جدیدترین آمار ثبت نام کنندگان انتخابات شوراها

کد خبر: 1056910

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: مجموعاً ۵۲ هزار و ۲۵ نفر برای ثبت نام انتخابات شوراها مراجعه کردند و تاکنون ۴۷ هزار و ۸۸۰ نفر ثبت نام آنها نهایی شده است.

جدیدترین آمار ثبت نام کنندگان انتخابات شوراها

 خبرگزاری تسنیم: سیداسماعیل موسوی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور در یک برنامه تلویزیونی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت: از 20 اسفند ماه ثبت نام در1391 شهر کشور شروع شد. مجموعاً 52 هزار و 25 نفر برای ثبت نام شوراها مراجعه کردند و تا کنون 47 هزار و 880 نفر ثبت نام آنها نهایی شده است. مابقی هم در فرمانداری‌ها اسناد و مدارکشان در حال بررسی است. ان شاالله تا پایان وقت اداری امروز نهایی می‌شود و به این جمع اضافه خواهد شد.

وی افزود: 88 درصد ثبت‌نام‌کنندگان مرد و 12 درصد هم زن هستند و این نسبت مشابه دوره‌های قبلی است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: ثبت نام به چهار روش حضوری و غیرحضوری صورت گرفت. در بخش حضوری داوطلبان به فرمانداری‌ها مراجعه می‌کردند و ثبت نام صورت می‌گرفت که حدود 58 درصد داوطلبان این روش را انتخاب کردند. 20 درصد مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت داشتند و 22 درصد هم از طریق موبایل و یا از طریق کامپیوترهای شخصی اقدام به ثبت نام نموده‌اند.

موسوی ادامه داد: هر یک از داوطلبان که ثبت نام آنها نهایی می‌شود از مراجع چهارگانه شامل دستگاه قضایی، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال استعلام می‌گیریم. هر کدام از این مراجع 10 روز فرصت دارند پیرامون داوطلبان بررسی کنند و اگر اسناد و مدارکی داشتند به وزارت کشور ارائه می‌دهند و ما در اختیار فرمانداری‌ها قرار می‌دهیم و هیئت‌های اجرایی که با حضور معتمدین مردم در هر شهرستان تشکیل شده است، اسناد و مدارک را بررسی می‌کنند و پیرامون صلاحیت هرکدام از داوطلبان تصمیم می‌گیرند؛ و صورت‌جلسه می‌شود و در اختیار هیئت‌های نظارت متناظر قرار می‌دهند. اگر فردی در هر دو هیئت تایید شد، صلاحیتش مورد تایید است.

وی در همین راستا ادامه داد: اگر فردی در هرکدام از هیئت‌های اجرایی یا نظارت رد صلاحیت شد در قانون پیش‌بینی شده است می‌تواند به مرجع بالاتر اعتراض کند. اول می‌تواند به هیئت نظارت استان و بعد از آن هم در هیئت مرکزی نظارت، طرح موضوع کند. وقتی هیئت نظارت تصمیم نهایی را گرفت و به ما اعلام شد طی یک نامه به افراد داوطلب تایید شده اعلام می‌کنیم که شما تایید شدید و می‌توانید وارد فصل تبلیغات شوید. 9 روز قبل از أخذ رأی اسامی نامزدها از سوی فرمانداری‌ها اعلام می‌شود.

سخنگوی ستاد انتخابات بیان داشت: داوطلبان روستاها از 16 فروردین ثبت نام آنها شروع می‌شود به‌مدت 7 روز. حدود 40 هزار روستا در سطح کشور داریم که شرایط ثبت نام را دارند. داوطلبان باید مراجعه کنند. دلیل فاصله بین ثبت‌نام داوطلبان شوراهای شهر و روستا این بود که در سال 96 قانون انتخابات شوراها در مجلس اصلاح شد و یک بازه زمانی اختصاص داده شد به داوطلبان ردصلاحیت شده شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت.

موسوی ادامه داد: این افراد اگر در استان رد صلاحیت شوند می‌توانند به هیئت مرکزی نظارت در مجلس شورای اسلامی مراجعه کنند و طرح موضوع کنند. ما باید این بازه زمانی که بر اساس قانون پیش بینی شده بود را در تقویم زمانی لحاظ می‌کردیم. به همین خاطر ثبت نام شورای شهرها را زودتر شروع کردیم که آن محدوده زمانی رعایت شود.

وی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای انتخابات ریاست جمهوری از 21 اردیبهشت ماه به مدت 5 روز ثبت‌نام داوطلبان را انجام خواهیم داد و این تنها انتخاباتی است که ثبت‌نام صرفاً در وزارت کشور انجام می‌شود و تدارک لازم دیده شده است که این عملیات هم در زمان مشخص و مقرر صورت گیرد.

سخنگوی ستاد انتخابات با اشاره به اینکه این دوره از انتخابات را با پدیده‌ای به نام کرونا در حال برگزاری هستیم، گفت: به طبع بسیاری از فرآیندها و مراحل انتخابات تحت تاثیر این موضوع هست. پروتکل‌های ویژه انتخابات را تدوین کردیم با همکاری وزارت بهداشت، شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی و به ستاد ملی مدیریت کرونا ارسال شده است که در آن‌جا تصویب نهایی شود.

موسوی گفت: بر اساس این پروتکل‌ها پیشنهاد شده است از تجمعات مردمی در زمان تبلیغات نامزدها پیشگیری کنیم. معتقدیم این اجتماع ممکن است به سلامت جامعه لطمه بزند، تبلیغات بیشتر بر اساس فرصت‌های قانونی از جمله رادیو و تلویزیون و فضای مجازی و به صورت پوستر و تبلیغات محیطی خواهد بود.

وی در این خصوص گفت: برای تبلیغات در فضای مجازی، کمیته رصد فضای مجازی در ستاد امنیت انتخابات با همکاری شورای عالی فضای مجازی در حال بررسی موضوع برای ایجاد سازوکار در این مورد هستند که دستورالعملی تهیه شود و به نامزدها و هواداران‌شان ابلاغ شود.

سخنگوی ستاد انتخابات ادامه داد: برای اولین‌بار در وزارت کشور فراخوانی را اعلام کردیم که مردم به ما بگویند که انتخابات در شرایط کرونا را چگونه برگزار کنیم؟ خوشبختانه عده زیادی مشارکت کردند. نظرات آن‌ها را جمع‌بندی کردیم در ستاد انتخابات بررسی شد و آن‌هایی که قابلیت اجرا داشت در دستورکار قرار دادیم. در همین پروتکل‌ها یا سایر برنامه‌ریزی‌هایی که برای انتخابات داشتیم پیش بینی کردیم که اجرایی شود. مثلاً پیشنهاد شده بود که روزهای رأی‌گیری افزایش یابد یا اینکه انتخابات شوراها و ریاست جمهوری جدا شوند و در دو زمان متفاوت برگزار شود، پیشنهاد شده بود از خودکار شخصی استفاده شود. استامپ حذف شود. فاصله‌گذاری پروتکل‌ها رعایت شود.

موسوی اظهار داشت: البته طبق قانون ما روز را نمی‌توانیم اضافه کنیم اما پیش‌بینی کرده‌ایم که یکی دو ساعت انتخابات را زودتر شروع کنیم. تعداد شعبه‌ها را هم بسیار زیاد کرده‌ایم که مردم به سهولت دسترسی داشته باشند. برای این کار اپلیکیشن جدید ساخته‌ایم به نام شعبه‌یاب؛ که قابل نصب بر روی گوشی همراه است و مردم می‌توانند نزدیک‌ترین شعبه را پیدا کنند و علاوه بر آن می‌توانند میزان خلوتی و یا شلوغی شعبه را هم با کمک این اپلیکیشن مطلع شوند.

وی افزود: توصیه کردیم به همکاران‌مان در استان‌ها که در صورت امکان شعبه‌ها در فضای باز باشد یا جایی که تهویه هوا داشته باشد. پیرامون سلامت مردم هر آنچه را که فکر می‌کردیم می‌تواند کمک کند استفاده می‌کنیم.

دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: در خصوص دومرحله­‌ای شدن انتخابات باید عرض کنم هم که انتخابات شوراها مرحله دوم ندارد اما انتخابات ریاست جمهوری اگر هیچ یک از نامزدها اکثریت مطلق را کسب نکنند انتخابات به مرحله دوم کشیده می‌شود که بر اساس قانون جمعه هفته بعد آن خواهد بود لذا زمان بسیار کوتاهی را در اختیار داریم که مجدداً نیروی انسانی را بسیج کنیم و سایر امکانات را فراهم کنیم تا انتخابات را برگزار کنیم.

موسوی در خصوص قانون جدید انتخابات بیان داشت: پس از تصویب طرح در مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان ایراداتی به طرح  وارد کرد که طرح به مجلس برگشت خورد. ظاهراً دیروز در مجلس این ایرادات اصلاح شد و به شورای نگهبان برگردانده شد. باید منتظر واکنش شورای نگهبان به این طرح باشیم. با این تعطیلات پیشرو و فرآیندهای متعددی که وجود دارد به عنوان یک کارشناس بعید می‌دانم که این طرح به انتخابات پیش رو برسد.

وی در مورد تعداد افرادی که برای ریاست جمهوری ثبت نام خواهند کرد، گفت: عملیات ثبت‌نام داوطلبان را وزارت کشور انجام می‌دهد اما رسیدگی به صلاحیت داوطلبان را شورای نگهبان انجام می‌دهد و در نهایت اسامی افراد تایید شده را در اختیار وزارت کشور قرار می‌دهند تا منتشر کنیم. برای ثبت نام ریاست جمهوری مشتاقان زیادی هستند اما باید دید که شورای نگهبان چه کسانی را تایید صلاحیت می‌کند.

سخنگوی ستاد انتخابات در پایان گفت: علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری و شوراها دو انتخابات دیگر هم داریم در 4 استان تهران، قم، مازندران و خراسان رضوی انتخابات مجلس خبرگان را هم برگزار خواهیم کرد. در 6 استان هم انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت میان‌دوره‌ای برگزار خواهد شد. حجم کار و تعداد انتخابات بی‌نظیر است از ابتدای انقلاب تا الان یک جایی مثل تهران که پایتخت است اولین بار است که در یک روز چهار انتخابات برگزار می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین