مهاجری: شورای نگهبان دوست نداشت غافلگیر شود

کد خبر: 1069262

محمد مهاجری بر این باور است که مردم به نحوی رفتار شورای نگهبان را جبران خواهند کرد بدین معنا که مردم دیگر دوست نداشته باشند آن کار اشتباهی که شورای نگهبان انجام داده است را با رفتن به سمت یک اشتباه بزرگتر پاسخ دهند.

مهاجری: شورای نگهبان دوست نداشت غافلگیر شود

خبرآنلاین: انتشار اسامی کاندیداهای ردصلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری با واکنش بسیاری از کنش‌گران و فعالان سیاسی و رسانه ای مواجه شده است. برخی حیرت زده شدند و برخی دیگر نه. محمد مهاجری از جمله این فعالان سیاسی است که به این اقدام شورای نگهبان واکنش نشان داده است.

او در گفتگو با اکوایرن بر این باور است که چنین اقدامی از سوی شورای نگهبان جای تعجب ندارد البته با مقداری اختلاف،همان اتفاقی رخ داد که فکر می کرد.

* آقای مهاجری! به نظر شما از جانب شورای نگهبان سخت گیری صورت گرفته است؟

 این خبر خیلی برای من هیجان نداشت و تعجب آور هم نبود. شاید به گونه ای همان اتفاقی افتاد که فکر می کردم (با مقداری اختلاف).

جلیلی، زاکانی و قاضی زاده هاشمی کاندیداهای پوششی هستند

در حال حاضر به نظر من از بین هفت کاندیدایی که وجود دارند آقای رئیسی در جناح خودشان کاندیدای اصلی هستند و سه کاندیدای نمایشی هم ایشان را پشتیبانی می کند یعنی آقای جلیلی، آقای زاکانی و آقای قاضی زاده هاشمی کاندیداهای نمایشی هستند و حتی نمی توانم بگویم که پوششی هستند چون اصلا آمده بودند که دکوراسیون قضیه درست باشد که حالا هم دکوراسیون درست شد.

مهرعلیزاده و همتی دیر رسیدند

از طرفی در مورد آقای همتی به همان دلایلی که در فضای سیاسی مطرح بود که آقای جهانگیری ممکن است دچار مشکلاتی بشود و کارنامه دولت فعلی را مجبور باشد نمایندگی کند به نظرم می آید نباید با اقبال زیادی مواجه باشد، همین طور آقای مهرعلیزاده که به نظرم خیلی دیرهنگام رسیدند.

دوقطبی بین رییسی و رضایی است

من فکر می کنم در انتخابات ۲۸ خرداد اگر دو گانه ای شکل بگیرد بین آقای رئیسی و آقای رضایی خواهد بود. این دو گانه هرگز یک دو گانه سیاسی نیست چون تفاوت چندانی بین دیدگاه های آقای رئیسی و آقای رضایی وجود ندارد، البته مقداری عقبه سیاسی آنها فرق می کند.

شعار مستقل بودن رییسی با انتخاب وزیر احمدی‌نژاد در ستادش یک شعار توخالی است

یعنی به هر حال عقبه سیاسی آقای رئیسی با اینکه ایشان اصرار دارند که بگویند مستقل هستند ولی وقتی که ایشان رئیس ستادشان را از یکی از وزرای آقای احمدی نژاد را انتخاب می کنند یعنی عملا به یک شعار تو خالی تبدیل می شود، به هرحال هم آقای رضایی و هم آقای رئیسی متعلق به یک جناح سیاسی هستند و خیلی تفاوتهای سیاسی ندارند اما به لحاظ عملکردی و به خصوص در موضوع  بحث های اقتصادی من فکر می کنم این دوگانه شکل بگیرد، با اینکه آقای رئیسی یک برنامه ۷ هزار صفحه ای اقتصادی دادند اما تصور من این است که آقای محسن رضایی فرصت کافی برای اینکه روی موضوعات اقتصادی کار کند را داشته است، یعنی ایشان از سال ۸۴ تا الان دارد در این زمینه کار می کند و فکر می کنم اگر دو گانه ای در حوزه اقتصاد شکل بگیرد بین این دو نفر باشد.

بحث درباره اقدام شورای نگهبان سودی به حال آینده ندارد

*شما خیلی مستقیم سر وقت خود انتخابات رفتید و بین این هفت نفر قیاس انجام دادید. من سؤالم را دوباره تکرار می کنم، در مورد احراز صلاحیتها به نظر شما رفتار شورای نگهبان سخت گیرانه تر از دوره های قبلی و حد معمول بود یا خیر؟

من تعمدا سراغ بخش بعدی رفتم چون یک موضوعی است که گذشته است و بحث کردن در مورد آن نه سودی به حال آینده ما دارد و نه رفتار شورای نگهبان را تغییر خواهد داد. شورای نگهبان همینجوری بزرگ شده است، با همین ادبیات و با همین شیوه و با همین روش همینی هست که هست و ما چه بخواهیم و چه نخواهیم شورای نگهبان در همه دوره ها همین کار را کرده است و بعضی وقتها غافلگیر شده است و این دفعه دیگر نمی خواست غافلگیر شود. آنها در ۹۲  و ۹۶ و ۸۴ و ۸۸ و ۷۶ غافلگیر شده بودند و در دوره های مختلف مجلس هم همین جور و حتی گاهی اوقات در مورد خبرگان هم همین جور! این دفعه نمی خواست غافلگیر شود و حالا اگر ما بخواهیم بحث کنیم که آیا سخت گیرانه بود؟ خیر سخت گیرانه نبود چون روش آنها همینجوری است، بنابراین به نظرم باید ساخت.

یک تیم گسترده از مدیران باسابقه باید کاندیداهای ریاست جمهوری را بررسی کند

*آیا تلاشهایی قبل از اعلام نهایی برای مراوده و مذاکره با اعضای شورای نگهبان صورت گرفته بود که تغییراتی اتفاق بیفتد یا خیر؟ آیا چیزی به گوش شما از اخبار پشت پرده خورده بود؟

خیر. من اصلا پیگیری هم نکردم چون فکر نمی کردم چنین اتفاقی متصور باشد که اعضای شورای نگهبان بخواهند با مذاکره چیزی را تغییر دهند. من یک بحث مبنایی تری دارم راجب به اینکه آیا شورای نگهبان اصلا صلاحیت این را دارد که صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری را بررسی کند یا خیر؟ من در این حرف دارم، نه اینکه بگویم به لحاظ قانونی آیا صلاحیت دارند یا خیر؛ قانونی که نوشته اند، من می خواهم بگویم بعضی از آقایان شورای نگهبان حداکثر کار مدیریتی که داشته‌اند مثلا یک گروه علمی در دانشگاه زیر نظر اینها بوده است مثلا گروه حقوق دانشگاه تهران یا شهید بهشتی یا..، کسی که تمام کار مدیریتیش همین است چطور می تواند قضاوت کند که مثلا آقای محسن رضایی یا آقای رئیسی یا هرکس دیگری توان مدیریتی دارد یا خیر، این حرف خنده داری است. بنابراین درست ترین راه آن این است که یک تیم گسترده از مدیران با سابقه که برای مردم شناخته شده باشند (از مدیران دوره های گذشته) در یک فضایی جمع شوند و کاندیداهای ریاست جمهوری را بررسی کنند و نتیجه آن را به شورای نگهبان دهند و شورای نگهبان نظرات کارشناسی آنها را مورد ارزیابی قرار دهد وگرنه بعضی از آقایان شورای نگهبان حتی مدیر گروه علمی در دانشگاه هم نبودند و مثلا استادیار دانشگاه بودند؛ پس اصل این قضیه به نظر من زیر سؤال است اما اینکه الان بنشینیم و بحث کنیم که شورای نگهبان تند بود، شل بود، کند بود و .. این موضوعی برای گذشته است و الان دیگر چیزی تغییر نمی کند.

شورای نگهبان دوست نداشت غافلگیر شود

*یکی از سورپرایزهای این انتخابات برای اکثریت آقای لاریجانی بود. آیا شما دلیل خاص آن را می دانید که چرا ایشان رد صلاحیت شدند؟

من اطلاعی ندارم منتهی یک جوابی را در دو سؤال قبلی عرض کردم. شورای نگهبان نمی خواست این دفعه غافلگیر شود، آقای لاریجانی دقیقه نود آمده بود و کسی فکر نمی کرد ایشان بیاید بنابراین شورای نگهبان دوست نداشت غافلگیر شود و دوباره انتخابات برگزار شود و تبلیغات انجام شود و بعد آقای لاریجانی رئیس جمهور شود، آقایان هم دوست ندارند که او رئیس جمهور شود پس چرا باید شورای نگهبان چنین کاری را انجام میداد؟ یک «نه» گفت و خودش را راحت کرد.

در انتخابات غیررقابتی هیچ کس نباید خوشحال باشد

*اگر قرار باشد یک ماه زودتر پیش بینی داشته باشید، استقبال انتخاباتی را چگونه ارزیابی می کنید؟

امیدوارم خوب باشد ولی  عقل این را نمی گوید. وقتی که از مردم نظر سنجی می کردند که آیا در انتخابات شرکت می کنید یا خیر، تازه در شرایطی بود که فرض بر این بود که احتمالا آقای ظریف باشد، آقای جهانگیری باشد، آقای لاریجانی باشد و آقای رئیسی هم باشد، شاید در حالت ضعیف تر این اتفاق رخ می‌داد. خبر دارید که آقای رئیسی به شورای نگهبان رفته‌اند و در آنجا به این روند اعتراض داشتند. اعتراض ایشان هم کاملا درست است، البته شاید اعتراض ایشان به خاطر شخص خودشان بود مبنی بر اینکه این گونه که شورای نگهبان  در حال تایید صلاحیت  کردن است به ضرر او است.

رئیسی به خوبی می‌داند کسی که با خود مسابقه می‌دهد هنر نیست/مردم جواب رفتار شورای نگهبان را می‌دهند

چون وقتی انتخابات رقابتی نباشد کسی که وارد زمین انتخابات می شود نباید چندان خوشحال باشد چون کسی که با خودش مسابقه دهد و برنده شود که هنر نیست. بنابراین آقای رئیسی این مسئله را به خوبی می دانند و به نظر من این کارشان کاملا عقلانی بوده، اما از طرفی اگر مردم بدانند نتیجه انتخابات از قبل تعیین شده است چه دلیلی دارد که در انتخابات شرکت کنند!؟ شما در یک نظر سنجی پیامکی که بدانید نتیجه آن از قبل معلوم است، حتی اگر آن پیامک مجانی هم باشد به خودتان زحمت نمی دهید که در آن نظر سنجی شرکت کنید چه برسد بخواهید در انتخابات در این وضعیت کرونا شرکت کنید ولی با این وجود واقعا دوست دارم که در یک ماه آینده اتفاقات بهتری در کشور رقم بخورد و به نظرم رفتار شورای نگهبان را مردم به نحوی جبران خواهند کرد یعنی مردم دیگر دوست نداشته باشند آن کار اشتباهی که شورای نگهبان انجام داده است را با یک اشتباه بزرگتر به سراغ آن اشتباه بروند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین