رئیسی: ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب افراد خاصی رفته است که من تعداد آنها را می‌دانم

کد خبر: 1069792

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب افراد خاصی رفته است که من تعداد آنها را می‌دانم.

رئیسی: ارز ۴۲۰۰ تومانی به جیب افراد خاصی رفته است که من تعداد آنها را می‌دانم

خبرگزاری مهر: سید ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز ( شنبه) در اولین برنامه تبلیغاتی خود در رادیو اقتصاد تحت عنوان «دومین گام» اظهار داشت: آنچه من را وادار به حضور در این عرصه کرد وضعیت و مشکلات اقتصادی، رنج مردم، برخی از ناامیدی هایی که بر مردم و به ویژه جوانان و شرایط بازار برای تولیدکننده و مصرف کننده تحمیل شده بود، است. در جایگاهی قرار گرفتم که شاهد برخی نارسایی ها و خروجی های نامناسب بودم که می توانست در حوزه اجرا کار به نحوی صورت گیرد که شاهد اینگونه از موارد نباشیم که هم رنج مردم را افزون می‌کند هم برای دستگاه های مربوطه زحمت ایجاد می کند.

وی عنوان کرد: کسی که می خواهد به دنبال مسئولیت اجرایی کشور باشد، باید اطلاع کاملی از اقتصاد و وضعیت مردم داشته باشد. می خواهم در این فرصت، نمایی از وضعیت اقتصادی کشور ارائه دهم و به هیچ عنوان نمی خواهم زحماتی که در ادوار مختلف کشیده شده را نادیده بگیرم. امروز شاهد وضعیتی هستیم که ما را بر آن داشته تا در سه حوزه معیشت مردم، دوم وضعیت کسب و کار مردم و کسب درآمد و سوم برنامه دولت حرفی برای گفتن داشته باشیم. در این دوره، در بستر گام دوم باید شاهد تحول باشیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ما نیازمند به یک تحول هستیم و این تحول اقتضائاتی دارد که یکی از آنها سازوکارها در دولت و فضای کسب و کار مردم و تغییر شرایط به نحوی که مردم احساس کنند تغییری اتفاق افتاده است، می باشد تا مردم شاهد سهولت در کسب و کارها باشند. بعضی وقت ها مشکلات از بی برنامگی نیست بلکه مربوط به عمل نکردن به برنامه‌ها است. مسئول دولت باید درک درستی از ریشه مشکلات داشته باشد و همچنین برای ورود به اقدام انقلابی در میدان، آمادگی داشته باشد. ظرف سال‌های گذشته شاهد مشکلات جدی معیشتی مردم بودیم.

رئیسی افزود: در دهه نود وضعیت اقتصادی آسیب دیده به نوعی که قیمت خودرو ۷ برابر، قیمت گوشت ۵ برابر، قیمت مسکن ۸ برابر شده و قدرت مردم به تناسب تورم ایجاد شده کاهش یافته است. بعضاً عدم استفاده از نیازهای اولیه منجر به مشکلات بهداشتی و درمانی شده است. کم مصرف کردن گوشت و لبنیات در آینده تبعات به همراه دارد که اینجا ضرورت دارد دولت یک برنامه جدی برای معیشت مردم داشته باشد که میان درآمدها و هزینه مردم توازن ایجاد شود.

وی تصریح کرد: ما سه برنامه اصلی پیش‌بینی کردیم تا بتوان برای کاهش هزینه دنبال کرد. مسأله اول کنترل تورم و گرانی و دیگری تامین مسکن است زیرا مسکن بخش قابل توجهی از سبد هزینه خانواده است. موضوع دیگر هزینه سلامت است که طبق نظرات کارشناسی صورت گرفته کاملا قابل کاهش است. نسبت به تورم و گرانی آنچه هست اینکه بدانیم امکان کنترل تورم و گرانی وجود دارد و راه آن هم این است که اول جلوی تورم ساختاری در کشور که عبارت از خلق پول بانک ها است، گرفته شود. این میزان نقدینگی به هر سویی بروید بحران ایجاد می کند و سیل بنیان کن است جز اینکه در مسیر تولید قرار گیرد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: اینکه این نقدینگی به ارز، سکه، سوداگری و هر جایی برود مشکل ایجاد می کند. ساعت ها بحث کردیم تا به راه حل برسیم. خلق نقدینگی و استقراض بانک مرکزی باید به کمترین میزان خود برسد تا گره را باز کند. به عقیده من دولت دارد پر هزینه اداره می‌شود که باید از هزینه هایش کاسته شود و به عبارت دیگر نرخ تورم باید کاهش یابد. اینکه باید تورم یک رقمی شود بله، خیلی بایدهای دیگر وجود دارد. اما برنامه هایی داریم که اینها امکان پذیر خواهد بود.

رئیسی در رابطه با اینکه شیوه و ابزار او برای کنترل تورم چه خواهد بود، گفت: آقایان برای ارز ۴۲۰۰ تومانی توجیهاتی دارند اما باید دید چه‌اندازه از آن به سفره مردم رفته است؟ که به نظر می رسد وقتی هم صدای تولیدکننده و هم صدای مصرف کننده در آمده است، می بینیم این میزان توجه و این میزان کاهش کجا رفته است؟ معلوم می شود این ارز به دست افراد خاصی رفته که به تعداد انگشت های یک دست یا دو دست و سه دست هستند. البته تعداد آنها برای من مشخص است. مثلا کسانی که واردکننده نهاده دامی هستند مشخص است. در این رابطه باید اقدام متفاوتی صورت گیرد.

وی ادامه داد: به عقیده من کاری که باید صورت گیرد، ایجاد و تکمیل نسبت به برخی از بخش ها نسبت به سامانه های شفافیت است. سامانه ها باید با هم لینک شوند. در گمرک، وزارت صمت، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و ... باید سامانه ها را مرتبط کنیم. آقایان باید بدانند در دوره قبل انتخابات از دولت الکترونیک سخن گفتیم و اکنون باید بگوییم دولت هوشمند. دنیا دارد به سمت دولت هوشمند حرکت می کند و ما در این زمینه عقب هستیم.

رئیسی گفت: سامانه های شفافیت به نحوی که بسیاری از اتفاقات پشت شبکه قرار گیرد باید اتفاق بیافتد و  شبکه تامین، توزیع تا مصرف کالاهای اساسی باید مورد نظارت قرار گیرد و رها شده نباشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ثبت سفارش، انبارداری، واردات و صادرات نیاز به کنترل دارد. شأن دولت هدایت، حمایت و نظارت است که اگر کامل انجام شود مردم کار خودشان را انجام خواهند داد. در دولت مردمی معتقد هستیم کار مردم باید به مردم واگذار شود و دولت نقش هدایتی، نظارتی و حمایتی داشته باشد. اگر نظارت دولت تقویت شود دست سوداگران از سفره مردم کوتاه خواهد شد. به دنبال عملیات جدی هستیم که دست سوداگران از کالاهای اساسی و سفره و زندگی مردم کوتاه شود که هم ما توان انجامش را داریم و هم با کمک مردم امکان پذیر خواهد بود.

رئیسی با تاکید بر اینکه باید جلوی تصمیمات خلق الساعه گرفته شود، گفت: این تصمیمات هم بازار و هم تولید کننده را دچار مشکل می کند. باید به بازار چه داخلی و چه خارجی ثبات داد. ما یک اقدام و یک احساس داریم و مردم، تولیدکننده و مصرف کننده باید احساس ثبات بازار را داشته باشند. مهم است دولتمردان به بازار اعتماد بدهند که بخشنامه ای نیست. اعتماد نیازمند احساسی است که برای کارآفرین و مردم باید ایجاد شود.

وی در رابطه با اینکه در رویکرد دولت او، اولویت با ارتقای تولید است یا کنترل تورم، عنوان کرد: تولید و تورم با هم ارتباط مستقیم و جدی دارند. به نظر من هم باید برای رونق و جهش تولید اقدام کرد که می تواند اثر مهمی در کاهش تورم داشته باشد و هم باید نسبت به مدیریت حساس بود زیرا رها شدگی در این رابطه مشکلات جدی ایجاد می کند. در هر صورت ما باید تولید را رونق دهیم تا مشکل گرانی، اشتغال، تورم و بسیاری از مشکلات حل شود و مسأله اقتصاد مقاومتی پا بگیرد و مردم امید پیدا کنند. تولید یک بحث راهبردی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه افزایش تولید و اشتغال منجر به کاهش جرم، آسیب های اجتماعی و ناهنجاری های اقتصادی و اجتماعی می شود، تاکید کرد: گاهی برخی واحدهای تولیدی ۱۵ روزه راه اندازی شدند. کسانی که منکر هستند با کار جهادی نمی توان اینها را پیگری کرد بدانند عددی که در مقطعی اعلام کردیم در قوه قضاییه ۲۰۰۲ واحد تولیدی احیا شده، اتفاق افتاده است. این موضوع همتی می خواهد که واحدهای تولیدی را به خط کنیم. قضیه رونق تولید از مسائل راهبردی در کشور است.‌

رئیسی افزود: ما کارخانجات بزرگی داریم که نقش مهمی در تولید ناخالص ملی دارند و کارگاه های کوچکی داریم که شاید نقش مهمی در تولید ناخالص ملی نداشته باشند اما در ایجاد آرامش در جامعه و اشتغال نقش مهمی دارند. اگر تولید به آن شکل که مورد توجه است و کارخانه هایی مانند فولاد و ایران خودرو اگر درست راه بیافتند در تولید ناخالص بسیار اثرگذار است. نقدینگی در کشور هست، پس کجا می رود؟ اگر به تولید برود صدای تولید کننده در نمی آید. تامین بازار داخلی و خارجی و مسأله قاچاق کالا آن هم از نوع سازمان یافته باید مهار شود.

وی در بخش دوم صحبت های خود در پاسخ به سوال یکی از مخاطبین که به قید قرعه از سوی خود او انتخاب شد مبنی بر راهکار جلوگیری از واردات کالاهای مشابه داخلی، پاسخ داد: مسأله واردات بی رویه چند قسم است که یک قسم آن با مجوز انجام می شود که حتما باید جلوی آن گرفته شود و یک روز هم نباید تحمل شود. نکته دوم وارداتی که به صورت قاچاق وارد می شود بازار را مختل کرده و دغدغه جدی همه است.

رئیسی ادامه داد: رهبری دیروز تعبیری داشتند مبنی بر مافیای واردات در کشور؛ این تعبیر یعنی یک حرکت سازمان یافته برای اختلال در تولید داخلی در حال وقوع است که نیازمند شناسایی دست های پنهان و برخورد عبرت آموز است. حجم قاچاق کالا متفاوت است و آقایانی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا هستند در حد ۱۲ میلیارد را قبول دارند اما این میزان تا ۲۰ میلیارد قطعی است. باید نسبت به مناطق آزاد تجدیدنظر شود. مخالف تشکیل منطقه آزاد نیستم اما منطقه آزاد چارچوب و تعریف دارد. این چارچوب قانونی باید رعایت شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه قاچاق کالا را باید با همراهی دستگاه های دیگر کنترل کنیم و باید کار را برای قاچاقچی کالا پر هزینه کنیم، تاکید کرد: در این صورت قاچاق کالا حذف می شود. واردات بی رویه همراه با مجوز بیشتر مردم را عصبانی می کند که حتما باید پیگیری شود. برای قاچاق کالا طرح داریم. البته دستگاه قضایی در تمام نقاط مرزی دارند با اینها برخورد می کنند اما اینها برخورد با معلول است نه علت. باید به دنبال علت ها بود. بنا داریم در دولت ریشه های فساد را خشک کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه «برنامه شما برای بازگرداندن ظرفیت تولید به واحدهای تولیدی چیست؟» خاطرنشان کرد: در سفرهای استانی ظرفیت خالی تولید را دیدم و لمس کردم. این قضیه بسیار رنج آور است و می گویند کمبود نقدینگی اولین مشکل ما است. ما باید برای گردش این واحدها بتوانیم نقدینگی را برای آنها تامین کنیم. نکته دیگر تامین بازار برای آنها است. یکی دیگر از کارهای مهم ما دیپلماسی اقتصادی است که باید بخش دیپلماسی در وزارت خارجی راه اندازی شود. یکی از بخش های مهم کاری ما، سهم ما در صادرات منطقه است. ۱۵ کشور در منطقه داریم که قابل انجام است و از طریق بازار پیدا کردن برای تولیدات داخل امکان پذیر است.

رئیسی تصریح کرد: مسأله دیگر مبارزه با قاچاق کالا است که یکی از راه های احیای ظرفیت های خالی است. ما معتقد به بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید هستیم که با ورود به میدان قابل درک است. یکی از موانع بزرگ تولید بروکراسی اداری است که باید از مجوزهایی که می تواند نباشد و تولیدکننده را به ستوه آورده را حذف کنیم. دولت ناظر و هدایتگر و حمایتگر است نه اینکه گیر ایجاد کند.

وی اضافه کرد: عرض کردم که این موضوعات را میدانی بررسی کرده ام در عمل دیدم. وقتی به استان رفتم داد کارگران بلند شده است و دارند بیکار می شوند. باید کار را دنبال و موانع تولید را برطرف کنیم و حتما از میزان ظرفیت خالی ۷۰ درصد را فعال کنیم. رونق تولید و جهش تولید اتفاق خواهد افتاد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مسأله بیکاری که آنقدر مردم را نگران کرده با فعال شدن واحدهای تجاری از بین می رود و سهم فعال شدن تولید در تولید ناخالص ملی سهم قابل توجهی خواهد بود. همه دستگاه ها باید حس رفع موانع تولید و دیپلماسی فعال اقتصادی و .. بگیرند. رهبری وقتی گفتند رونق تولید یعنی همه دستگاه ها سهم خود را دارند و باید حس افزایش و رونق تولید را داشته باشند.

رئیسی با بیان اینکه ارتباط ما با کشورهای منطقه و سهم ما در کشورهای منطقه ۲/۳ درصدی است حتما می تواند به دو برابر این میزان برسد، عنوان کرد: انتخاب سفیران باید با این نگاه باشد که ما سفیر را کجا می فرستیم؟ داریم به کشوری می فرستیم که مسأله ما با آن اقتصادی است نه اینکه فلان نماینده مجلس یا فلان وزیر که کارش تمام شد را به فلان سفارت بفرستیم. این نظام تقسیم مسئولیت نیست. شایسته سالاری رمز موفقیت در مدیریت های داخلی و از اقتصاد کشور است. یکی از بحث های دولت مردمی مسأله شایسته سالاری به معنای واقعی کلمه است. همه باید احساس امنیت شغلی کنند و بدانند نگاه ما در انتخاب مدیران جناح و خط و مسئول سیاسی نیست بلکه شایسته سالاری اساس است.

وی در پاسخ به سوال مخاطب دیگری که مرتبط با سوال قبل و پیرامون ترخیص کالا بود، گفت: به بندر شهید رجایی در بندرعباس رفتم، یکی از مشکلات جدی گمرکی ما ترخیص کالاها و مسائل تو در توی اداری بود. یکی از اقدامات ما این خواهد بود که ترخیص کالاها در گمرک را برای وارد کنندگان مواد اولیه و تجهیزات تسهیل کنیم. دومین نکته مسأله تامین ارز است که گاهی با مشکل مواجه می شود. موضوع سوم هم استاندارد سازی است که می تواند با کیفیت بیشتر و با سرعت بیشتری انجام شود.

رئیسی گفت: به عقیده من ترخیص کالا و مشکلات مربوط به آن قابل حل است. اخیرا مجبور شدیم با حکم قضایی کشتی را برای واردات روغن بیاوریم که علی القاعده کار قضایی نبود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما باید اقداماتی انجام دهیم تا وقتی کالایی وارد گمرک شد تمام اقدامات ورودی آن انجام شده باشد. به عقیده من این جلوه خود تحریمی است. یکی از جلوه‌های خود تحریمی این است که کالایی تا این مرحله آمده و در مورد برخی کالاها گاها ممکن است در کشور با کمبودی مواجه باشیم اما ترخیص نمی شود.

رئیسی در بخش سوم گفته های خود را پیرامون بیانیه گام دوم از قبیل بورس و ارز، اشتغال و دیپلماسی خارجی مطرح کرد.

وی در رابطه با آخرین وضعیت بورس گفت: این مسأله که سهامداران خرد و کلان حقوقی و حقیقی دارد بسیار مهم است. آگاهی بخشی در زمینه بورس باید متوازن و درست انجام می شد خصوصا حجم بالایی از سهامداران باید درست آگاهی بخشی می شدند که منجر به ایجاد مشکل شد. نکته دیگر اینکه بورس نیاز به نظارت دارد تا سفته بازی که در خورد بورس تعبیه شده است. متاسفانه عدم نظارت جدی باعث شد سهامداران حقوقی که تعداد بالایی هم ندارند مشکلات جدی ایجاد کردند. منافع آنها تامین شد که به سرمایه های خرد ضربه زد که با نظارت قابل حل بود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت نباید از طریق بورس کسری بودجه خود را حل کند که این میزان برداشت از بورس نوسانات جدی ای ایجاد می کند. عدد و ارقام بالایی که برداشت شد می توانست نباشد. نکته راهکار رفع مشکلی که وجود دارد، عمق دادن به بورس است. مثل استخری که هر چه عمقش بیشتر شود موج‌ها بی اثر می شود.

رئیسی ادامه داد: کار مهمتری که باید انجام شود مربوط به سهامداران خرد است. آنها با پشتوانه تضمین شده و بیمه فعال برای خسارت های احتمالی می تواند به آنها اطمینان دهد که خساراتشان جبران خواهد شد. به نظر من عددی را هم می توان در نظر گرفت تا از این میزان پایین تر را تضمین کنند که حکم بیمه نامه داشته باشد  و سهامداران احساس خسارت جدی نکنند. اگر صندوق تثبیت، صندوق توسعه و بیمه می تواند منجر به اطمینان بخشی سهامداران خرد شود.

وی در رابطه با قیمت گذاری نرخ ارز و سیاست خود در قبال نرخ ارز عنوان کرد: نکته اول اینکه ما باید ارز را به کالاهای اساسی و کالاهای مهم دارای اولویت تخصیص دهیم که می تواند پشتوانه ایجاد کند. نکنه دیگر تامین ارز کشور از طریق صادراتی که تحریم پذیر نیستند است. نفت خام که صادر می شود کار کمی مشکل است اما اگر بتوانیم ارز حاصل از کالاهای پتروشیمی که صادر می شود  در مسیر کالاهای اساسی به صورت تهاتری انجام دهیم مهم است. ما باید در مسأله ارز، نظارت دقیقی بر نحوه تخصیص برنامه ریزی کنیم تا هم برای مصرف کننده ارز و هم بخش های نظارتی شفافیت ایجاد کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در رابطه با شیوه گذاری نرخ ارز گفت: به نظر من باید کاملا نرخ ارز مدیریت شود در غیر این صورت شاهد مشکلات جدی در بازار خواهیم بود تا به بازار ثبات دهد.

رئیسی در رابطه با سیاست خود برای تجارت خارجی خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه باید نسبت به تجارت خارجی مسئولیت پذیر و پاسخگو باشد. دیپلماسی اقتصادی از بخش های فعال رونق اقتصادی و تولیدی در کشور است. تمام بخش های اقتصادی یک بازاریابی دارند. بازاریابی باید در بخش تجارت خارجی با وزارت خارجه در ارتباط باشد تا برای صادرات کالاهای داخلی فعال باشد. سهم ما در تجارت منطقه سهم پایینی است که می تواند تا ۵۰ میلیارد دلار افزایش پیدا کند. به نظرم  وزارت خارجه چه در مورد کشورهای همسایه و چه کشورهایی که با آنها روابط داریم می تواند روابط را گسترش دهد کما اینکه مشتاق هم زیاد دارد.

وی افزود: رونق تولید ملی و فعال شدن اقتصاد ملی در تقویت دیپلماسی ملی و اقتصادی نقش آفرین است. در مورد مواد اولیه و تجهیزات دیپلماسی می تواند نقش داشته باشد. این میزان سهم ما در منطقه قابل قبول نیست و در دولت افزایش این میزان کاملا قابل دستیابی است. کشورهای منطقه به کالاهای ایرانی مشتاق هستند. آنچه حلقه مفقوده است ارتباط دادن بخش های مسئول در حوزه های مختلف به هم است. نقش اصلی برای بازرگانان و تجار است که بازاریابی انجام دهند و پیگری آن با دستگاه دیپلماسی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در رابطه با سیاست خود در رابطه با اشتغال و بیکاری گفت: ۵ میلیون بیکار در کشور وجود دارد در حالیکه کشور دارای ظرفیت ایجاد اشتغال میلیونی است. چند اقدام مهم و سریع باید صورت گیرد که به موارد قبلی ارتباط دارد. اول بهبود شرایط کسب و کار دوم و رفع موانع تولید و افزایش سرمایه گذاری، دوم هدایت نقدینگی به سمت تولید و سوم تامین مالی و مسأله فعال کردن دیپلماسی اقتصادی است که می تواند در جهت تقویت اشتغال نقش داشته باشد.

رئیسی اظهار داشت: ما یکسری بخش های پیشران اقتصادی داریم. سه هزار کیلومتر با دریا ارتباط داریم اما چه میزان از دریا برداشت داریم؟ سهم خیلی کمی است. مسکن از بخش های است که اقتصاد را به سمت فعال شدن می برد. ایجاد سالی یک میلیون مسکن در کشور اگر انجام نشود نمی توانیم عقب ماندگی های آن را جبران کنیم. یکی از بخش هایی که می توانست در استان قدس انجام شود مسکن سازی برای زوج های جوان بود. زمین و بودجه موجود بود و ۶۰۰ واحد برای زوج های جوان تهیه کردیم.

وی با اشاره به اقتصاد فضای مجازی گفت: پاکستانی ها و هندی ها مدت ها است این راه را آغاز کردند. ما از حوزه های مختلف می توانیم اقتصاد را فعال کنیم و زمینه آن در کشور ما کاملا فراهم است. با مطالعه روی وضیع اقتصادی ایران امکان تامین سالانه یک میلیون اشتغال بتواند وضعیت فعلی را بهبود بخشد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان گفت: در مسائل اقتصادی، تامین، تولید، توزیع و .. عدالت بسیار مهم است. در برنامه تحولی ما در حوزه اقتصاد، محور برقراری عدالت است. از عدالت اجرایی صحبت می کنیم که کاملا باید همراه با بایدها و نبایدها و اقتضائاتی باشد تا ان شاءالله مشکلات مرتفع شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد