روحانی: بیشتر استانها در مسیر پیک کرونا هستند
رئیس جمهور گفت: متاسفانه آمار و ارقام نشانگر آن بود بیشتر استانهای ما در مسیر پیک این بیماری هستند و هنوز به مراحل پایانی پیک نرسیدهاند.
خبرگزاری فارس: حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا گفت: متاسفانه آمار و ارقام نشانگر آن بود بیشتر استانهای ما در مسیر پیک این بیماری هستند و هنوز به مراحل پایانی پیک نرسیدهاند.
وی ادامه داد: ۱۸ استان در مسیر پیک هستند که وضعیت ۷ استان خیلی خوب نیست. حدود ۱۲ استان به نقطه گذر از پیک چهارم کرونا رسیدهاند که با رعایت پروتکلها میتوانند از این شرایط عبور کنند. تعداد مبتلایان، بستریها و فوتیها بیانگر شرایط نگران کننده اوضاع کرونایی است.از قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا میخواهم در این هفته و یا شاید هفته آینده نظارت افزایش یابد.
روحانی خاطر نشان کرد: همه آنانی که نظارت و کنترل را به دست دارند باید کارشان را تشدید کنند اگر جز این باشد نمیتوانیم به راحتی از این موج خلاص شویم. البته مردم هم آنطور که باید پروتکلها را رعایت نمیکنند که لازم است در این زمینه هم مردم توجه بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه قانون و مقررات برای برخورد با کسانی که بهداشت عمومی را به خطر می اندازند وجود دارد، گفت: متاسفانه سطح رعایت نکات بهداشتی زیر ۶۰ درصد است درحالی که باید بالای ۹۰درصد باشد، دو هفته پیش رو بسیار حساس است و چاره ای نداریم جز اینکه در زمینه مراقبتها و نظارتها اقدامات را تشدید کنیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: مصرف برق در کشور بالا رفته است. مردم میدانند برق و آب و اینترنت اگر یک روز نباشد چه مشکلاتی ایجاد میشود. تامین اینها وظیفه دولت است.
وی تاکید کرد: بطور روشن برای مردم مسائل گفته نمیشود. ما یک واکسن از کوواکس میخواهیم که این مقدار ۱۷۸ میلیون دلار نیاز است، پول هست جابجایی آن سخت است. برخی نمیدانند کشور چگونه اداره میشود و تحریم چه تاثیری میگذارد. همه نهادههای تولید مرغ، مرغهای لاین و مادر همه از خارج وارد میشود. متاسفانه یک عده در باندبازی های خودشان تلاش می کنند همه تقصیرها را به گردن دولت بیاندازند و حاضر نیستند بفهمند که تحریم چه مشکلاتی برای اداره کشور ایجاد کرده است.
رئیس جمهور اظهار داشت: تحریم یک جنایت بزرگ است که در تاریخ ایران رخ داده است اما انگار هنوز بعضی ها باور ندارند. ما برای وارد کردن واکسن ۱.۵ میلیارد دلار نیاز است. مردم بدانند برای ما خرید واکسن اولویت است و پول این واکسن را تامین میکنیم و شرایط این بیماری در همین آخر اردیبهشت بهتر خواهد شد.
وی بیان داشت: دولت خود را متعهد میداند که واکسن خارجی را تا زمان تولید واکسن داخلی تامین کند. ممکن است این ویروس از آن ویروسهایی باشد که سالها با آن درگیر باشیم.
رئیس جمهور گفت: اولا باید زمان تشخیص کرونا هر چه بیشتر کاهش یابد و پس از محرز شدن ابتلای یک فرد، باید این موضوع سریعا علاوه بر خود او، به خانواده و محل کارش نیز اعلام شود، چون متاسفانه بعضی ها خودشان مراعات نمی کنند. بارها این موضوع مهم را تکرار کرده ایم اما هنوز متاسفانه این کار انجام نمی شود.
روحانی تصریح کرد: با وجود همه این مشکلات تامین واکسن اولویت اصلی و اول دولت است و به امید خدا با برنامه ریزی هایی که انجام شده، از اواخر اردیبهشت ماه شرایط واکسیناسیون تغییر کرده و وضعیت بهتر خواهد شد. وزارت بهداشت نیز باید سامانه ای را راه اندازی کند که تمام اطلاعات واکسیناسیون بر روی آن در دسترس همگانی باشد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت با نهایت توان از تولید واکسن در داخل تا رسیدن به نتیجه نهایی حمایت خواهد کرد، ادامه داد: ویروس کرونا هنوز ناشناخته است و معلوم نیست چند مدت دیگر زندگی بشر را تحت تاثیر قرار دهد و شاید مثل ویروس آنفلوآنزا هر از گاهی با یک جهش جدید گریبانگیر بشر باشد. لذا تولید واکسن در داخل می تواند یک پشتوانه و اطمینانی برای مقابله موفق با شیوع کرونا ایجاد کند.
روحانی با بیان اینکه دولت از روز اول احراز ورود ویروس کرونا به کشور تمام توان خود را برای مقابله با آن به کار گرفته است، خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی و اساسی در مقابله با شیوع کرونا بر عهده مردم است که با مراعات دستورالعمل های بهداشتی تاثیر تلاش های دولت در مقابله با این معضل را افزایش دهند. انجام واکسیناسیون همگانی و رایگان بر عهده دولت است و حتما این کار انجام خواهد شد، اما حتی بعد از آن نیز رعایت پروتکل های بهداشتی ضروری و لازم است.
رئیس جمهور گفت: اولا باید زمان تشخیص کرونا هر چه بیشتر کاهش یابد و پس از محرز شدن ابتلای یک فرد، باید این موضوع سریعا علاوه بر خود او، به خانواده و محل کارش نیز اعلام شود، چون متاسفانه بعضی ها خودشان مراعات نمی کنند. بارها این موضوع مهم را تکرار کرده ایم اما هنوز متاسفانه این کار انجام نمی شود.
روحانی همچنین با ابراز نگرانی از شیوع نوع جدید و جهش یافته ویروس کرونا در هند، اظهار داشت: باید به طور جدی مراقبت کنیم تا ویروس جهش یافته هندی به کشور وارد نشده و گرفتاری جدیدی برای مردم ایجاد نکند.
رئیس جمهور همچنین تاکید کرد: بهتر است در شرایط قرمز کرونایی، یک خط قرمزی هم برای حاشیه سازی داشته باشیم و مدتی حاشیه سازی را کنار بگذاریم تا با همیاری و همکاری یکدیگر بتوانیم از وضعیت دشوار فعلی عبور کنیم
دیدگاه تان را بنویسید