کدام محمود؟

کد خبر: 1049879

احمدی‌نژاد انگار انتخابات ریاست جمهوری آتی را حسابی جدی گرفته و سخت مشغول کار است.

کدام محمود؟

گروه سیاست فردا - مصطفی صادقی: گمانه‌زنی‌ها درباره انتخابات ریاست جمهوری پیش رو روز به روز جدی‌تر می‌شود و نام محمود احمدی‌نژاد نیز پررنگ‌تر. با توجه به سیر تغییر و تحولات او در رویکرد و موضع گیری، اما نمی‌توان حدس زد که این بار با کدام احمدی‌نژاد مواجه خواهیم بود. 

احمدی‌نژاد 84

محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری 84 به رغم تجربیاتی که در استانداری و شهرداری اندوخته بود، یک کاندیدای ناشناخته برای عموم و گمنام بود. بعید به نظر می‌رسید که او در مقابل چهر‌ه‌های شاخصی مثل هاشمی رفسنجانی، علی لاریجانی و مصطفی معین شانسی برای موفقیت داشته باشد اما شعارها پوپولیستی مثل اینکه مشکل ما مدل موی جوانان نیست و... کار خودش را کرد و او رئیس جمهور شد. در دولت اول مورد حمایت اصولگرایان نیز بود و فقط در اواخر دولت شاهد افزایش انتقادها بودیم.

احمدی‌نژاد 88

چهار سال بعد که رسید احمدی‌نژاد کلی فرق کرده بود، انتقادات از وی گسترش یافته و  کار را به جایی رسانده بود که بزرگانی مثل عسگراولادی، ناطق نوری و هاشمی رفسنجانی ایده تشکیل دولت وحدت ملی را مطرح کردند. ایده‌ای که به نتیجه نرسید و چهره‌های شاخصی مثل سیدمحمد خاتمی و بعد هم موسوی و کروبی به میدان آمدند. در نهایت اما احمدی‌نژاد رئیس جمهور ماند و روز به روز هم بیشتر از جریان اصولگرا فاصله گرفت. در دولت دوم دیگر بخش عمده‌ای از این جریان سیاسی از وی برائت جسته بودند. زمینه ائتلاف بخشی از میانه‌روهای اصولگرا و اصلاح‌طلب در انتخابات 92 نیز از همین جا ایجاد شد.

احمدی‌نژاد 92

در پایان دوره هشت ساله احمدی‌نژاد اجازه ماندن در پاستور را نداشت اما از آنجایی نمی‌خواست قدرت را واگذار کند، یار غار خود یعنی اسفندیار رحیم مشایی را جلو انداخت. حتی به برخی از چهره‌های دولتش که مایل به کاندیداتوری بودند نیز اجازه ورود نداد تا همه توجه‌ها معطوف به مشایی شود. او اما رد صلاحیت شد و احمدی‌نژادی‌ها از قدرت کنار رفتند. حاشیه‌سازی‌های او اما هیچ وقت تمام نشد و دیدیم که در همه مدتی که رئیس جمهور نیست چطور با تهدید به افشاگری و تاختن به قوه قضاییه و نشستن مقابل رسانه بیگانه و... خود را مطرح کرده است.

احمدی‌نژاد 96

در انتخابات 96 احمدی‌نژادی‌ها باز هم خیز بازگشت به پاستور را برداشتند. اگرچه به وی توصیه شده بود که کاندیدا نشود اما هم خودش آمد و هم بقایی؛ رد صلاحیت هر دو اما آب پاکی را روی دستشان ریخت و متوجه شدند که قرار نیست یک بار دیگر دولت را به دست بگیرند. از این جا بود که تندتر شد و تا جایی پیش رفت که برخی تصور کردند تمایل دارد خود را در جایگاه رهبر اپوزیسیون قرار دهد.

احمدی‌نژاد 1400

انتخابات 1400 هنوز فرا نرسیده و اما احمدی‌نژادی‌ها بار دیگر سودای ریاست جمهوری را در سر می‌پرورانند. از مصاحبه‌های پی‌درپی با رسانه‌های معاند یا چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای رنگ عوض کرده گرفته تا وارد شدن به موضوعاتی مثل حجاب. نامه نگاری هم که شیوه همیشگی احمدی‌نژاد بوده و فرقی ندارد مخاطب بایدن باشد یا روحانی. احمدی‌نژاد و حامیانش علنا مقدمات حضور دوباره در انتخابات را فراهم می‌کنند و این طور که به نظر می‌رسد دو سناریو نیز دارد. کاندیداتوری احمدی‌نژاد و یا حمایت وی از یک کاندیدای دیگر. گزاره اول یعنی ورود انتخاباتی خودش فعلا محتمل‌تر است. مساله مبهم غیر بحث تایید یا رد صلاحیت او که در حیطه اختیارات شورای نگهبان است و گمانه‌زنی درباره آن جایز نیست؛ این است که او کدام احمدی‌نژادی که تا امروز شناخته‌ایم، شبیه‌تر است؟!

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین