همتی در انتظار تایید خاتمی

کد خبر: 1070151

علیزاده طباطبایی گفت: آقایان کروبی و خاتمی هنوز نظری نداده‌اند و تلاش ما این است آقایان را قانع کنیم. اگر همه تلاش کنیم از یک کاندیدا حمایت کنند، شانس موفقیت بسیار زیاد است.

همتی در انتظار تایید خاتمی

گروه سیاست سایت فردا – تا چند هفته قبل قابل تصور نبود اما اکنون همتی جدی‌ترین گزینه اصلاح‌طلبان است. بخشی از اصلاح‌طلبان قصد پذیریش این امر را نداشته و ترجیح می‌دهند که بدون رقابت و تلاش نتیجه را به رقیب واگذار کنند. شاید هم چون می‌دانند که با همتی و مهرعلیزاده شانس برد در برابر اصولگرایان و مشخصا رئیسی را ندارند، می‌خواهند از پذیرش شکست فرار کرده و قهر را انتخاب کنند! دلیلش هر چه که باشد فرقی ندارد. به هرحال این رویکرد از سوی اکثریت اصلاح‌طلبان مورد حمایت نیست و شاهدیم که طیفی دیگر سعی دارند عقلانه‌ترین و منطقی‌ترین عملکرد را داشته باشند.

حرف از اصلاح‌طلبانی است که این روزها از همتی و یا مهرعلیزاده حمایت می‌کنند. البته نگاهی اجمالی به آنچه در روزهای اخیر گذشته این نتیجه را به همراه دارد که همتی بیشترین شانس را برای تبدیل شدن به گزینه اجماعی اصلاح‌طلبان و یا حداقل گزینه مورد حمایت برخی از اصلاح‌طلبان و اعتدالیون دارد. 

شاهد آنکه محمدعلی ابطحی، عضو مجمع روحانیون مبارز در مصاحبه‌ای با خبر آنلاین می‌گوید: «مهم این است که احزاب اصلاح طلب پس از ردصلاحیت شدن کاندیداهایشان، بخواهند تصمیم جدیدی بگیرند طبیعتاً اگر تصمیم جدیدی از نظر محتوایی بگیرند هیچ مشکلی با آقای همتی ندارند آقای همتی چهره شناخته شده و معتبری است که حتما چارچوب ذهنی اش مقبول تفکر اصلاح طلبی است اما اینکه کاندیدای اصلاح طلبان است یا خیر بحث دیگری است.»

سیدمحمود علیزاده طباطبایی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران اما مثل ابطحی مردد نیست. او در گفت‌وگو با «فرهیختگان» می‌گوید: «آخرین صحبتی که در بیانیه نهاد اجماع‌ساز منتشر شد این بود که اذعان کردند ما کاندیدا نداریم، ولی حزب کارگزاران اصرار دارد همتی به‌عنوان کاندیدای اصلاح‌طلبان موردقبول مجمع اصلاح‌طلبان قرار گیرد.»

وی توضیح می‌دهد: «بحث ما این بود که همتی به نهاد اصلاح‌طلبان بسیار نزدیک‌تر است، همان‌طور که سال 92 اصلاح‌طلبان روی روحانی اجماع کرده و موفقیت به‌دست آوردند، اکنون همتی شخصیتی است که هم تجربه مسئولیت سیاسی و هم تجربه بانک و دکتری اقتصاد دارد و درعین حال فرد توانمندی است. از این‌رو تلاش کارگزاران این است که به اصلاح‌طلبان بقبولانند از همتی حمایت کنند.»

این طور که معلوم است کارگزاران چنان در این امر مصمم است که همه تلاش خود را برای راضی کردن بزرگان اصلاح‌طلب نیز به کار گرفته است، چنانچه علیزاده طباطبایی می‌گوید: «آقایان کروبی و خاتمی هنوز نظری نداده‌اند و تلاش ما این است آقایان را قانع کنیم. اگر همه تلاش کنیم از یک کاندیدا حمایت کنند، شانس موفقیت بسیار زیاد است.»

او می‌گوید: «آقایان می‌گویند پیام شورای نگهبان به ما این است که نمی‌خواهیم شما باشید. وقتی حاکمیت این پیام را می‌دهد چه اصراری دارید که حضور داشته باشیم؛ ولی کارگزاران این نظر را ندارد.» همچنین می‌افزاید: «قطعا نهاد اجماع‌ساز با خاتمی مذاکراتی داشتند، ولی هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌اند. به‌نظر بنده اگر نهاد اجماع‌ساز به این جمع‌بندی برسد که از همتی حمیت کنند، امیدواریم بتوانیم حمایت خاتمی را هم کسب کنیم.»

انتظار کارگزاران برای راضی شدن نهاد اجماع‌ساز و شخص خاتمی درحالی است که در طیف اعتدال‌گرا نیز حمایت‌ها از همتی آغاز شده است. شاهد آنکه غلامعلی دهقان سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفت‌وگویی با روزنامه «صبح‌نو» گفته است: « در شرایط سیاسی فعلی نباید صحنه انتخابات را ترک کرد. قرار نیست انتخابات تحریم یا کم رونق شود. چون اصل بر مشارکت است، به نظر می‌رسد از بین گزینه‌های موجود، آقای همتی واجد ویژگی‌هایی است که باید از حضور ایشان استقبال کرد؛ اولا ایشان اقتصاددان است و مهم‌ترین چالش امروز کشور مسائل اقتصادی است. دوما، آقای همتی با قبول ریاست کل بانک مرکزی در زمانی که قیمت ارز به‌طور نردبانی بالا می‌رفت، نشان داد که اهل ریسک است و شهامت دارد. از سوی دیگر، آقای همتی در مهار نرخ ارز توفیق نسبی داشت.»

دهقان همچنین گفته است: «آقای همتی در دوره‌ای عضو حزب کارگزاران بوده است. اما فارغ از این موضوع نباید فراموش کنیم که میان کارگزاران سازندگی و اعتدال و توسعه بعضا نوعی همدلی و همفکری وجود دارد چون هر دو حزب، به مرحوم هاشمی نزدیک بودند و با اجازه ایشان وارد عرصه سیاسی کشور شدند و نگاه توسعه‌گرا دارند. آقای همتی هم فردی تکنوکرات، مسلمان و توسعه‌گراست. بنابراین از این منظر می‌شود گفت که میان دو حزب،‌ اشتراکاتی هست.»

 


 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها