ترس اصلاح طلبان از کاندیدا شدن قالیباف

کد خبر: 1046919

یک فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که لاریجانی اصولگراست چرا به عنوان کاندیدا اصلاح طلب از او نام می برید، گفت: خود اصلاح طلبان این مسئله را مطرح کرده اند برای اینکه می دانند خودشان رای ندارند، بنابراین دنبال نامزدی هستند که ممکن است در یک سری موارد با اصولگرایان زاویه داشته باشد.

ترس اصلاح طلبان از کاندیدا شدن قالیباف

خبرگزاری برنا: «محمد قدیری ابیانه»، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در خصوص تکثر کاندیداها در میان اصولگرایان اظهار کرد: این امتیاز مثبتی است که افراد زیادی توانایی مدیریت مسئولیت ریاست جمهوری را برعهده داشته باشند اما شورای نگهبان نمی تواند، تعداد زیادی از آنها را بپذیرد حتی اگر صلاحیت داشته باشند چرا که برخلاف کشورهای غربی تبیلغات صدا و سیما مجانی است و فضای بسیار خوبی را در اختیار نامزدها قرار داده تا بتوانند، خود را به مردم معرفی کنند و مردم هم بتوانند یک شناخت دقیق تری نسبت به نامزدها داشته باشند.

او گفت: به همین دلیل نمی شود 100 نفر در رقابت های اصلی ریاست جمهوری شرکت کنند در حالی که برای مجلس هزاران نفر می توانند نامزد شوند. از آنجاییکه انتخابات در مجلس سراسری نیست صدا و سیما نمی تواند به آنها فضای رسانه ای اختصاص بدهد بنابراین در انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان مجبور است صلاحیت تعدادی از نامزدها را تایید کند.

قدیری ابیانه ادامه داد: باید دید بین این نامزدها کدام یک توسط شورای نگهبان احراز صلاحیت و می توانند در رقابت های نهایی شرکت کنند و بعد بین این نامزدهایی که احراز صلاحیت شدند احزاب، گروه ها و نیروهای مختلف به کدام یک از اینها گرایش بیشتری خواهند داشت و او را به عنوان نامزد نهایی خودشان انتخاب می کنند.

او در ادامه سخنان خود در خصوص کاندیدا شدن روسای دو قوه و با بیان اینکه هیچ مانعی برای کاندیدا شدن روسای قوا برای پست ریاست جمهوری نیست، گفت: در سال های گذشته هم شاهد این قضیه بودیم که مثلا روسای مجلس نامزد شدند یعنی تقریبا همه روسای مجلس ما بلا استثنا نامزد ریاست جمهوری شدند از هاشمی گرفته تا ناطق نوری و کروبی و لاریجانی و احتمال قوی قالیباف هم جزو نامزدهای ریاست جمهوری است و منع قانونی وجود ندارد. این کاندیداها بر مسائل کشور اشراف دارند و اگر صلاحیت های لازم را از دست نداده باشند برای ریاست جمهوری هیچ مانعی نخواهند داشت و به نظرمن، کاندیداتوری رییسی بسیار به جا است.

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که اگر حجت الاسلام رئیسی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود مثل ریاست قوه قضاییه می تواند عملکرد خوبی داشته باشد، اظهار کرد: به نظر من رئیسی در مسئولیت ریاست جمهوری حتی بیشتر از قوه قضاییه می تواند موفق باشد چون دستگاه قضایی با مفسد مبارزه می کند. ریشه عمده فساد در دستگاه های اجرایی است و اگر این ریشه ها، خشک شوند پرونده فساد کمتر می شود. صحبت هایی که حجت الاسلام والمسلمین رئیسی داشت و عملکرد او نشان می دهد، ضد فساد است و هم زندگی سالمی دارد. اگر ریشه فساد خشک شود زمینه فساد کمتر می شود.

او ادامه داد: مثلا در اختلاف اخیرا بین دولت و مجلس بر سر بودجه 1400، به نظر من هر میزان نرخ ارز در بودجه فاصله اش با نرخ آزاد بیشتر باشد زمینه فساد و رانت بیشتری ایجاد می شود کما اینکه از 18 میلیارد دلاری که به قیمت 4 هزار و 200 پرداخت کردند، این پول نصیب رانت خواران شد که باید با این افراد برخورد شود. بنابراین مجلس و دولت با سیاست های خود می توانند زمینه فساد را کاهش دهند و اگر رئیسی که یک ضد فساد است، رئیس جمهور شود تا حد زیادی ریشه فساد خشکانده می‌شود و این به نفع کشور است.

او در خصوص کاندیداهای تکراری نیز خاطرنشان کرد: هیچ مانعی برای کاندیدا شدن افراد تکراری وجود ندارد. ممکن است فردی در دور گذشته به نفع شخص دیگری کنار رفته باشد ایرادی ندارد دوباره نامزد می شود. البته خودشان باید ارزیابی کنند که چقدر حضورشان موجب موفقیت می شود. لاریجانی هم قبلا شرکت کرده و ممکن است نامزد اصلاح طلبان بشود و از نظر قانونی، منعی وجود ندارد بنابراین تکراری بودن چهره ها بستگی دارد به اینکه، این شرکت تکراری در انتخابات آیا منجر به روگردانی مردم می شود یا خیر.

قدیری در پاسخ به این سوال که لاریجانی اصولگراست چرا به عنوان کاندیدا اصلاح طلب از او نام می برید، گفت: خود اصلاح طلبان این مسئله را مطرح کرده اند برای اینکه می دانند خودشان رای ندارند، بنابراین دنبال نامزدی هستند که ممکن است در یک سری موارد با اصولگرایان زاویه داشته باشد.

او در خصوص کاندیدا شدن قالیباف نیز متذکر شد: اصلاح طلبان از نامزدی قالیباف می ترسند و سعی می کنند، نامزد شدن را قدرت طلبی تلقی کنند البته اینکه کسی دنبال پست ریاست جمهوری و یا هر پست دیگری داشته باشد می تواند دو علت داشته باشد یا از این پست به عنوان موضعی برای خدمت نگاه کند یا برای کسب قدرت. مثلا رئیسی در حال حاضر قدرت دارد اما قدرت طلب نیست و به دنبال خدمت است. شهید رجایی هم زمانی توسط مجلس به عنوان نخست وزیر مطرح شد و سپس رئیس جمهور شد، شهید رجایی دنبال خدمت بود بنابراین اینکه کسی دنبال سمتی باشد بستگی به نیت فرد دارد.

این فعال سیاسی افزود: درباره احراز صلاحیت ها شورای نگهبان تصمیم می گیرد و در مرحله بعد این مردم هستند که بین نامزدهایی که احراز صلاحیت شدند، بهترین را شناسایی کرده و به او رای می دهند یا حتی در معرفی او کمک می کنند. بنابراین اگر کسی به دنبال پست و قدرتی است لزوما به این معنا نیست که به دنبال کسب قدرت شخصی است. ما این مسئله را در مدافعین حرم به خوبی مشاهده کردیم. کسانی که بازنشسته در نیروهای نظامی بودند توسط شهید سلیمانی دعوت می شدند به اینکه به سوریه و عراق رفته و پست های فرماندهی بگیرند این نوع پست گرفتن جایی که بحث کشته شدن و انفجار و اسارت است، جانفشانی است، بنابراین ما باید نگاه خود را اصلاح کنیم. معمولا کسانی که ملاک آنها قدرت است هر نوع نامزدی را در قالب قدرت گرفتن می بینند یعنی آنچه در خودشان است به دیگران نسبت می دهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین