ظریف در انتخابات ۱۴۰۰ از چه کسی حمایت می کند؟
یک کارشناس بین الملل گفت: بزرگترین کاری که آقای ظریف کرد این بود که یک تفسیر جدید از شعار نه شرقی نه غربی ارائه داد.
خبرآنلاین:دیاکو حسینی کارشناس مسائل بین الملل در کلاب هاوس انتخاباتی خبرگزاری خبرآنلاین با عنوان «نقش ظریف در انتخابات ۱۴۰۰»، گفت: آقای ظریف بارها در جلسات خصوصی از ضرورت اجماع در سیاست داخلی برای پیشبرد موفق سیاست خارجی سخن گفتند.
وی گفت: در یک کشور عادی، هرگز سیاست خارجی اولویت انتخابات نیست مگر در شرایط جنگی. حضور آقای ظریف در انتخابات کمک می کرد که سیاست خارجی اولویت اول انتخابات باشد و این به ضرر سیاست خارجی است.
حسینی گفت: نیامدن آقای دکتر ظریف به این معنا نیست که ایشان نمی تواند در انتخابات تاثیر گذار باشد. آقای ظریف بسیار محبوب است و حمایتشان از هرکسی تاثیر می گذارد. از سمتی من فکر می کنم آقای ظریف تراز سیاست خارجی ما را تغییر دادند و تبدیل به یک استدلال قدرتمدند در سیاست خارجی تبدیل شدند.
این کارشناس بین الملل گفت: بزرگترین کاری که آقای ظریف کرد این بود که یک تفسیر جدید از شعار نه شرقی نه غربی ارائه داد. در سال های قبلی در ایران دو جبهه یا شرق گرا یا غرب گرا داشتیم، اما آقای ظریف تفسیر تازه ای ارائه داد و آن این بود که ایران برای رابطه خوب با شرق باید رابطه بدون تنشی با غرب داشته باشد و برعکس.
وی گفت: لازم است که مفهوم نه شرقی و نه غربی را به این شکل پیش ببریم، برجام هدف اصلیش این بود که چنین فضایی به وجود بیاید. من فکر می کنم که الان هم با وجود مشکلات برجام آقای دکتر ظریف این فضا را جلو بردند. الان این سوال مطرح است که می خواهیم به دوره ای برگردیم که چاره ای جز شرق گرایی و غرب گرایی وجود نداشت، یا تراز آقای ظریف را جلو ببرم. فکر می کنم که نامزدهای انتخاباتی چاره ای ندارند که به این سوال اصلی جواب بدهند.
حسینی گفت: حرف اصلی آقای دکتر ظریف در آن فایل صوتی این بود که میدان و دیپلماسی باید واحد باشد و گله ایشان این بود که یکی بر دیگری در جاهایی اولویت پیدا کرده است. من خودم شاهد این بودم که آقای ظریف با آقای سلیمانی یک رابطه عاطفی داشت.
وی گفت: یادآوری کنم که آقای ظریف دو نقش دارد، یک ایشان مسئول دستگاه دیپلماسی است و دوم ایشان مسئول اجرای سیاست خارجی است. شهادت می دهم که آقای ظریف هرگز به این دوگانه اعتقاد نداشت و تنها بحث شان وحدت بود. ما به هیچ عنوان نباید وارد این بحثهایی بشویم که آقای ظریف به آن اعتقاد ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید