روزنامه اصلاحطلب: جهرمی کاندیدا است/ تاوان فساد و کودتا / ایران منادی جهانی شدن از شرق
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین آن را میتوانید اینجا بخوانید.
گروه سیاست سایت فردا – روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«وطن امروز» در تیتر یک امروز خود به دنبال پاسخی برای این پرسش است که «چرا دولت بایدن در اعلام مواضع خود درباره بازگشت به برجام، نسبت به «لغو تحریمها» سکوت کرده است؟» بنابراین با در گزارشی با عنوان «بهارستان هستهای اسفند» مینویسد: «در کنار سکوت بایدن درباره توافق هستهای سال 2015، اعضای سیاست خارجی و امنیت ملی او، ضمن اینکه تصمیم دولت آمریکا را زمانبر دانستهاند، با شرطگذاری برای ایران، هرگونه تصمیمگیری این کشور درباره برجام را منوط به بازگشت تهران به محدودیتهای مفاد توافق هستهای کردهاند. ... این در حالی است که با توجه به تجربه 5 سال اخیر و بعد از انعقاد برنامه جامع اقدام مشترک، در طرف مقابل رهبر انقلاب سیاست قطعی و غیرقابل تجدیدنظر ایران درباره بازگشت به تعهدات برجامی را صریحا و به طور واضح لغو تحریمها اعلام کردند. ... از سوی دیگر بر خلاف تصویرهای غیرواقعبینانهای که دولت بایدن را همان دولت اوباما میداند و با وجود حضور اشخاصی مانند تونی بلینکن، جان کری، وندی شرمن و جیک سالیوان در دولت جدید آمریکا، دولت بایدن راه دولت اوباما را در قبال برجام در پیش نخواهد گرفت. سیاست خارجی این دولت در موضوعاتی مانند ایران پروسهمحور خواهد بود و اظهارات افراد حلقه اول بایدن نشان میدهد سیاست خارجی چهلوششمین رئیسجمهور آمریکا ترکیبی از سیاستهای اجماعگرایانه دولت اوباما و فشار حداکثری دولت ترامپ خواهد بود. ... ایران اما با ابتکار مجلس شورای اسلامی به دنبال تغییر ریل و تبدیل رویکرد منفعلانه به رویکرد فعالانه در برابر عهدشکنی طرف مقابل است. ... محمدجواد ظریف یک روز پس از اظهارات جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اینکه تا زمانی که ایران فرآیند غنیسازی اورانیوم را متوقف نکند، تحریمها لغو نمیشود، بر اجرای قانون هستهای مجلس تاکید کرد.»
«کیهان» بخش عمدهای از صفحه یک را مناسباتی بسته و در راستای نشان دادن «42 سال استمرار خط امام» نوشته است: «چهلودو سال پیش یعنی آن زمانی که زورمداری، نفوذناپذیری و یکهتازی قدرتهای استکباری شرق و غرب، در صحنه جهانی، این باور را در همه مردم جهان بهوجود آورده بود که هرگز نمیتوان با آنها مقابله کرد، مردی با ارادهای پولادین، ایمانی وصفناشدنی و اعتقادی راسخ، در کشور عزیزمان ایران، پرچمی را برافراشت که با اتکاء به ذات الهی و به پشتوانه ملّت، بزرگترین حادثه قرن و مردمیترین انقلاب عصر جدید را، رقم زد.»
این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری به پوشش خبری سفر رئیس مجلس به روسیه و رساندن پیام رهبری به مقامات این کشور پرداخته است.
کیهان در یادداشت امرو خود نیز با عنوان «این غذا بیتالمال است» نوشته است: «نکته مهم درخصوص گرانی اینکه اگر امروز معیشت مردم با تورم به سختی افتاده اتفاقا ریشه این تورم و گرانی دقیقا در همان دوره طاغوت (سالهای 50و 51) و به دلیل وابستگی شدید بودجههای سالیانه به نفت نهفته است و چهبسا اگر از همان مقطع اقتصاد کشور را از پولهای نفتی جدا میکردند حتما در سالهای بعد از این همه رنج و سختی نفتی شدن اقتصاد آسیب نمیدیدیم.»
«جوان» دیدار قالیباف و رئیس مجلس دومای روسیه را عکس یک کرده و در گزارشی تحت عنوان « ایران منادی نظم نوین جهانی از شرق» مینویسد: «انقلاب اسلامی ایران در چهل و دومین سالگرد پیروزی خود، منادی نظم نوین جهانی است. اگر ۴۲ سال پیش انقلاب مردم ایران علیه طاغوت داخلی به ثمر رسید، اکنون این انقلاب ۴۲ ساله منادی نظمی جهانی است که به فردای بدون امریکای استکباری میاندیشد؛ نظمی که با هرگونه استعمار، استثمار و یکجانبهگرایی در عرصه جهانی مخالف است و بر استقلال و نفی هرگونه وابستگی تأکید دارد. این مهم در حالی است که نظام لیبرال دموکراسی به رهبری امریکا در حال فروپاشی است و تحولات یک سال گذشته در این کشور گویای این حقیقت است. از این رو همگرایی منطقهای برای مقابله با هرگونه بازیابی نظام در حال احتضار امریکا، تصمیمی عقلانی و از سر حکمت است. اهمیت روابط ایران، چین و روسیه به عنوان سه قدرت بزرگ آسیا و جهان که در تقابل با اهداف استعماری و یکجانبهگرایی امریکا هستند، در چنین شرایطی مضاعف است و سفر مقامات کشورمان به این دو کشور را از این زاویه باید مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد.»
«شرق» روایت ضرغامی از صداوسیمای احمدینژاد و انتخابات آمریکا را سوژه تیتر یک کرده و تحت عنوان «تجربه بایدن از اعتراضات 88» آن بخش از سخنان ضرغامی را بازنشر میکند که گفته : «سخنرانی بایدن را شما ببینید. من الان بایدن را اصلا نمیخواهم تأیید کنم. کامل گوش کردم. من تمام برنامه مراسم سوگند بایدن و مراسم رسمیاش را دیدم. بایدن متأثر از این فضای آشوبی که بود، تمام صحبتهایش عمدتا روی وحدت، رفاقت و همبستگی بود. یک صحبت اینطوری کرد. من به بعضیها گفتم این از جمهوری اسلامی تجربه دارد! این تجربه 88 را رفتند جلوی بایدن گذاشتند و حواس بایدن جمع شده، والا ممکن بود به آشوبها دامن بزند. آقای احمدینژاد یک اشتباهی کرد و گفت خس و خاشاک. من بعدا گفتم آقای احمدینژاد معلوم است که منظور شما از خس و خاشاک این 10 میلیونی که به آقای موسوی رأی دادند، نیست. شما به آن عده محدودی که رفتند اغتشاش کردند و آتش زدند و مثلا آن بسیجی شهید شده، اشاره دارید. شما منظورت اگر آن است، چهار تا ضد انقلاب هم قاطی میشوند، وقتی آشوب میشود؛ اما این حرف شما درواقع میتواند نسبت پیدا کند با بقیه. گفت باشد من گفتوگو میکنم و این را توضیح میدهم. ما از آقای احمدینژاد بلافاصله گفتوگو گرفتیم. 10 بار گفتوگوی احمدینژاد را پخش کردیم که گفت من احترام میگذارم. طرفداران موسوی همه اینطورند. من رئیسجمهور کل کشورم؛ ولی آن کلمه خس و خاشاک توانست یک اشتباهی باشد. من از این جهت حرفت را درست میدانم اما من کفِ دستم را بو کردهام که اگر یک مراسم شادی میخواهد اجرا شود که اتفاقا به سمت وحدت برود و دارد زنده پخش میشود. اتفاقا زنده که پخش میشد، یک عده جمع شدند آنجا و مرگ بر هاشمی گفتند. ما عذرخواهی کردیم »
این روزنامه اصلاحطلب عکس یک خود را نیز به سفر قالیباف به مسکو اختصاص داده و به نقل از وی مینویسد: «غربگراها نمیخواهند رابطه ما با روسیه خوب باشد».
«آفتاب یزد» آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری را عکس کرده و با عنوان «بیطاقتی حامیان قالیباف» مینویسد: «واکنش دو نماینده مجلس ـ توانگر و شجاعی ـ در کنار حملات طیف موسوم به حامیان قالیباف به وزیر ارتباطات که در زنجان تنها در یک جمله اشاره کرده بود به بحث استقلال در قبال کاخ سفید و کاخ کرملین، حکایت از آن دارد که همچنان «محمدجواد آذری جهرمی» در مظان کاندیداتوری برای ریاست جمهوری 1400 قرار دارد.» این ادعا در حالی طرح میشود که وزیر جوان قبلا به صراحت گفته بود که قصد کاندیداتوری ندارد به خصوص بعد از احضار وی که کلی حاشیه ساز شد و برخی سعی کردند، آن موضوع را هم انتخاباتی تلقی کرده و از احتمال کاندیداتوری او بگویند.
این روزنامه اصلاحطلب همچنین گفتوگویی دارد با عبدالرضا فرجیراد و از راه سوم برای احیای برجام میگوید.
«اعتماد» عکس یک امروز خود را به سالگرد انقلاب اسلامی و راهپیمایی که به خاطر شرایط کرونایی قرار است، به صورت خودرویی برگزار شود، اختصاص داده است. در گزارش دیگری نیز به محاکمه نتانیاهو و ترامپ پرداخته و تحت عنوان «تاوان فساد و کودتا» مینویسد: «دونالد ترامپ امروز به اولین رییسجمهور امریکا تبدیل خواهد شد که دو بار در سنا محاکمه شده با این تفاوت که این بار هر چند شانس کمی برای محکومیت او وجود دارد اما انتظار میرود در مقایسه با محاکمهای که پس از استیضاح اول در سال 2019 در سنا برگزار شد، تعداد بیشتری از جمهوریخواهان به محکومیت رییسجمهوری از حزب متبوع خود رای مثبت دهند. ... 9 عضو مجلس نمایندگان که وظیفه اداره جلسه دومین استیضاح ترامپ در دوازدهم ژانویه را برعهده داشتند، در جزوه توجیهی 80 صفحهای که هفته گذشته آن را منتشر کردند، نوشتهاند که نقش رییسجمهور پیشین امریکا در تحریک مهاجمان به کنگره بسیار فراتر از سخنرانی 70 دقیقهای او و درخواست از معترضان برای حرکت به سوی کنگره بوده و تمامی رفتارهای او طی رقابتهای انتخاباتی و هفتههای پس از اعلام نتایج باید از سوی سناتورها زیر ذرهبین قرار گیرد. بر اساس این متن، ترامپ مدتها زمان صرف کرد تا به هوادارانش بقبولاند در انتخابات تقلب شده است.»
«آرمان ملی» در صفحه یک امروز توجه کمتری به سیاست دارد. عکس یک را به وزیر اقتصاد و تاکید وی بر اینکه 50 میلیون سهامدار نباید درگیر مافیای حقوقیها باشند، اختصاص داده است. همچنین به نقل از وی نوشت هاست که «برای عرضه ETFها در حال برنامهریزی هستیم تا نوسانات این صندوقها ضرر کمتری به سهامداران برساند.»
سوژه تیتر یک این روزنامه اصلاحطلب نیز کرونای چهش یافته و واکسیناسیون است. در این گزارش آمده است: « درحالیکه همه منتظر شنیدن خبر ورود دومیلیون دوز واکسن روسی بودند اعلام شد که فعلا پانصدهزار واکسن روسی به ایران آمده، اما کوواکس بیش از 4میلیون دوز واکسن استرازنکا به ایران میدهد ولی ظاهرا این داستان پیچیده پایانی ندارد چون هنوز این واکسن وارد نشده، اخباری شنیده میشود که شاید بازهم موضوعیت و ضرورت ورود واکسنهایی مانند فایزر و مدرنا را که در مقابل واکسنهای جهشیافته انگلیسی و آفریقای جنوبی تاثیرپذیر است را مطرح میکند. چرا که رسما اعلام شد واکسنهای فعلی استرازنکا در برابر ویروس جهشیافته آفریقای جنوبی تاثیرگذاری ندارد تا جایی که دولت آفریقای جنوبی برنامه تزریق 1میلیون دوز واکسن استرازنکا به کادر درمان خود را لغو کرده است.»
«ایران» به مناسبت 22 بهمن و نورافشانی که قرار است اجرا شود تصویری از برج آزادی و انعکاس پرچم ایران روی آن را در صفحه نخست منتشر کرده، همچنین با تیتر «ملت پرچمدار ایران» به ماجرای نصب پرچم بر سردر خانهها در این بهمن کرونایی اشاره کرده و یک سری یادداشت و گفتوگو با کارشناسان و تحلیلگران دارد. در واقع کارشناسان و صاحبنظران در این شماره از «ایران» از دستاوردها و مسیر پیشروی انقلاب و راه طی شده میگویند.
این روزنامه دولتی در تیترهای کناری خود نیز موضوعات مختلفی مثل موافقت رهبری با عفو و تخفیف مجازات 3 هزار و ۸۴۰ نفر از محکومان، خبر روحانی از شروع واکیسناسیون از امروز، پاسخ ظریف به بایدن و سفر قالیباف به روسیه پرداخته است.
دیدگاه تان را بنویسید