در برنامه «تبادل» شبکه اینترنتی آرا مطرح شد؛
سوالات صدا و سیما در جهت شعارهای یک جناح سیاسی!/ اتهامزنی مهرعلیزاده و همتی در مناظره اول خجالتآور بود
برنامه «تبادل» با موضوع نقد و بررسی اولین مناظره انتخاباتی با حضور مدیرمسئول روزنامه صبح نو، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، سردبیر خبرگزاری فارس و فعالان رسانه و اقتصادی در شبکه اینترنتی آرا برگزار شد.
گروه سیاست فردا: برنامه «تبادل» با موضوع نقد و بررسی اولین مناظره انتخاباتی با حضور سعید آجرلو، مدیرمسئول روزنامه صبح نو، محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، پوریا آسترکی، فعال رسانه، مطهر محمدخانی، سردبیر خبرگزاری فارس و وحید عزیزی، کارشناس اقتصادی در شبکه اینترنتی آرا برگزار شد.
آجرلو: کار مهرعلیزاده در مناظرهها فقط نقد رئیسی بود
سعید آجرلو، مدیرمسئول روزنامه صبح نو در این برنامه اظهار کرد: مذاکره، مبارزه با فساد و کارآمدی سه موضوعی است که انتظار میرود نامزدهای ریاست جمهوری بر روی آن تمرکز کنند. همچنین مناظره اول بهصورت کلی، موضوع خیلی جدی نداشت.
وی افزود: در واقع جلیلی در برنامهمحور بودن و دولت در سایه داشتن موفق بود. همچنین رئیسی فراروایتی از دلایل تخریب شدن خود ارائه و به آرامی پاسخ تخریبها را داد. همتی نیز بیشتر وقت خود را صرف دفاع از خود پرداخت. همچنین کار مهرعلیزاده در مناظرهها فقط نقد رئیسی بود. اینکه مهرعلیزاده به رئیسی گفت ۶ سواد کلاس دارید، در شان نامزد ریاست جمهوری نبود.
مدیرمسئول روزنامه صبح نو بیان کرد: زاکانی کاملا یک نامزد سیاسی بود و بحث مبارزه با فساد را داغ کرد و این موضوع به نفع رئیسی بود. قاضیزاده هاشمی نیز وارد دعواها نشد و اینکه او گفته است از دو سال قبل برنامهریزی برای ریاست جمهوری داشتم، تناقض با این مسئله دارد که وی چرا نماینده مجلس شده است!
آجرلو گفت: همتی شرایط سختی در انتخابات امسال دارد و میگوید میخواهم نگذارم که اقتصاد به شکل کره شمالی اداره شود و... که حرفهای درستی نیست. در واقع همتی خودش نیست و نماد یک جریان لیبرال است که بیش از ۳۰ سال است در مدریتهای کشور حضور دارد. همچنین وقتی او میگوید رئیسجمهور مرا عزل کرده است، حرف صادقانهای نیست.
زنگنه: رئیسی نگاه واقعبینانهای به اقتصاد کشور دارد
همچنین محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در این برنامه گفت: رئیسی در مناظره اول نشان داد که نگاه واقعبینانهای به اقتصاد کشور دارد و به دنبال تشکیل دولتی مقتدر است. همچنین در قانون، در حوزه مسکن، یارانهها، تولید و...، ظرفیتهای لازم وجود دارد و رئیسی در این راستا صحبت میکرد. جلیلی نیز مسلط به کار خود بود و برنامه خوبی داشت.
وی افزود: همتی نگاه اصلاحطلبانه دارد و منتظر چهرهای علمی و اقتصاددان از ایشان بودیم که در مناظره از خود نشان دهد اما اینجور نبود!
این نماینده مجلس بیان کرد: تحریمها هیچوقت توسط دشمنان و آمریکا برداشته نمیشود و به همین دلیل رئیسی و کاندیداهای انقلابی به موضوع تحریم در حرفها و سخنان خود اشارهای نمیکنند. در واقع نامزدهای انقلابی به دنبال توجه به تولید داخلی و حمایت از تولید ملی هستند که کار درستی است.
زنگنه گفت: همتی در مناظره میگوید که با دولت اختلاف نظر دارد اما این مسئله قابل قبول نیست و او نماینده شرایط موجود دولت است، چرا که اختیارات تام برای هدایت اقتصاد کشور داشت اما خوب عمل نکرد. همچنین همتی در حوزه نظارت بر بانکهای خصوصی، مدیریت سینوسی داشت و اتفاق مثبتی نیفتاد. در واقع یکی از سوالات خوبی که طبق قرعه در مناظره به همتی افتاد، موضوع بدهکاران بانکی بود که او جواب نداد.
وی ادامه داد: در دنیا وقتی در یک کشور، رئیس بانک مرکزی حرف میزند، بازار ثبات پیدا میکند اما زمانی که همتی در ایران حرف میزد، قیمت دلار افزایش پیدا میکرد و بورس دچار افت میشد.
آسترکی: سوالات صدا و سیما در جهت شعارهای یک جناح سیاسی است!
پوریا آسترکی، فعال رسانه نیز در این برنامه گفت: انتظار داشتیم که در مناظره اقتصادی، نامزدهای ریاست جمهوری درباره برنامههای خود در خصوص محیط زیست، نقدینگی و... بهتر صحبت میکردند. همچنین سوالات صدا و سیما در جهت شعارهای یک جناح سیاسی (رئیسی) بوده و درباره فیلترینگ، حصر، گشت ارشاد و... سوالی مطرح نمیشود!
وی افزود: بهطور کلی برنامههای هر دو جناح سیاسی در مناظره اول شفاف و خوب نبود. همچنین زاکانی مطالب خوبی نگفت و نباید از الفاظ خجالت بکشید و... استفاده میکرد.
این فعال رسانه بیان کرد: کمپین حمایت از رئیسی از سال ۹۵ تاکنون کار خود را آغاز کرده است. اما تصور من این است در حال حاضر تعداد رای رئیسی از سال ۹۶ کمتر است. همچنین رئیسی در مناظره اول طبق ساختاری که چیده شد، برنده بود چرا که نامزدی در توازن با او احراز صلاحیت نشد.
آسترکی گفت: مردم بهصورت پیشفرض از قوه قضائیه رضایت ندارند و به نظرم ریاست قوه قضائیه بروی رئیسی در شرایط فعلی نقطهای مثبت نیست و شاید بهتر بود از ریاست این قوه انصراف میداد و سپس در انتخابات شرکت میکرد.
وی ادامه داد: رئیسی و کاندیداهای همسو با آنان مشکلات کشور را فقط گردن دولت روحانی میاندازند و تحریمها را اثرگذار نمیدانند. درصورتی که فقط نباید مشکلات کشور را متوجه ضعف دولت دانست. این افراد، روحانی را ۱۰۰ درصد عامل وضع موجود میدانند و حرف درستی نیست.
این فعال رسانه بیان کرد: رضایی عملکرد خوبی در مناظره اول نداشت و من رضایتی از او نداشتم. همچنین همتی بیانیه خوبی خواند و عملکرد خوبی داشت، هرچند از برنامه اقتصادی او خیلی رضایت ندارم. در واقع نظر من درباره مناظرهها این است که یک سوال پرسیده شود و هر نامزد به آن یک سوال پاسخ بدهد تا مردم بهتر بتوانند تصمیم بگیرند که به چه کسی در روز ۲۸ خرداد رای دهند.
محمدخانی: اتهامزنی مهرعلیزاده و همتی در مناظره اول خجالتآور بود
همچنین مطهر محمدخانی، سردبیر خبرگزاری فارس در این برنامه اظهار کرد: سوالات صدا و سیما در مناظره اول، خیلی مناسب نبود و میشد سوالات بهتری طرح شود.
وی افزود: برخی افراد میگویند که در مناظرهها باید درباره گشت ارشاد، حجاب اجباری و... صحبت شود که من با این رویکرد موافق نیستم. چرا که مسئله اول کشور این مسائل نیست و مشکلات اقتصادی و معیشت مردم اولویت دارد.
سردبیر خبرگزاری فارس بیان کرد: یکی از نامزدها به رئیسی گفت که سندروم پست بیقرار دارد، این درحالی است که آقایانی که در دولت روحانی قرار دارند سندروم پست ماندگار دارند و در اکثر دولتها بودهاند! همچنین اتهامزنی مهرعلیزاده و همتی در مناظره اول خجالتآور بود.
محمدخانی گفت: اینکه مدام از لفظ کاندیدای پوششی در مناظره صحبت میشد، خوب نبود. در واقع ما کاندیدای پوششی را جهانگیری میدانیم که در سال ۹۶ در قامت معاون اول رئیسجمهور از روحانی دفاع کرد. همچنین برخی از نامزهای ریاست جمهوری امسال، نظر مشترک و انتقادی به وضع موجود دارند اما نمیتوان گفت که این افراد کاندیدای پوششی هستند، اتفاقا همتی کاندیدای پوششی دولت است. همچنین یک نظرسنجی به سفارش جهرمی، وزیر ارتباطات انجام شده و نشان میدهد که موضوع فیلترینگ جزو پنج موضوع اول مردم نیست.
وی ادامه داد: بیانیهای که مهرعلیزاده در مناظره خواند، خلاصهای از اتهامزنیها و کارهای زشت فضای مجازی علیه رئیسی بود. همچنین زاکانی در مناظره خوب ظاهر شد. او از سال ۸۲ به دنبال مبارزه با فساد بوده و پیگیر تخلف جاسبی، رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی، حسین فریدون، برادر رئیسجمهور و... است.
این فعال رسانه بیان کرد: پس از اتفاقات تلخ سال ۹۲ در میان کاندیداهای انقلابی، عقلانیت در میان این کاندیداها در سال ۱۴۰۰ وجود دارد و در انتها احتمالاً یک نفر در رقابتها بماند که آن یک نفر را نظرسنجیها مشخص میکند. در واقع در مناظره اول، دو گفتمان "میشود و میتوانیم" و "نمیشود و نمیتوانیم" وجود داشت که رای مردم مشخص خواهد کرد که کدام گفتمان پیروز میشود.
عزیزی: مهرعلیزاده حرفهای ناجوانمردانهای به رئیسی زد
وحید عزیزی، فعال اقتصادی نیز در این برنامه گفت: جلیلی در مناظره اول خیلی خوب صحبت کرد و در قامت رئیسجمهور حاضر شد. اما همتی حتی در قامت یک استاد دانشگاه حاضر نشد و درباره مسائل اقتصادی خیلی موفق نبود. همچنین مهرعلیزاده حرفهای ناجوانمردانهای به رئیسی زد و خوب نبود.
وی افزود: جلیلی ۱۰ سال برای ریاست جمهوری کار نکرده است، در واقع او ۱۰ سال کاری کرده است که میتوان از ظرفیت او برای ریاست جمهوری نیز استفاده کرد. جلیلی گفت که کارهای نمایشی و تعارفات سیاسی را کنار بگذارید چرا که این موضوع، فساد میآورد و نکته درستی است.
این فعال اقتصادی بیان کرد: برگزاری تبلیغات ریاست جمهوری و مناظرهها در تلوزیون خوب است و باعث مشارکت بیشتر در انتخابات میشود.
دیدگاه تان را بنویسید