جهانگیری: امید به آینده دچار ضعف شده است

کد خبر: 1051500

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه بر اساس نظرسنجی‌ها سرمایه اجتماعی، امید به آینده و مشارکت عمومی در کشور طی سال‌های اخیر دچار ضعف شده است، اظهار داشت: بخشی از این ضعف به القائات دشمنان و بخشی دیگر به دلیل مشکلاتی است که در جامعه وجود دارد.

جهانگیری: امید به آینده دچار ضعف شده است

باشگاه خبرنگاران جوان: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (سه شنبه ۲۸ بهمن) در همایش تجلیل از خیرین عرصه روستا با اشاره به اینکه بر اساس نظرسنجی ها، بررسی‌ها و ارزیابی ها، سرمایه اجتماعی، امید به آینده و مشارکت عمومی در کشور طی سال‌های اخیر دچار ضعف شده است، اظهار داشت: بخشی از این ضعف به القائات دشمنان و بخشی دیگر به دلیل مشکلاتی است که در جامعه وجود دارد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: باید همواره تلاش کنیم تا اعتماد و امید مردم به آینده به عنوان بزرگترین سرمایه کشور تقویت شود و با کمک نخبگان برای آینده کشور افق گشایی شود.

جهانگیری با اشاره به اینکه تلاش دشمنان این است که آینده کشور را تیره و تار نشان دهند، تصریح کرد: رسالت ما این است که آینده خوبی برای کشور ترسیم کنیم. ایران از ظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه برخوردار است و مهمتر از همه نیروی انسانی تحصیلکرده جوان و پر انرژی کشور می‌تواند این ظرفیت‌ها را در مسیر توسعه قرار دهد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برخی اقشار جامعه با فقر و نابرابری روبرو هستند، گفت: وظیفه ملی همه آحاد کشور و وظیفه قانونی دولت است که برای رفع این مشکلات و دغدغه‌ها اقدام مضاعف کنیم.

جهانگیری افزود: علاوه بر دولت، سایر قوای سه گانه و نهاد‌های حاکمیتی نیز این وظیفه را برای خود قائل هستند که با شتاب و همت بیشتری برای حل مسایل کشور تلاش کنند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در کنار تلاش و اقدامات دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی، گروهی تحت عنوان خیرین به صورت فردی و یا شبکه‌ای پا پیش گذاشته اند تا بتوانند بخشی از دغدغه‌های اقشار ضعیف جامعه را برطرف کنند. این اقدامات آن‌ها منجر به تقویت همبستگی ملی و نیز افزایش قوام و دوام جامعه می‌شود چرا که وقتی مردم مشاهده می‌کنند که گروه‌هایی از همنوعان خودشان از اقصی نقاط کشور برای حل مشکلات آن‌ها تلاش می‌کنند، حس نوع‌دوستی و همبستگی در جامعه تقویت می‌شود.

جهانگیری با یادآوری حادثه زلزله کرمانشاه و مشارکت جدی مردم برای کمک به زلزله زدگان افزود: میزان کمک‌ها تا حدی بود که مکرر از طریق رسانه‌ها از مردم خواسته می‌شد که به دلیل بسته شدن راه‌ها و مسیرها، از حضور در منطقه زلزله زده خودداری کنند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به حادثه سیل عید سال ۹۸ که تقریباً ۲۵ استان کشور را درگیر کرد گفت: این سیل خانه‌های مردم در برخی از استان‌ها را ویران کرد و در جریان این حادثه گروه‌هایی از مردم و خیرین به صورت داوطلبانه حضور پیدا کردند و نمایشی از همبستگی و نوع‎دوستی ارائه دادند. این همبستگی سرمایه‌ای بزرگ برای ایران است که می‌توانیم با اتکا به آن بسیاری از مشکلات را پشت سر بگذاریم.

جهانگیری در ادامه با بیان اینکه روستاییان و عشایر افرادی مولد و تولیدکننده هستند و با حداقل امکانات زندگی می‌کنند، گفت: بسیاری از شخصیت‌های ملی، فرهنگی و مذهبی کشور از دل روستا‌ها و عشایر آمده اند و توانسته اند کار‌های بزرگ و ماندگار در تاریخ انجام دهند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه حدود ۲۶-۲۷ میلیون نفر از جمعیت کشور عشایر و روستاییان هستند و تعداد آن‌ها از جمعیت برخی کشور‌ها بیشتر است، افزود: یکی از برکات انقلاب اسلامی این بود که امام خمینی (ره) از همان روز‌های نخست انقلاب یک خط مشی برای رسیدگی به روستا‌ها ترسیم کرد که در این راستا جهاد سازندگی تأسیس شد و بسیاری از زیربنا‌ها و زیرساخت‌های لازم در روستا‌های کشور شکل گرفت.

جهانگیری با تأکید بر اینکه ایران تنها کشوری است که از شبکه سراسری گاز برخوردار است، گفت: مردم روستا‌ها مشابه مردم پایتخت از امکان مساوی از نعمت گاز برخوردار هستند البته در برخی روستا‌ها هنوز آنطور که باید گازرسانی نشده که امیدوارم تا پایان دولت شاهد باشیم که همه روستا‌ها از نعمت گاز برخوردار هستند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برقراری عدالت یکی از مهمترین آرمان‌ها و آرزو‌های هر انسانی است، افزود: یکی از بزرگترین افتخارات ما این است که امام اول شیعیان امام علی (ع) که به او عشق می‌ورزیم شهید راه عدالت است.

جهانگیری با تأکید بر اینکه در راستای عدالت آموزشی باید روستا‌های کشور از مدارس و امکانات آموزشی همانند شهر‌ها برخوردار باشند و این موضوع در سایر خدمات نظیر امکانات بهداشتی و درمانی نیز صادق است.

معاون اول رئیس جمهور توجه به روستا‌ها را از مهمترین نماد‌های عدالت برشمرد و گفت: توجه به روستا‌ها از آرمان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است و باید تلاش کنیم تمامی شئون عدالت در مناطق روستایی کشور اجرایی شود.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امروز با تحریم‌های ظالمانه آمریکا روبرو هستیم، گفت: هنوز زمان آن نرسیده که بتوانیم درباره فشار‌هایی که در دوره تحریم علیه ملت ایران وارد کردند، صحبت کنیم، زیرا در شرایط جنگ هیچکس خود را در مقابل دشمن ضعیف نشان نمی‌دهد، اما به اذعان مقامات دولت فعلی و دولت سابق آمریکا و کشور‌های اروپایی فشار حداکثری علیه ملت ایران با شکست مواجه شده است و مهمترین علت این شکست، راهبرد مقاومت بود که مقام معظم رهبری آن را ترسیم کردند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به بیماری کرونا و پیامد‌های اقتصادی آن که همه کشور‌ها با آن درگیر هستند، تصریح کرد: تفاوتی که ملت ایران در مقابله با کرونا با سایر کشور‌ها دارد این است که مردم ایران علاوه بر شرایط کرونایی با تحریم‌های ظالمانه نیز روبرو هستند و فشار‌های سنگینی بر همه مردم به خصوص اقشار ضعیف جامعه وارد شده است.

جهانگیری از همه افراد، نهاد‌ها و خیرینی که در شرایط کرونا و تحریم به موقع برای کمک به اقشار ضعیف اقدام کردند، قدردانی کرد و گفت: خوشبختانه خیرین به موقع وارد عمل شدند و تلاش کردند با کمک‌های معیشتی اجازه ندهند که اقشار ضعیف جامعه با بحران روبرو شوند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: خیرین کشور طی سالیان گذشته در زمینه‌های مختلف از جمله مدرسه سازی گام‌های بزرگی برداشته اند به گونه‌ای که امسال دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای ساخت مدرسه از سوی خیرین هزینه شده است.

جهانگیری با بیان اینکه خیرین در زمینه ارائه کمک‌های معیشتی نیز گام‌های موثر و تعیین کننده‌ای برداشته اند، افزود: امروز که دولت منابع مالی خوبی را برای توسعه روستا‌ها و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی تخصیص داده است، خیرین علاوه بر اقدامات جاری خود نظیر ساخت مدرسه و بیمارستان و تجهیز مراکز درمانی، گام‌های بلندی برداشته اند تا بتوانند چهره روستا‌ها و وضعیت زندگی عشایر را متحول کنند.

معاون اول رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد: با فعالیت شورای عالی توسعه روستا و عشایر شاهد سیاست گذاری‌های مناسب و اصلاح برخی سیاست‌های غلط باشیم به گونه‌ای که مهاجرت معکوس از شهر‌ها به روستا‌ها اتفاق بیفتد و حاشیه نشینی که یکی از دغدغه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی است، ساماندهی شود.

جهانگیری افزود: با کمک خیرین امکان رفع آسیب‌های اجتماعی و ساماندهی حاشیه نشینی میسر است و نام نیک خیرین در تاریخ کشور ماندگار خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دولت نیز از خیرین حمایت می‌کند، از استانداران سراسر کشور که از طریق ویدئوکنفرانس این مراسم را دنبال می‌کردند، خواست نسبت به طرح حمایت از ایتام که کمیته امداد امام خمینی (ره) طراحی کرده است، اهتمامی جدی داشته باشند و با کمک خیرین هیچ یتیمی بی پناه نباشد.

در این مراسم محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نیز گزارشی از اقدامات انجام شده از سوی خیرین، نهاد‌های حاکمیتی و دولت ارائه کرد و گفت: مجمع خیرین روستایی با هدف هماهنگی خدمات و فعالیت‌های خیرین برای کمک به روستا‌ها ایجاد شده و امیدواریم با برنامه‌های در دست اجرا شاهد مهاجرت معکوس از شهر‌ها به روستا‌ها باشیم.

در این مراسم روسای کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان نوسازی مدارس، سازمان بهزیستی کشور، امور عشایر ایران، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید و رئیس مجمع خیرین سلامت نیز به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود در خصوص توسعه روستا‌ها پرداختند و استانداران فارس، گلستان، کرمانشاه، مازندران و قم نیز گزارشی از فعالیت خیرین در استان‌های خود ارائه کردند.

در این مراسم همچنین با حضور معاون اول رئیس جمهور از تعدادی از خیرین عرصه روستا قدردانی شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین