نامه نمکی به رحمانی فضلی برای توقف پروازهای ترکیه
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه به دلیل جدی نگرفتن توصیه های وزارت بهداشت از سوی رئیس و اعضای ستاد ملی مبازه با کرونا وضعیت فعلی قابل انتظار بود، تاکید کرد: مدعیالعموم باید رئیس و برخی اعضای ستاد را مورد مؤاخذه قرار دهد که چرا توصیهها را رعایت نکردهاند.
خبرگزاری فارس: حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به آغاز موج چهارم شیوع بیماری کرونا در کشور با اتمام سفرهای نوروزی، اظهار داشت: متأسفانه ستاد ملی مبارزه با کرونا و مخصوصا شخص آقای روحانی، توصیههایی را که پزشکان و شخص وزیر بهداشت در خصوص سفرها ارائه کرده بودند، نپذیرفتند و سفرها را محدود نکردند و لذا وضعیت فعلی تشدید بیماری کرونا قابل پیشبینی بود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هم اگر تدابیر مدنظر وزارت بهداشت را با جدیت عملیاتی نکنند، وضعیت به مراتب بدتر خواهد شد.
نامه نمکی به رحمانی فضلی برای توقف پروازهای ترکیه/ 1.5 ماه قبل هشدار دادیم؛ گوش نکردند!
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: در حال حاضر ترکیه در وضعیت بحرانی کرونا قرار دارد، اما پروازها به این کشور برقرار است و وزیر بهداشت هم کتباً به وزیر کشور به عنوان فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا نامه نوشته که جلوی پروازها گرفته شود؛ یک ماه و نیم قبل هم ما هشدار داده بودیم که قرنطینهای که در فرودگاههایی مانند فرودگاه امام خمینی (ره) انجام میشود، واقعی نیست و تأکید کرده بودیم که پروازهای خارجی را محدود کنند اما گوش نکردند.
شهریاری با بیان اینکه به دلیل قرار داشتن در ماههای پایانی فعالیت دولت دستمان برای برخورد با این تخلفات بسته است، گفت: ستاد ملی مبارزه با کرونا برای مدیریت این وضعیت اختیار کامل دارد و هر تصمیمی بگیرند، خودشان عملیاتی و اجرایی میکنند؛ بنابراین دادستان کل کشور که خودش هم عضو ستاد است، باید به عنوان مدعیالعموم، رئیس و برخی اعضای ستاد را مورد مؤاخذه قرار دهد که چرا توصیهها را رعایت نکردهاند؟ بالاخره یک نفر باید جواب این سهلانگاری و سوء مدیریت را که منجر به بازی کردن با جان مردم میشود، بدهد.
بررسی وضعیت فعلی مبارزه با کرونا با حضور نمکی در کمیسیون بهداشت
وی از حضور وزیر بهداشت در جلسه روز سهشنبه هفته جاری این کمیسیون خبر داد و گفت: با دعوت از آقای نمکی گزارش وضعیت موجود را دریافت میکنیم و میخواهیم این را بررسی کنیم که چه علتی وجود دارد که دولت توصیههای وزارت بهداشت را رعایت نمیکند.
شهریاری تصریح کرد: البته این گلایه به مردم هم وارد است که چرا به جای توجه به توصیههای هشدارآمیز وزیر و مسؤولان وزارت بهداشت، به صرف اینکه آقای روحانی و ستاد کرونا اعلام کردند که سفر به مناطق آبی و زرد ممنوع نیست، به مسافرت و دورهمی رفتند و الان دچار این وضعیت شدهاند.
بانک مرکزی برای اختصاص منابع ارزی خرید واکسن همکاری نمیکند
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در ادامه با اشاره به پیگیری چند پروژه تولید واکسن در داخل، به وضعیت خرید واکسن از خارج نیز اشاره کرد و افزود: جریان خرید واکسن به مشکلات منابع ارزی برمیگردد که متأسفانه بانک مرکزی هم در این رابطه چه در خصوص واکسن و چه در زمینه تأمین مواد اولیه داروهای تولید داخل، همکاری نمیکند.
شهریاری تصریح کرد: تا زمانی که ارز مطمئنی تأمین نشود، از کجا میخواهند چند میلیون دوز واکسن وارد کنند؟!
وی با تأکید بر اینکه کمیسیون بهداشت و درمان این موضوع را از بانک مرکزی پیگیری خواهد کرد که چرا همکاری لازم را نمیکنند، خاطرنشان کرد: ما در جریان تصویب بودجه 1400 نیز ارز 4200 تومانی را به تأمین دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی اختصاص دادیم اما الان آقایان باید پاسخ بدهند که چرا مشکلات باقی است؟!
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: در شرایط فعلی هم رئیسجمهور به جای تمرکز بر حل مشکلات مردم، از مسائلی مانند رفراندوم صحبت میکند؛ بنابراین تنها راهحلی که الان به ذهن ما میرسد این است که قوه قضائیه و مدعیالعموم باید با کسانی که با سوء مدیریتشان با جان مردم بازی میکنند، برخورد کند.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به واردات 500 هزار دوز واکسن از کشور روسیه خاطرنشان کرد: این میزان واکسن فقط برای 250 هزار نفر کفایت میکند که آن هم با اولویت کادر درمان و بیماران خاص تزریق میشود؛ میزان واکسن وارد شده از چین و کوبا نیز در همین حد است و برای واردات گسترده واکسن باید مشکل منابع ارزی از طرف بانک مرکزی حل شود که ما این موضوع را در جلسه هفته جاری کمیسیون بررسی خواهیم کرد.
شهریاری در خصوص خبر اختصاص ارز نیمایی به شرکتهای خصوصی برای واردات واکسن نیز گفت: این مسأله نیز راهحل نیست و باعث میشود واکسن گران وارد شده و فقط به دست افراد متمول برسد، لذا بانک مرکزی و مجموعه دولت باید مشکل منابع ارزی واردات مواد اولیه دارو و واکسن را سریعتر حل کنند.
دیدگاه تان را بنویسید