اخبار کمیسیون های تخصصی مجلس/حضور دژپسند در کمیسیون اصل 90
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس از بررسی طرز کار گمرک کشور در نشست امروز در این کمیسیون با حضور وزیر اقتصاد خبر داد و گفت: بنا شد تا رئیس گمرک به وزیر اقتصاد گزارشی از اقدامات انجام شده و خلاءهای موجود به کمیسیون اصل 90 ارائه کنند.
خبرگزاری فارس: علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در توضیح نشست عصر امروز سهشنبه ۲۴ فروردین ماه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با حضور فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی، گفت: با توجه به اهمیت مسایل اقتصادی و پشتیبانی از تولید و رفع موانع موضوع بررسی طرز کار گمرک در دستور کار کمیسیون اصل نود مجلس قرار گرفت. در این خصوص سوالاتی توسط کمیته تخصصی گمرک پیرامون گمرک هوشمند و تاثیر آن در پیشگیری از جرایم، مبارزه با فساد، جلوگیری از رسوب کالا، وضع نابهسامان حفاظت گمرک در جلوگیری از تخلفات و قاچاق و ورود کالا با هماهنگی شرکتهای هواپیمایی مطرح شد.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: در این جلسه بر نقش مدیریت وزارت اقتصاد و دارایی برای حمایت از تولید و مقابله و مبارزه با قاچاق کالا تاکید شد و در سه مبحث اقتدار گمرک، صادرات و ترانزیت سوالات دیگری مطرح شد.
وی اضافه کرد: به نظر میرسد از یک سو مناطق آزاد از گمرک گرفته شده و همچنین مرزهای زمینی را بر خلاف قانون پنجره واحد مرزی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار داده است. وزیر اقتصاد نیز این مسئله را پذیرفت و گفت که این اقدام خلاف قانون را پیگیری میکند تا اقتدار گمرک به آنها برگردد.
خضریان تصریح کرد: در ادامه به مسئله قاچاق کالا اشاره شد؛ قاچاق کالا سمت صادرات رفته و با توجه به تغییر نرخ ارز و ضربهای که کشور در این زمینه میبیند، به نظر گمرک به اندازهای که در حوزه واردات نظارت خود را تقویت کرده در حوزه صادرات نظارت جدی ندارد لذا تاکید شد که در این خصوص گزارشی به کمیسیون ارسال شود البته به نظر میرسد که گمرک هم در این زمینه کم کاری های داشته است.
این نماینده مردم در مجلس با اشاره به طرح موضوع ترانزیت در این جلسه، گفت: متاسفانه بررسیهای کمیسیون اصل نود مجلس نشان میدهد که طی دو سال گذشته حداقل حدود یک و نیم برابر کاهش در سطح ترانزیت صورت گرفته در حالی که بررسی های حاکی از این است با همین امکانات جادهای و حمل و نقل، ترانزیت حداقل باید دو برابر میشد.
وی افزود: اصل ترانزیت در اختیار وزارت و راه و شهرسازی است و بخشی مرتبط به گمرک است، تشریفات گمرکی برای ترانزیت به موضوع دست و پا گیر تبدیل شده و امنیت کشور را در حوزه ترانزیت جادهای میتواند تحت تاثیر قرار دهد و آسیب بزند.
خضریان با یادآوری اظهارات وزیر اقتصاد و دارایی در جلسه امروز، گفت: بنا بر اظهارات آقای دژپسند یکی از اقداماتی که در حوزه گمرک انجام گرفته، راه اندازی سامانه جامع تجارت است، همچنین در مورد مناطق آزاد به خلاء حضور گمرک اشاره کرد و گفت که گمرک نمیتواند در این حوزه وسیع نقش آفرینی کند. این موضوع برای ما قابل پذیرش نیست زیرا مناطق آزاد گسترده است و به پنجره ای برای قاچاق تبدیل میشود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیر اقتصاد همچنین گزارشی از اقداماتی که در این وزارتخانه برای تامین منابع مالی و بودجه کشور صورت گرفته ارایه کرد و در بحث گمرک همچنین گفت که طی دو سال گذشته گامهای موثری در زمینه هوشمندسازی، مبارزه با قاچاق و جلوگیری از رسوب کالا برداشته شده است.
میراشرفی رئیس کل گمرک کشور نیز در ادامه یادآور شد: مبارزه با قاچاق کالا از مهمترین موضوعات مورد توجه بوده است، قبل و بعد از ورود گمرک به موضوع کنترل واردات یا صادرات کالاها دستگاهها و نهادهای مختلفی از جمله مرزبانی، سازمان بنادر و پلیس امنیت اقتصادی نظرات خود را اعلام میکنند و به رصد کالای وارد یا صادر شده میپردازند بنابراین اگر در مورد قاچاق کالا صحبت میشود باید توجه داشت که گمرک تنها متولی در این خصوص نیست.
وی افزود: مرزبانی علاوه بر گمرک بر صادرات کالا نظارت دارد لذا گمرک علاوه بر نظارت بر واردات بر صادرات نیز نظارت جدی میکند. در حوزه ترانزیت هم با اینکه بخشی از مسئولیت بر عهده گمرک است اقدامات خوبی به صورت مشترک با برخی کشورهای همسایه انجام دادهایم و در ارتباط با رسوب کالا از تمام ظرفیتهای قانونی استفاده کردیم تا شاهد رسوب کالا به خصوص در مورد خودرو در گمرکات نباشیم. در زمینه هوشمند سازی نیز برای اولین بار با استفاده از ظرفیتهای داخلی پلمپهای سنتی به پلمپهای هوشمند و الکترونیکی تبدیل شدند.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: با توجه به موضوعات مطرح مقرر شد تا وزارت اقتصاد و دارایی و گمرک گزارش کاملی از اقدامات انجام گرفته و خلاءهای موجود به کمیسیون جهت بررسیهای کارشناسی ارایه کند. کمیسیون اصل نود در جلسات دیگر با حضور از سایر متولیان و مسئولان اجرایی رسیدگی به موضوعات مذکور را ادامه میدهد.
پایان بررسی طرح حمایت از مالکیت صنعتی در کمیسیون قضایی مجلس
نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ضمن تشریح بررسی های جلسه امروز کمیسیون متبوع خود، از پایان بررسی طرح حمایت از مالکیت صنعتی در این کمیسیون خبر داد.
حسن نوروزی در گفت و گو با ایسنا در خصوص جلسه امروز کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: در جلسه امروز ایرادات شورای نگهبان به طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول رفع شد، البته یک ماده از این طرح باقی مانده که در جلسه آینده کمیسیون مورد بررسی قرار می گیرد.
وی افزود: در این نشست همچنین دو ماده به طرح حمایت از مالکیت صنعتی الحاق شد و کار بررسی این طرح در کمیسیون به اتمام رسید و برای بررسی و تصویب به صحن علنی مجلس ارجاع شد.
نایب ریسس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس بیان کرد: بر اساس ماده یک الحاقی دولت موظف است ظرف ۳ ماه پس از تصویب این قانون کارگروه پشتیبانی و مانعزدایی تجاری سازی اختراعات را با ریاست و مسئولیت وزیر صمت و عضویت وزارتخانههای دادگستری،علوم، بهداشت، ارتباطات، دفاع، کشاورزی، دفاع، نیرو نفت، امور خارجه، دادستان کل کشور، معاون اجرایی و فناوری ریاست جمهوری، روسای سازمان محیط زیست و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی و ثبت و اسناد را تشکیل دهد و این کارگروه مکلف است دستورالعمل اجرای پیشتیبانی و مانع زدایی تجاری سازی اختراعات را ظرف مدت سه ماه تدوین کند.
نوروزی گفت: بر اساس تبصره ماده الحاقی سازمان ثبت موظف است پس از ثبت اختراعات فهرست آنها را به صورت ماهانه به کارگروه موضوع ماده ارسال کند،بر اساس ماده ۲ الحاقی، تمامی علائم تجاری که مطابق این قانون ثبت می شود ظرف مدت ۱۵ ماه از ثبت باید در بهره برداری تجاری استفاده شود و در صورت عدم بهره برداری مالک، علائم تجاری ظرف مدت مذکور ثبت نام و علامت تجاری مشابه آن مجاز است.
ارایه گزارش وزارت اطلاعات از وضعیت سرمایههای اجتماعی کشور و ارتباط آن با انتخابات
سخنگوی کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها از بررسی کلی ابعاد حادثه نطنز در جلسه امروز این کمیسیون و بازدید چند تن از اعضای کمیسیون از آب سنگین خنداب در هفته آینده خبر داد.
علی حدادی در گفت وگو با ایسنا، در تشریح جلسه امروز کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها، بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون گزارشی کلی در خصوص حادثه اخیر در سایت نطنز به اعضای کمیسیون ارائه و مقرر شد تعدادی از اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها هفته آینده بازدیدی از تولید آب سنگین خنداب داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه دشمن در هر لحظه به دنبال این است که آسیب و صدمه ای به فعالیت هسته ای ایران وارد کند، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی با ابزارهای نفوذ به سیستم برق مجموعه نطنز ضربه زده است. ما اطمینان داریم که این آسیب جبران خواهد شد اما واقعیت این است که ما به دشمن اعتماد نداریم. فعالیت هسته ای حق مسلم ایران است و تا لغو تمام تحریم ها برجامی در میان نخواهد بود.
سخنگوی کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها با بیان اینکه در ادامه جلسه امروز وزارت اطلاعات گزارشی از وضعیت سرمایه های اجتماعی در سطح کشور و ارتباط آن با انتخابات به اعضای کمیسیون ارائه کرد، خاطرنشان کرد: رضایت مردم به معنای واقعی باید تحقق پیدا کند، در مجلس یازدهم این موارد را در اولویت قرار داده ایم و در موضوعات مختلف باید به مردم اهمیت داده شود.
حدادی در پایان تاکید کرد: مسئولان در تمام دستگاه ها باید در کنار مردم بوده و مشکلات مردم به ویژه در حوزه معیشت را درک کنند. توجه به این امر منجر به افزایش سرمایه اجتماعی کشور خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید