قاضیزاده هاشمی: دولت از بورس جیب مردم را خالی کرد
کاندیداهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت سلام، ضد تبعیض، فساد و قبیلهگرایی برنامهریزی شده است،گفت: میخواهیم قدرت طلبان را از سفره انقلاب کنار بزنیم و مردم را بر سر این سفره بنشانیم.
تسنیم: سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی در گفتوگوی تلویزیونی با مردم استان گلستان اظهار داشت: در ایام تبلیغات انتخابات باید از نزدیک با مردم صحبت میکردیم اما به علت کرونا و برا ی حفظ سلامتی مردم این اتفاق میسر نشد و همانطور که میدانید بیش از 80 هزار نفر از مردم ما با سوء مدیریت فوت کردند اما در خیلی از کشورهای دنیا با قاطعیت در مدیریت و مدیریت عالمانه شیوع کرونا اصلا بحرانی نشد.
وی با انتقاد از مدیریت کرونا در کشور افزود: صداوسیما آماری از کشورهایی که وضعشان بد است میدهد اما از کشورهایی که وضع خوبی دارند و ممکن است برای مردم سوال ایجاد کند اطلاعاتی در صداوسیما پخش نمیشود. خیلی کشورها از جمله همین چین با یک میلیارد نفر جمعیت قبل از مطرح شدن واکسیناسیون کمتر از 5 هزار نفر کشته داد. در کشوری مانند تایوان، ویتنام، ژاپن و غیره قبل از واکسن، کرونا را مدیریت کردند.
این کاندیدای ریاست جمهوری بیان داشت: فصل انتخابات است و به علت عدم رعایت پروتکلها و مدیریت ضعیف در کرونا این فاصله بین کاندیداها و مردم افتاده است با اینحال فرصتی را صداوسیما فراهم کرده که ما بتوانیم با مردم گفتوگو کنیم.
وی با تأکید بر اصلاح ساختارها و تمرکززدایی خاطرنشان کرد: به علت ساختارها و روشهایی که استضعاف و عدم توازن را ایجاد میکرده، در یکصد سال اخیر، کشور ما دچار تبعیض گستردهای در زمینههای مختلف شده است. مراکز اقتصادی، رفاهی، صنعتی، دانشگاهی و هر جایی که میشود شغل ایجاد کرد در یک مناطق خاصی از کشور استقرار پیدا کردند. هرچند به علت این برنامه ریزی غلط مشکلات آلودگی و تخریب محیط زیست، حاشیه نشینی و غیره هم در همین مناطق به وجود آمده است.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه دولتها بدون مردم نمیتوانند کاری کنند، افزود: متأسفانه همه قدرت را در تهران جمع کردیم و یک کشور و شهر به نام تهران درست کردیم. در تخصیص منابع بانکی 70 درصد آن سهم تهران است، در اختصاص اعتبار شرکتهای دولتی 50 تا 60 درصد به تهران اختصاص داده میشود، در ایجاد مراکز تفریحی، توزیع نیروهای متخصص مانند پزشک، مهندس، حقوقدان و غیره تهران در اولویت است؛ آن هم در همه جای تهران نیست بلکه فقط در شمال تهران است.
وی با تأکید براینکه تورم باعث شده که شکاف طبقاتی بیشتر شود، گفت: در همین تهرانی که 14 میلیون جمعیت دارد نیمی از مردم حاشیه نشین هستند یا در مکانهایی زندگی میکنند که از نظر کالبدی مشکل دارد. در چنین وضعیتی تورم به این تبعیض گسترده دامن زده است و فقرا به ثروتمندان مالیات میدهند. تورم مدام در حال افزایش بوده و هر چه از مرکز به سمت پیرامون و مرزها میرویم، وضع بدتر میشود.
این کاندیدای ریاست جمهوری به بیکار گسترده در برخی مناطق کشور هم اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از 450 شهرستان در کشور داریم که از این تعداد 150 شهرستان وضعیت بحرانی و 30 شهرستان وضعیت بسیار بحرانی دارند و مهاجرت هم از همین شهرها اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: ما طرح کلانی را برای برهم زدن این شرایط آماده کردیم و میخواهیم به تعداد شهرستانهای کشور، پایتخت داشته باشیم. اختیاراتی که در پایتخت است ( که از کل کشور گرفته شده و به وزرا سپرده شده است) باید به شهرستانها واگذار شود. سلسله مراتب کشور به علت نداشتن اختیار، پاسخگو نیستند اما ما باید طبق اصل 127 قانون اساسی، در حوزه اجرا اختیارات هیئت وزیران را به فرمانداران واگذار کنیم. بودجه شهرستانها را هم به فرمانداران میدهیم تا اختیار منابع مالی در شهرستان باشد.
قاضیزاده هاشمی درباره مکانیزم کنترلی و جلوگیری از فساد در این اجرای این طرح توضیح داد: ما به دنبال حاکمیت مردم بر دولت هستیم. میخواهیم دولت را به مردم بازگردانیم، زانوی دولت بر گردن مردم است. دولت جایی تحت عنوان مجوزها و جایی به عنوان نظارت و در همه بخشهای زندگی مردم دخالت میکند و ما در دولت سلام میخواهیم حاکمیت را به مردم بدهیم و دولتمردان هم باید پاسخگوی مردم باشند. دولت برای تأمین خود از جیب مردم بر میدارد، در تورم و بورس از جیب مردم میزنند، در مالیات نادرست بازهم از جیب مردم بر میدارد اما نفت مردم را سر سفره دولت میبرد و به جای اینکه به فکر استیفای حقوق مردم باشد، حقوق دولت را استیفا میکند.
وی گفت: مسئولان محلی باید توسط مردم انتخاب شوند و باید پاسخگو باشند، برای انتخاب استاندار نخبگان باید نظر دهند اگر یک سوم مردم استان، شهرستان یا دستگاهی از مدیری ناراضی باشند آن فرد عزل خواهد شد.
این کاندیدای ریاست جمهوری افزود: ساختار تصمیم گیری همه جانبه و متمرکز در تهران را خرد میکنیم و مستقیما به شهرستانها میدهیم. استاندار هم وظیفه هماهنگی و پیگیری موضوعات کلان و غیره را دارد. برای هر شهرستان یک مأموریت ملی هم تعریف میکنیم. همه شهرستانهای کشور ظرفیتهای طبیعی، انسانی، زیرساختی و مسائل مختلف دارند که آنها را استخراج کردهایم.
وی گفت: ما به دنبال ایجاد پایتخت به تعداد شهرستانهای کشور هستیم و بر اساس آن برای هر شهرستان، ماموریتی ملی تعیین میکنیم. اولویت ما این است که قدرت طلبان را از سفره انقلاب کنار بزنیم و مردم را بر سر این سفره بنشانیم. دولت سلام، از بین بردن تبعیض، فساد، رانت، قبیله و تبارگرایی، ایجاد شایسته سالاری و حاکمیت مردم را دنبال میکند.
قاضیزاده هاشمی در ادامه، استان گلستان را ایرانی کوچک خواند و اضافه کرد: گلستان، کهکشانی از اقوام و مذاهبی است که در صلح و صفا در کنار هم زندگی میکنند و این الگوی زندگی باید در کل سرزمین ما گسترش یابد. همه چیز عالم در استان گلستان جمع شده است.
وی با برشمردن ظرفیتها و مشکلات شهرستانهای مختلف در استان تاکید کرد: برای تک تک شهرستانها برنامه ریزی کردهایم و با کمک خودِ مردم اجرایی خواهیم کرد.
دیدگاه تان را بنویسید