گروکشی آمریکا برای آزادسازی پولهای ایران
وزیر خارجه آمریکا بار دیگر از ایران خواست که ابتدا به پایبندی به توافق هستهای بازگردد و تاکید کرد که واشنگتن از بازگشت به برجام برای گسترش توافق به دیگر حوزهها استفاده خواهد کرد.
خبرگزاری فارس: در حالی که مقامهای جمهوری اسلامی ایران تاکید کردهاند این آمریکا بوده که توافق هستهای را ترک کرده و اکنون نیز آنها باید ابتدا به برجام بازگردند، دولت واشنگتن مجدداََ زیادهخواهیها درباره ایران را تکرار کرد.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده بامداد پنجشنبه، بار دیگر از تهران خواست که ابتدا به توافق هستهای پایبند شود و گفت: «اگر ایران به تعهداتش بازگردد، ما هم همان کار را میکنیم».
به نوشته کانال شبکه «الجزیره»، بلینکن همچنین گسترش برجام به دیگر موضوعات را نیز تکرار کرد: «ما از آن (بازگشت به برجام) برای ساختن توافقی طولانیتر و قویتر استفاده میکنیم».
وی با ابراز تأسف از پاسخ منفی ایران برای حضور در نشست غیررسمی گروه ۵+۱ در اروپا برای بررسی بازگشت به برجام، مدعی شد: «بهنظرم، اکنون توپ در زمین ایران است و باید دید که آنها چقدر [برای بازگشت به برجام] جدی هستند».
وزیر خارجه آمریکا ضمن اشاره به خروج دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق این کشور از توافق هستهای، افزود: «زمانی که ما از توافق خارج شدیم، ایرانیها هم از آن عقبنشینی کردند، اما هدف ما این است که ایران را [به پایبندی] به توافق بازگردانیم».
به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، بلینکن همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش به موضوع اموال بلوکهشده ایران در کره جنوبی پرداخته و مدعی شد تا زمانی که ایران به توافق هستهای بازنگردد، این پولها آزاد نمیشوند.
چندی پیش، اتاق بازرگانی ایران رقم این پول که در دو بانک کره جنوبی نگهداری میشوند را ۸ میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار اعلام کرده بود. مقامهای ایران پیشتر گفتهاند سئول علاوه بر خودداری از آزادسازی این منابع مالی بابت نگهداری آنها پول هم مطالبه کرده است.
پیشتر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه سئول یک متحد نزدیک برای طرحهای تحریمی واشنگتن است، تصریح کرد: «ما در حال انجام مباحثاتی با کره جنوبی هستیم. میدانم که وزارت خارجه آنها در این باره بیانیهای صادر و تصریح کرده که اموال بلوکهشده ایران در کره جنوبی فقط بعد از مشورت با ایالات متحده آزاد میشوند. کره جنوبی نقش مهمی در اجرای تحریمها دارد، نه فقط علیه ایران بلکه علیه کره شمالی».
دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هستهای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند. واشنگتن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقبنشینی ایران از اقدامات جبرانیای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعدههای طرفهای اروپایی در دستور کار قرار داده است.
ایران اخیراً از روز پنج اسفندماه اعلام کرد اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف میکند. اقدام ایران در راستای اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ایران است که شریکان ایران در برجام را به لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، در راستای حقوق مصرح جمهوری اسلامی ایران تحت بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام ملزم میکند.
روز چهارشنبه همچنین «پیتر استانو» سخنگوی دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت اتحادیه اروپا و بورل در حال انجام تماسهای معمول و فشرده با تمام طرفهای مرتبط با توافق هستهای هستند تا آن را به مسیر اصلی برگرداند.
دیدگاه تان را بنویسید