارت بر بازار، کنترل گرانی و مقابله با گرانسازی، اصلاح نظام قیمتگذاری و تامین و توزیع برای حل فاصله طبقاتی، حل فاصله طبقاتی و بیعدالتی با تغییر سیاستهای نادرست اقتصادی، متناسبسازی حقوق مردم با تورم، توزیع عدالت با استفاده از ظرفیتهای اقتصادی، اصلاح نظام مالیاتی و ایجاد سامانه هوشمند برای مقابله با بروکراسی فسادزا، حمایت از خانوادهها و اقشار محروم، تامین حداقل معاش مردم با ارائه کارت خرید برای سه دهک پایین، جهش در تولید و تقویت کسب و کار، استفاده از ظرفیت تولیدی کشور که ۴۰ درصد آن خالی است و فعال کردن اقتصاد دریایی است.
مهمترین وعدههای سیاست خارجی او نیز شامل پایبندی به برجام با اقتدار خارجی در امتداد اقتدار داخلی، سامان دادن اقتصاد، معیشت و فرهنگ و مسائل اجتماعی و حقوق مردم در عرصه سیاست خارجی، تردید نکردن برای رفع تحریمها و در کنار آن خنثیسازی تحریم و شرطی نکردن اقتصاد، توجه ویژه به دیپلماسی اقتصادی در کنار دیپلماسی سیاسی و استفاده از ظرفیتهای اقتصادی منطقهای است.
رئیس اما در حوزههای دیگری مثل مدیریت کشور نیز وعدههای داده است. وعدههای مدیریتی او شامل داشتن نگاه یکسان به همه مردم، تغییر وضع موجود به نفع مردم، تضمین قانونی حق همه مردم، پایان روابط فسادانگیز و جریان رانتخواری و برخورد با مظاهر فساد، جهتگیری در راستای عدالت، استفاده از همه ظرفیتهای کشور و نیروهای کارآمد و اجماعسازی، تحول در نظام اجرایی و شیوه اداره کشور، تحول در نظام اداری برای مقابله با فساد اداری و برداشتن ضابطههای دستوپاگیر، شناخت اقلیمی مسئل کشور علاوه بر مسائل کلان، ایجاد گشت ارشاد برای مدیران، اصلاح دولت و مبارزه با فساد، ناکارآمدی و تبعیض، ایجاد سامانه شفافیت و شفافسازی اقدامات، به حداقل رساندن یا منتفی کردن تعارض منافع در بسیاری از سطوح مثل بخش مسکن و سلامت است.
وعدههای رئیسی در حوزه سلامت و بهداشت اما این روزها که درگیر ویروس منحوس کرونا هستیم، بیش از هر وقت دیگری خود نمایی کرده و مهم جلوه میکند. او از آسان کردن دسترسی به متخصصین و پزشکان در همه کشور، واکسیناسیون کرونا برای همه آحاد مردم در اسرع وقت، کمک به آسیبدیدگان از کرونا، کاهش ۵۰ درصد از هزینههای درمان، پرداخت هزینه درمان از طریق ارائه کارت سلامت برای برخی از اقشار جامعه، توسعه خدمات درمان ناباوری، توجه به معیشت و حقوق پزشکان و پرستاران گفته بود.
بخش دیگری از وعدههای رئیس جمهور منتجب نیز اجتماعی و فرهنگی بود. او از حل مشکل مسکن جوانان در آستانه ازدواج، رایگان شدن اینترنت برای دهکهای پایین جامعه، رونق اقتصاد فضای مجازی، تجدید نظر در بخشنامههای دست و پاگیر، حل مشکل طرح تحول سلامت، حل آسیبدیدگی عدالت در جامعه، شناخت حقوق همه مردم و دختران و زنان و روستاییان برای حل مشکلاتشان سخن میگفت.
دیدگاه تان را بنویسید