مجلس یازدهم؛ یک سال بعد/ سیگنال‌های منفی از وین/ نگران آب

کد خبر: 1069875

روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

مجلس یازدهم؛ یک سال بعد/ سیگنال‌های منفی از وین/ نگران آب

گروه سیاست سایت فردا – روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

 

«شرق» در تیتر یک امروز خود مجلس را متهم می‌کند که با طرح ممنوع‌الخروجی مسئولان پس از اتمام مسئولیت در پی تسویه‌حساب‌های سیاسی‌ است! این روزنامه اصلاح‌طلب که رویکرد مشخصی در قبال مجلس یازدهم دارد، در حالی که عملکرد یک ساله مجلس از نگاه تحلیگران و رسانه‌ها قابل دفاع و مثبت ارزیابی می‌شود، بار دیگر نوک پیکان را به سوی بهارستان گرفته و می‌نویسد: « این طرح متوجه مسئولان و مدیرانی است که اتهام متوجه آنها باشد و در‌خصوص مدیران و مسئولانی که شرایط مد‌نظر این طرح را نداشته باشند، چنین بحثی مطرح نیست. طبق متن این طرح و ماده یک آن، مدیرانی شامل این طرح می‌شوند که در آیین‌نامه ذیل اصل 142 قانون اساسی یا همان آیین‌نامه ثبت اموال مسئولان اسامی، آنها ذکر شده است. همچنین بازه زمانی انجام این طرح در یک سال آخر مسئولیت اشخاص حقوقی و سه سال بعد از اتمام مسئولیت وی است. طبق این طرح، افرادی که شامل ماده یک هستند، باید ضمن شفاف‌سازی و ثبت اموال خود در سامانه ثنای قوه قضائیه، از هرگونه فروش و خروج اموال خود از کشور خودداری کنند. همچنین طبق ماده ۴ این طرح، خروج شخص مسئول منوط به اجازه نهادهای نظارتی و امنیتی یعنی قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و سه اطلاعات نیروی انتظامی است.»

این روزنامه اصلاح‌طلب در صفحه یک امروز خود واکنش جبهه اصلاحات به تشکیل ستاد اصلاح‌طلبان حامی ‌ رئیسی را نیز پررنگ کرده و به نقل از سخنگوی این جبهه نوشته است: «موضع جبهه اصلاحات ایران در بیانیه رسمی این جبهه منتشر شده است. بارها گفته‌ایم که همه نامزدهای این جبهه رد‌صلاحیت شده‌اند و کاندیدایی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ نداریم. ... متأسفانه شاهدیم افرادی عنوان و نام اصلاح‌طلبی را یدک می‌کشند، در‌‌حالی‌که هیچ نسبتی با گفتمان اصلاحات ندارند و عملا در خدمت جریان رقیب اصلاحات عمل می‌کنند. خاصه در بزنگاه‌های انتخابات در خدمت جنگ روانی و خبرسازی رسانه‌های مخالف جریان اصلاحات و در جهت تضعیف و تخریب تصمیمات جمعی اصلاح‌طلبان عمل می‌کنند». ‌

شرق 9 خرداد

«آفتاب یزد» محسن مهرعلیزاده را به خاطر اینکه وعده تشکیل دولت سوم اصلاحات را داده است، عکس یک کرده و با انتشار بیانیه‌ او می‌نویسد: «در آستانه این انتخابات نیز اصلاح‌طلبان پرچمدار خواست و اراده ملت‌اند. زمان برای تصمیم‌گیری تنگ است. دو راه در پیش روست؛ تحریم گفته یا ناگفته انتخابات و پشت کردن به صندوق‌های رای و تسلیم در برابر خواست و اراده انحصارطلبان و یا حضور و تکرار دوباره با حداقل‌های موجود و نمایش دوباره حضور پر شورو سرشار از شور و اراده ملت.»

این روزنامه اصلاح‌طلب در گزارش دیگری که تیتر یک شده وعده‌های انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری را بررسی کرده و در حالی که آنان را «بی‌خبر از جامعه» می‌خواند، در گفت‌وگو با کارشناسان اجتماعی در پی شناساسی مهم‌ترین معظلات اجتماعی کشور برمی‌آید.

آفتاب یزد 9 خرداد

«اعتماد» امروز تیتر و عکس یک خود را به دو گزارش غیر سیاسی داده است. اولی گزارشی است خواندنی بر مبنای مشاهدات خبرنگار «اعتماد» از دامغان و روستاهای وابسته به معدن زغال که با تیتر «نان سیاه معدن» منتشر شده است. دومی اما زنگ خطری است برای «خشکسالی و بحران آب». در این گزارش آمده است: «حالا که قطعی گسترده برق دامان شهرهای بزرگ را گرفته و استان‌های مختلف درگیر احتمال قطعی و جیره‌بندی آب هم هستند دیگر مشخص است که آن هشدارها را نه تنها نمی‌توان نادیده گرفت بلکه دیگر شرایط ممکن است از حالت هشدار هم عبور کرده باشد. عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست هفته گذشته آب پاکی را روی دست همه ریخت: «جنگ آب که از استان‌ها آغاز شده به روستاها خواهد رسید، چراکه طبیعت ایران قربانی سیاست‌های کلان شده است و متخصصان کشور نیز باید بابت سکوت خود برابر تاریخ پاسخگو باشند.» کلانتری حتی صحبت از «محو شدن کشور» کرد و هشدار داد: باید به‌طور کل و هر چه سریع‌تر در مورد سیاست‌های کلان تجدیدنظر کرد. هرچه سریع‌تر این کار صورت نگیرد، کشور به مراتب ضررهای بزرگ‌تری را متحمل می‌شود.»

این روزنامه اصلاح‌طلب گزارشی هم دارد از «پشت‌ پرده اختلاف روحانی و همتی و غائله برکناری یا کناره‌گیری از ریاست بانک مرکزی» می‌نویسد: « براساس شنیده‌ها حالا این اختلاف بین حسن روحانی و عبدالناصر همتی دو راهی‌ تازه‌ای پیش پای عبدالناصر همتی قرار داده است؛ او حالا یا باید از نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ انصراف دهد یا از رییس کلی بانک مرکزی استعفا.»

اعتماد 9 خرداد

«آرمان ملی» عکس یک خود را به شهرام ناظری داده و تاکید می‌کند که «هنرمندان باید بتوانند با مردم حرف بزنند». این اقدام به بهانه کنسرت آنلایت این هنرمند و حرف‌های او است. 

این روزنامه اصلاح‌طلب در گزارش دیگری با عنوان «صدای «جنگ آب» از اصفهان شنیده شد» نوشت: «بالاخره صدای اعتراض و اولین جرقه‌های نزاع‌های آبی در کشور زده شد و زخم کهنه حقابه اصفهان و یزد با تشدید بحران بی‌آبی به صدا درآمد. روز گذشته کشاورزان حقابه‌دار اصفهان به خشکی و نبود آب معترض شدند، این درحالی است که ایران با کاهش بارندگی که در 50 سال اخیر بی‌سابقه بوده است، با تنش آبی در سال پیش‌رو مواجه شده و 200 شهر در معرض تهدید جدی قرار دارند و وضعیت آبی ۱۰۱ شهر قرمز است». «ماموریت انتخاباتی ناجا!» نیز عنوان یکی دیگر از گزارش‌های امروز این روزنامه است که در آن آمده است: «فرمانده ناجا در ارتباط با هنجارشکنان انتخاباتی و کسانی که مردم را به عدم‌شرکت در انتخابات دعوت می‌کنند، گفت: «رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان، مطالب را کامل فرمودند و تکلیف همه را مشخص کردند و پلیس و دستگاه قضایی، طبق قانون با هرکسی که تخلف کند، برخورد خواهد کرد.» ... آنچه فرمانده ناجا بیان کرد، با عنوان «‌با کسانی که مردم را به عدم‌شرکت در انتخابات دعوت می‌کنند برخورد می‌شود» منتشر شد و البته این سوال را در اذهان عمومی پدید آورد که عدم‌دعوت به انتخابات منجر به تخریب یا بر هم زدن نظم نمی‌شود و امنیت را به خطر نمی‌اندازد؛ پس چرا نیروی انتظامی وارد این موضوع شده و خود را محق برخورد با آنانی می‌داند که تشویق به عدم‌شرکت در انتخابات می‌کنند. موضوع زمانی قابل‌تامل‌تر می‌شود که سردار قاسم رضایی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی در 11 فروردین سال جاری گفته بود: «‌کارکنان ناجا در انتخابات دخالت نمی‌کنند؛ بلکه تنها وظیفه فعالان در این نیرو تامین امنیت انتخابات است که آن را نیز با قدرت انجام می‌دهند.» او اشاره‌ای به آنچه فرمانده ناجا کرده، نداشت و تنها تامین امنیت مانند سال‌های گذشته را در حیطه وظایف این نیرو عنوان کرده است.»

آرمان ملی 9 خرداد

«ایران» عکس یک خود را به برگزاری اولین کنسرت آنلاین شهرام ناظری داده و تیتر یک خود از « مسیر نفت،آب و برق در دولت آینده» می‌گوید. این روزنامه دولتی با اشاره به اینکه در نظرسنجی از 100 کارشناس و صاحب نظر حوزه نفت و نیرو بررسی کرده است، می‌نویسد: «پرسش «ایران» این بود: «به نظر شما اولویت نخست دولت سیزدهم در بخش انرژی باید چه باشد؟ 1. بهینه‌سازی مصرف انرژی 2. ظرفیت‌سازی و افزایش تولید در شاخه‌های مختلف انرژی 3. توسعه پایین دستی صنعت نفت 4. افزایش تبادل انرژی با جهان.»اما نکته جالب نتیجه این دو نظر سنجی مشترک بودن گزینه نخست اولویت‌ها بود.

در نظرسنجی کارشناسی حدود 46 درصد آرا به «گزینه یک» اختصاص داشت. در نظرسنجی توئیتری نیز 47 درصد آرا به «گزینه یک» که همان «بهینه‌سازی مصرف انرژی» بود، تعلق گرفت. صاحب نظران حوزه انرژی اولویت دوم را «ظرفیت‌سازی و افزایش تولید در شاخه‌های مختلف انرژی» می‌دانستند. «افزایش تبادل انرژی با جهان» با حدود 29 درصد آرا در رتبه دوم قرار داشت. 6 درصد آرا متعلق به گزینه «توسعه پایین دستی صنعت نفت» که همان توسعه پتروشیمی و پالایشی هاست، بود و همچنین، 19 درصد آرا به مورد چهارم یعنی «افزایش تبادل انرژی با جهان» تعلق داشت.اما در توئیتر، «ظرفیت سازی» 19 درصد، «توسعه پایین دستی» 9 درصد و «تبادل انرژی با جهان» 25 درصد رأی آورد. به این ترتیب شرکت کنندگان توئیتری «افزایش تبادل انرژی با جهان» را اولویت دوم 4 سال آتی دانستند.»

ایران 9 خرداد

«جوان» این جمله «هر رأی یک موشک است» سردار سلامی را تیتر یک کرده و به نقل از او نوشته است: «انتخابات تنها برای انتخاب رئیس‌جمهور نیست بلکه هر رأیی که به صندوق انداخته می‌شود، به مثابه یک موشک است که قلب قدرت‌های استکباری را هدف قرار می‌دهد و ایران را در جنگ مقدسش با استکبار با افتخار و غرور پیروز می‌گرداند.»

این روزنامه اصولگرا همچنین تصویر 7 نامزد ریاست جمهوری را کنار هم قرار داده و با تیتر «مافیای ارز ۴۲۰۰ تومانی زیر ذره‌بین نامزد‌ها» نوشته است: «روز گذشته بیشتر نامزدها روی ارز 4200 تومانی متمرکز شدند. البته این به معنای آن نیست که نامزدها از روی دست هم نگاه می‌کنند، ولی می‌تواند به این معنا باشد که از یکدیگر غافل نیستند،‌ به‌ویژه آنکه دیروز بیشتر این هفت نفر به هواداران خود تأکید کردند که پوششی و کمکی نیستند و قصد کناره‌گیری هم ندارند و خود را اصلح می‌دانند.»

جوان در گزارش دیگری با عنوان «سیگنال‌های منفی وین در آستانه انتخابات ایران» نیز نوشته است: «دور جدید رایزنی‌‌‌‌ها در وین درباره برجام از روز چهار‌‌‌شنبه هفته قبل شروع شد. امریکایی‌‌‌‌ها در شرایطی که رقابت‌های انتخاباتی در ایران شدت می‌گیرد، بیش از پیش در موضع‌گیری درباره نتیجه مذاکرات وین، دست به عصا شده‌اند و صحبت‌های چندی قبل جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان که گفته بود «به میزانی از پیشرفت رسیدیم اما مسافتی وجود دارد که باید طی شود تا از موانع عبور کنیم»، بیش از پیش رنگ واقعیت می‌گیرد. لورا روزن، خبرنگار امریکایی دیروز به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه امریکا که نامش را ذکر نکرد، گفت: «ما میزانی پیشرفت داشتیم اما شفاف‌سازی به معنای [رسیدن به] اتفاق نظر نیست. هنوز اختلاف‌نظر‌‌‌هایی وجود دارد... ما هنوز به جمع‌بندی و پایان راه نزدیک نیستیم.»

جوان 9 خرداد

«کیهان» تیتر یک خود را به بررسی کارنامه مجلس در یک سالگی آن اختصاص داده و از چگونگی ثمر دادن رای مردم می‌نویسد: «کارنامه یکساله مجلس یازدهم از تلاش برای بازگرداندن هفت‌تپه تا حل مشکل آب غیزانیه و سفرهای استانی و تصویب قوانین کارگشایی مانند مالیات بر خانه‌های خالی نمونه‌ای کوچک از ثمره رای مردم به کار جهادی و نگاه به داخل است.»

این روزنامه اصولگرا در یادداشت روز خود نیز با تیتر «بهارستان علیه اتحاد دلالان» نوشته است: «پرهیز از حاشیه و مسئله‌سازی برای کشور را می‌توان یکی از نکات مهم و برجسته در کارنامه یک سال اخیر مجلس دانست. ... نکته مهم دیگری که در رابطه با مجلس یازدهم وجود دارد، ارتباط با متن مردم و مشکلات آنهاست. ... پس از سال‌ها کم‌کاری و بی‌توجهی به اولویت‌های کشور و مسائل مردم، هیچ انتخابی جز همت و تلاش چندبرابریِ برآمده از کار کارشناسی و خرد جمعی وجود ندارد. پس از این همه تجربه ریز و درشت، مجالی برای آزمون و خطا نیست. باید دست به جراحی‌های بزرگ و حیاتی زد و گلوی مردم و کشور را از چنگ دلالان سیاسی و اقتصادی نجات داد. دلالانی که در یک اتحاد نانوشته و پشت‌پرده از یک‌سو در میدان اقتصاد، منابع کشور را به تاراج می‌برند (یک نمونه‌اش با بلعیدن رانت افسانه‌ای ارز 4200 تومانی) و از سوی دیگر و در میدان سیاست کج کردن گردن و زانو زدن مقابل استکبار را تجویز کرده و تنها راه زنده ماندن معرفی می‌کنند.»

کیهان 9 خرداد

«وطن امروز» عکسی از سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه را انتخاب کرده زیرا او در مراسم بزرگداشت چهلمین روز شهادت سرلشکر محمد حجازی با اشاره به نبرد 12 روزه اخیر مقاومت فلسطین با رژیم صهیونیستی گفته بود: «پیام مقاومت به فرزندان فلسطینی این است که برنامه‌ریزی‌های‌تان باید برای اداره کل فلسطین باشد». این روزنامه اصولگرا در گزارش خود با عنوان «پیام اسماعیل» به نقل از نوشته است: «فلسطینی‌ها در این جنگ می‌توانستند بسیاری از تأسیسات زیربنایی را هدف قرار دهند اما این کار را نکردند، زیرا زمان زیادی طول نخواهد کشید که خودشان از این تأسیسات استفاده خواهند کرد».

وطن امروز در گزارش دیگری با تیتر «بهارستان افسار گرانی مسکن را کشید» با اشاره به اینکه بعد از اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی در این بازه زمانی دو ماهه قیمت مسکن حدود 5 درصد کاهش داشته است، نوشت: «مجلس یازدهم با طرح‌های سه‌گانه مسکن یعنی «مالیات بر عایدی سرمایه»، «مالیات بر خانه‌های خالی» و «جهش تولید و تامین مسکن» در پی جبران عقب‌ماندگی‌های تولید مسکن در 8 سال اخیر و مبارزه با سوداگری در این زمینه است که تاکنون با اجرایی شدن یکی از این طرح‌ها قیمت مسکن از ابتدای سال جاری روند کاهشی داشته است به طوری که میانگین قیمت هر متر واحد مسکونی در شهر تهران که اسفندماه سال گذشته 30میلیون و 200 هزار تومان بوده، در اردیبهشت‌ماه سال جاری به حدود 28 میلیون و 800 هزار تومان رسیده است. این اتفاق در حالی رخ داده که میزان تورم عمومی کشور به ترتیب در فروردین‌ماه و اردیبهشت‌ماه سال جاری 9/38 و 41 درصد بوده است.»

وطن امروز 9 خرداد

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین