ایمانی: نامزد پوششی را جهانگیری وارد فرهنگ انتخاباتی کرد

کد خبر: 1071981

فعال سیاسی اصولگرا درباره پدیده نامزد پوششی در انتخابات ۱۴۰۰ توضیح می‌دهد.

ایمانی: نامزد پوششی را جهانگیری وارد فرهنگ انتخاباتی کرد

باشگاه خبرنگاران :ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا درباره نامزد‌های پوششی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: این مسئله نامزد پوششی در فرهنگ انتخاباتی ما نبود؛ در سال ۱۳۹۶ یعنی انتخابات گذشته رسما اسحاق جهانگیری به عنوان نامزد پوششی در صحنه انتخابات حاضر شد. معنای نامزد پوششی این است که فرد قطعا قصد ریاست جمهوری ندارد، اما با طراحی و برنامه‌ریزی پا به صحنه انتخابات می‌گذارد تا از کاندیدای دیگری حمایت کند و در روز‌های پایانی انتخابات هم از کاندیداتوری انصراف می‌دهد.

وی افزود: ما کاندیدا‌هایی را داشتیم که در قبل از انتخابات انصراف بدهند، اما انصراف با طرح و برنامه برای اینکه به صحنه انتخابات پا بگذارند و بعد به نفع نفر مورد نظر کنار بروند را نداشتیم، اما در سال ۹۶ این سنت بد پایه گذاری شد.

فعال اصولگرا کاندیدای پوششی را نوعی توهین به شعور مردم دانست و بیان کرد: فرد با علم به اینکه رای ندارد؛ نمی‌تواند با برنامه‌ریزی و هماهنگی با یک نفر دیگر از آن فرد حمایت کند و به نوعی ضربه گیر او باشد تا فرد مورد نظر رئیس جمهور شود و بعد از آن که آن فرد به مقام ریاست جمهوری رسید به آن کاندیدای پوششی پست یا مقامی دهد.

ایمانی درباره تعدد کاندیدا‌های اصولگراو احتمالاً پوششی بودن آن‌ها برای سید ابراهیم رئیسی اظهار کرد: من نمی‌گویم که کدام نامزد‌ها از میان اصولگرایان و اصلاح طلبان کاندیدای پوششی هستند، اما برخی نامزد‌ها بر اساس قرائن و شواهد موجود نامزد پوششی محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: در دنیا چنین سیستمی را نداریم، سیستم انتخاباتی در کشور‌های مختلف دنیا با انتخابات ایران متفاوت است یعنی اینطور نیست که بر فرض مثال ۴۵۰ نفر در انتخابات ثبت نام کنند و بعد مرجعی صلاحیت آن‌ها را تایید یا رد نمایند؛ برای مثال در انتخابات ایالات متحده آمریکا در نهایت دو نامزد با هم رقابت می‌کنند نفر سوم هم آنقدر از این دو نامزد و جریان‌های سیاسی آن‌ها فاصله دارد که اصلاً محسوب نمی‌شود، در انگلستان هم که اصلاً اینگونه نیست و هر حزبی که اکثریت مجلس را داشته باشد باشد نخست وزیر را معرفی خواهد کرد و در مجلس عوام که در آن دو الی سه نفر اعلام کاندیداتوری می‌کنند؛ اصلا در اکثر کشور‌های دنیا تایید یا رد صلاحیت مطرح نیست؛ چرا که انتخابات به صورت حزبی است؛ بنابراین در اکثر کشور‌های دنیاعنوان نامزد پوششی نداریم.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها