حامیان همتی

کد خبر: 1072896

اصلاح‌طلبان از نامزد نداشتن می‌گویند اما دم خروس هر روز بیشتر بیرون زده و نشانه‌های حمایت از همتی بیشتر می‌شود.

حامیان همتی

گروه سیاست سایت فردا - کمتر از یک هفته به انتخابات مانده و تکلیف اصلاح‌طلبان در قبال دو نامزد حاضر در صحنه خود یعنی عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده هنوز معلوم نیست. این در نفر اگرچه در فهرست اولیه سازوکار انتخاباتی اصلاح‌طلبان نبوده‌اند اما تا کنونی به هر ریسمانی چنگ انداخته‌اند بلکه نظر بدنه نخبگانی و تصمیم‌گیرندگان در این جریان سیاسی را جلب کنند. از نامه نوشتن و دیدار با بهزاد نبوی گرفته تا رسیدن خدمت سیدمحمد خاتمی. هیچ یک انگار تا کنون جواب نداده است.

چنانچه حسن رسولی عضو جبهه اصلاحات ایران چند روز قبل از بی‌نتیجه بودن تلاش‌های خودش و نبوی در این رابطه خبر داد. بعد هم که خبر رسید خاتمی بنای حمایت از هیچ گزینه‌ای را ندارد و بیانیه مجمع روحانیون مبارز هم که به قدر کافی صریح و شفاف بود.

این اما به معنی آن نیست که دفتر حمایت اصلاح‌طلبان از این افراد بسته باشد. شاید محسن مهرعلیزاده نتواند حساب چندانی روی حمایت احزاب جدای از تصمیم جمعی اصلاح‌طلبان باز کند اما وضعیت همتی فرق دارد. او از روز اول مورد حمایت کارگزاران و طیف محافظه‌کار این جریان بوده است. روزنامه سازندگی در 10 روز گذشته بارها او را عکس یک کرده و حالا دیگر «صدا» و دیگران هم با آن هم‌نوا شده‌اند.

همه این‌ها درحالی است که کارگزاران همچنان از همراهی خود با جبهه اصلاحات گفته و برای راضی کردن آنان می‌کوشد. اینکه در زمان باقی مانده رقم می‌خورد و کار را به کجا می‌رساند، معلوم نیست اما وضعیت موجود حاکی از حمایت بخشی از اصلاح‌طلبان از همتی است. این همان چیزی است که کیهان آن را «حمایت یواشکی» می‌نامد. این روزنامه اصولگرا با اشاره به اینکه « اصلاح‌طلبان همچنان بازی فریبکارانه در دو نقش را در قبال انتخابات پیش می‌برند.» می‌نویسد: «این طیف (و از جمله جبهه اصلاحات و نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان) پس از بررسی صلاحیت نامزدها نیز ادعا کرده‌اند نامزدی در انتخابات ندارند. اما خبرهای قطعی حاکی از این است که همتی قبلاً حتی برنامه خود را به نهاد اجماع‌ساز ارائه کرده و به گفته علی اکبر نمازی عضو شورای مرکزی کارگزاران، مورد استقبال این گروه هم قرار گرفته است. ادبیات تند، غیرکارشناسی و سیاسی‌کارانه همتی و مهرعلیزاده در مناظره‌ها و تبلیغات انتخاباتی نیز نشان می‌دهد که آنها دیکته‌های دیگران را -بعضاً حتی ناشیانه- بازگو می‌کنند. اصلاح‌طلبان شرط حمایت خود از همتی یا مهرعلیزاده را تحرکات رادیکال و حاشیه‌سازانه قرار داده‌اند تا بدین‌ترتیب به زعم خود، فضای بحث عمومی را از کارآمدی و کارنامه و برنامه، به جعل دو قطبی‌های فریبنده منحرف کنند. ... روزنامه سازندگی ارگان حزب کارگزاران، طی چند شماره، تمام صفحه اول خود را به حمایت از همتی اختصاص داد و تیتر زد «همتی: مستقل هستم»، «صدای سوم»، برگ برنده همتی»، «دوقطبی رئیسی- همتی» و «کرباسچی: قهر با صندوق رأی یعنی خلع‌سلاح خودمان» را برای این حمایت انتخاب کرد. این روزنامه در عین حال با رندی و تردستی، همتی را با 4 درصد رأی در نظرسنجی‌های دولتی، رقیب و همتراز رئیسی وانمود کرده که بالای 65 درصد رأی دارد. پس از حزب کارگزاران، دیروز هم نوبت حزب اتحاد ملت (جایگزین حزب منحله مشارکت و یکی از 3 حزب پدرخوانده اصلاح‌طلبان) بود که برخلاف مشی دو سه هفته گذشته، علناً از همتی حمایت کند. نشریه صدا ارگان حزب اتحاد ملت، دیروز تمام صفحه اول خود را به حمایت از همتی در تیترهایی «همت ملت»، «دوم خرداد را تکرار کنیم»، «جلایی پور: هر قدر تعامل همتی با اصلاح‌طلبان بیشتر باشد، احتمال جلب حمایت بیشتر می‌شود» و... اختصاص داد».

نکته قابل توجه دیگر این است که روز به روز به شمار سیاستمدارانی که احتمالا از همتی حمایت کنند، افزوده می‌شود. مثلا مشرق پیش‌تر از حمایت جهانگیری، نوبخت و نهاوندیان از همتی گفته بود اما دیروز خبر رسید که همتی با سیدحسن خمینی و ظریف هم دیدارهایی داشته و آنان به صف حامیان همتی پیوسته‌اند. ضمن اینکه به گفته برخی تحلیل‌گران عزل همتی از ریاست کل بانک مرکزی نیز پروژه‌ای برای منفک کردن او از دولت و محبوب ساختن وی بود. حال باید دید که در یک هفته آتی وضعیت چطور پیش‌ می‌رود؟ این حمایت‌ها از شایعه فراتر رفته و علنی و رسمی می‌شود یا خیر؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها