روحانی: شاهد اقتصاد مثبت در شش ماهه بودیم
روحانی:در پایان سال ۹۹ شاهد یک حرکت با ثبات در اقتصاد کشور هستیم مردم افق روشن تری را شاهد هستند شاهد اقتصاد مثبت در شش ماهه بودیم.
خبرگزاری تسنیم: حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه امروز (چهارشنبه ۲۴ دی) هیئت دولت طی سخنانی اظهار داشت: امسال در ایام سالروز فرار شاه معدوم با حادثهای مواجهیم که شبیه آن در سطح دیگری از جهان رخ میدهد؛ آنروز در ۲۶ دی ماه فرار آن مزدور نمادی برای رسوایی و پایان استبداد و استعمار خارجی در ایران بود و امروز هم با یک پدیده کمنظیری از سقوط یک مستبد دیگری در آمریکا مواجه هستیم.
وی افزود: امروز در آمریکا بحث پایان یک دولت و آغاز یک دولت جدید نیست وبلکه یک سقوط همراه با سرافکندگی و رسوایی از سوی کاخ سفید را میبینیم و نشان از این دارد که قلدرمآبی، نژادپرستی و زیر پا گذاشتن قانون در دنیا پایان خوبی نخواهد داشت.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در طول این سه سال گذشته که مردم عزیز و صبور ما در برابر این تروریست بزرگ تاریخی مقاومت کردند و علیرغم اینکه آنها میخواستند نظام را سهماهه سرنگون کنند، خودشان با روسیاهی سرنگون شدند و اینروزها پایان یک دولت نیست و ما شاهد شکست یک سیاست هستیم؛ سیاست فشار حداکثری نسبت به یک ملت بزرگ و شکست سیاسی تروریست اقتصادی که آنها میخواستند زندگی مردم را بههم بریزند و ما در پایان این سه سال جنگ و خشونت و اقدامات تروریستی، شاهد احیای اقتصاد کشورمان هستیم.
روحانی عنوان کرد: اکنون و در در پایان سال ۹۹ علیرغم همه فشارها، شاهد حرکت و ثبات در اقتصاد کشور هستیم و انتظارات تورمی امروز شرایط دیگری پیدا کرد و مردم افق روشنتری را در پیش روی خود میبینند. وضعیت رشد اقتصادی ما تغییر کرده و در سال ۹۹ با همه فشارها و ویروس کرونا اقتصاد مثبت در ۶ ماهه بودیم و در پایان شش ماهه دوم هم همه علائم به ما میگوید که اقتصاد با نفت و اقتصاد بینفت مثبت خواهد بود. امروز شاهد رشد ۶.۵ درصدی در بخش صنعت هستیم و نشان میدهد که جهش و رونق تولید چیزی است که در جامعه خودمان وجود دارد.
وی ادامه داد: در صنعت ساختمان که شاهد رکود بودیم، شاهد حرکتی مناسب در ساختمانهای مناطق شهری با رشد ۴.۲ درصد هستیم؛ وقتی مسکن حرکت میکند پیشران حرکت در بسیاری از مشاغل و صنایع است و میتوانیم شاهد روند خوبی باشیم. در تجارت کشور هم شاهد رشد و حتی در ماههای اخیر شاهد رشد در صادرات هستیم و همه این حقایق این واقعیت را به ما میگوید که نهتنها سیاست فشار حداکثری و تروریسم اقتصادی آمریکا با شکست قطعی و حتمی مواجه شده بلکه طراحان این سیاست هم در حال سرنگونی هستند؛ نهتنها دولت این سیاست تمام شده بلکه حیات سیاسی آنان هم برای همیشه به پایان رسیده است.
وی تصریح کرد: رئیسجمهوری که فهم سیاسی نداشت بر کشوری مسلط شد و یک وزیر امور خارجه سفیه و یک مشاور امنیت ملی افراطی نادان هم در کنارش قرار گرفته بود؛ خود او هم با تفکر تاجرمآبی و قماربازی داشت، کار را پیش میبرد که پایان کار او را هم دیدیم. روزی که مردم ایران احساس پیروزی در برابر این فشار و تروریسم را شاهدند، مردم آمریکا شاهد یک شکست بزرگ در زندگی اجتماعی و سیاسی خود و یک شکاف بزرگ در داخل آمریکا هستند.
رئیسجمهور ادامه داد: ما گفته بودیم که وقتی یک آدم قانونشکن نسبت به ملتهای مظلوم و مستقل دنیا قانونشکنی میکند، روزی نوبت خود ملت آمریکا هم فرا میرسد، اما کسی باور نمیکرد که این آدم قانونشکن نسبت به ملت خود و نسبت به امنیت خود و نسبت به مرکز قانونگذاری کشور خود دستور آشوب بدهد و آنجا هم مردم را علیه همان دموکراسی که خود معتقد هستند، بشوراند.
روحانی بیان داشت: پایان مسیر شکستن قانون، زیرپا گذاشتن تعهدات، زیر پا گذاشتن مقررات بین المللی به نفع ملتها و به نفع خود ملت آمریکاست. صدماتی که این آدم به آمریکا زده، به این زودیها جبران نمیشود. تا بخواهد حیثیت آمریکا به روز قبل از ترامپ برگردد، سالیان دراز طول میکشد و بازگشت اعتماد جهانی به آمریکا سالها زمان میبرد. این خسارت عظیم و بزرگی بود که برای مردم آمریکا در این روزها به طور کامل ملموس و مشهود است.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: رسانههای خارجی که ضدایران هستند و همیشه ضد منافع ملت ایران حرف میزنند و ممکن است چند نفری در هم در داخل از این حرفها تکرار کنند، ولی آنها منشأ هستند؛ به جای اینکه بگویند آمریکا چه ظلمی به ملت ایران روا داشت، دنبال نادیدهانگاری ظلمها و فشارهای آمریکا هستند و میخواهند پردهای بیندازند که گویا آمریکا علیه ملت ایران هیچ ظلمی و توطئهای نکرده و این مدیرانِ ایران بودند که یکباره ضعیف شدند. این حرف ناروای غلط بهخوبی آشکار شده و کسانی که میگویند مدیریت چند درصد مشکل درست کرده و تحریم چند درصد، وضعیت سال ۹۵ و سال ۹۹ را با هم مقایسه کنند؛ همان مدیرانی که سال ۹۵ کشور را اداره کردند، همانها کشور را در سال ۹۹ با همان قدرت، روحیه و توانمندی بهتر اداره میکنند.
وی ادامه داد: هرچقدر سالهای ۹۵ و ۹۹ باهم تفاوت دارد، مال جنایت آمریکاست و این تفاوت به تروریسم اقتصاد، آمریکا، تحریم و فشارهای نابجا بر میگردد و البته آنها ناموفق بودند، ولی برای ملت ما رنج درست کردند و ملت ما با صبوری خم به ابرو نیاورد و زانو خم نکرد و ایستاد. نام آمریکا را درباره مشکلات نمیآورند و هر مشکلی که پیش میآید میگویند دولت چرا اینکار را کرد و چرا آنطور عمل نکرد؟
رئیس جمهور گفت: این دولت، همان دولت سال ۹۵ است و آنچه تفاوت ایجاد شده تحریم ظالمانه علیه یک ملت بزرگ بوده و امروز کاملا مطمئن هستیم که پایان مقاومت مردم نمایان خواهد شد و در ماههای آینده نتیجهی این صبر و مقاومت را خواهیم دید. دولت آینده امریکا به هر سیاستی که معتقد باشد، کاملا برای کسانی که حکومت آمریکا را به دست میگیرند روشن است که سیاست فشار حداکثری، ۱۰۰ درصد شکست خورده و ادامهی آن امکانناپذیر است و حتی اگر ترامپ هم موفق میشد، اینقدر میفهمید که این سیاست غلط بوده است.
روحانی با بیان اینکه شرایط امروز ما بهنحوی است که باید افق آینده را روشنتر ببینم، یادآور شد: البته آنچه ما را به این نتیجه رسانده هم صبر مردم، هم درایت مقام معظم رهبری و هم تلاش دولت و همکاری قوای دیگر بوده و همه دستبهدست هم دادیم و امروز این محصول را شاهد هستیم که در این سه سال که در مخیّله آنها بود که سه ماه بعد دولت جمهوری اسلامی ایران نیست و نمیفهمدند که ملت ایران سه سال مقاوم ایستاد و آنها سرنگون میشوند.
وی بیان داشت: ما مطئمن هستیم با راهی که ملت ما انتخاب کرده، خداوند امسال ما را در برابر این فشارها موفق میکند و هم در برابر ویروس کرونا موفقیت بهدست میآوریم و مردم در ماه آذر کار بزرگی انجام دادند و هجمه بزرگ این بیماری در دیماه فرو نشست و کادر درمانی نیز مانند همیشه در خط مقدم ایستادند.
رئیسجمهور تصریح کرد: چندینباره تأکید میکنم که مردم بدانند و امروز هم در دولت در اینباره بحث شد که ما غیر از شرکت کواکس، واکسنهای دیگری که در دسترس است و وزارت بهداشت آنها را تامین میکند، بانک مرکزی در جلسه اعلام کرد که مشکلی برای تامین و پرداخت ارز ندارم و همه تلاش میشود تا واکسیناسیون طبق فازبندیهای اعلامی، زودتر آغاز شود.
روحانی در ادامه به مسئله بودجه ۱۴۰۰ پرداخت و گفت: همکاری دولت و مجلس و تأثیرگذاریِ آن در سرنوشت زندگی مردم در سال آینده مهم است؛ مردم میدانند که لایحه بودجه یک لایحهی تقنینیِ معمولی نیست مجلس در لایحهی تقنینی قانونگذاری میکند که آن قانون دائمی میشود، اما بودجه یک لایحهای است که درست است که قانون میشود، ولی بیشتر رنگ اجرایی دارد پیشبینی منابع و شیوه مخارج در بودجه وجود دارد؛ ویک تأسفی که همیشه در لایحه بودجه وجود دارد این است که در مخارج قطعی میشوند و برای درآمدها باید تلاش شود که حاصل شود.
وی با بیان اینکه باید حواسمان در بودجه جمع باشد که چگونه عمل میکنیم، یادآور شد: قانون اساسی درباره بودجه با لحن خاصی سخن گفته و میگوید بودجه لایحه است و دولت باید این لایحه را بدهد و این لایحهای که دولت آنرا تهیه و آمده و تقدیم میکند و مجلس هم باید آن را رسیدگی و تصویب کند؛ این تعبیر قانون است. پس همکاری دولت و مجلس مهم است و روز گذشته در جلسه سران قوای سهگانه در اینباره گفتگو کردیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ما باید با مجلس و مجلس هم باید با ما همکاری کند و دلمان میخواهد که بودجه به نفع مردم باشد، اظهار داشت: طبق اصل ۱۲۶ قانون اساسی، امور برنامه و بودجهی نه دولت و بلکه امور برنامه و بودجهی کشور مستقیما بهعهده شخص رئیسجمهور است و هیچ جایی این تعبیر محکمی نداریم. به این نکته باید توجه کنیم که بودجه از اموری است که مربوط به رئیسجمهور است و بودجه در دولت بحث و بررسی و تدوین میشود و مجلس هم به آن رسیدگی و تصویب میکند.
روحانی عنوان کرد: آنچه باید در مجلس تصویب بشود، لایحهی دولت است و نه طرح مجلس و نه پیشنهاد نمایندگان؛ یعنی ماهیت و کلیت بودجه باید این باشد و هرکسی نگاه میکند بگوید لایحه تصویب شد و طبیعی است که توسط مجلس نیز اصلاحاتی انجام بگیرد. ما در ۲۰ سالی که در مجلس بودیم میگفتیم تغییری که مجلس نسبت به بودجه دولت میدهد بین ۲ تا ۳ درصد است و هرسال این را تکرار میکردیم و معمولا همین حدود بود. از نمایندگان میخواهم که نسبت به بودجه بازهم با یکدیگر همکاری کنیم و بودجه بهطور دقیق تصویب شود خطر این است که در درآمدهایی در بودجه سبز شود که با واقعیت منطبق نباشد؛ درآمدهایی که واهی باشد یعنی کسری بودجه و تورم و باید در اینباره مراقبت کنیم.
وی گفت: باید دقت داشته باشیم که قدرت خرید مردم را بالا ببریم و ما در بودجه مد نظر گرفتیم که قدرت خرید مردم را مثلا حدود ۲۰-۲۵ درصد افزایش دهیم و فشار جدیدی به مردم وارد نشود مالیات باید متعادل باشد و انتهای مالیات یعنی مردم؛ درست است که گاهی از تولیدکننده مالیات میگیریم، ولی او مالیات را بر قیمت کالا بر میگرداند هم باید از تولیدکننده مالیات بگیریم و هم باید متعادل باشد و هم باید ببنیم که فشار نهایی به مردم وارد نشود.
رئیس جمهور اظهار داشت: ارزش پول ملی برای ما خیلی مهم است و یکی از مسائل مهم در بودجه ۱۴۰۰ این بوده که ارزش پول ملی را بالا بردیم و یعنی در حالی که قیمت دلار در کشور حدود ۲۴ هزار تومان بوده، ما قیمت دلار را برای سال آینده حدود ۱۲ هزار تومان دیدیم و دولت افق آینده را اینطور روشن دیده و اگر مقداری بیشتر باشد هم درآمد دولت بالا میرود، ولی اگر قیمت دلار را بالا در نظر بگیرید و سال آینده قیمت دلار پایین بیاید که تصمیم ما این است که قیمت دلار را پایین بیاوریم، چون بانک مرکزی مشکل منابعی داشت در دسترس نبود.
روحانی به منابع ارزی کشورمان که در کرهجنوبی است، اشاره کرد و عنوان کرد: هفت میلیارد دلار ما در کشوری قفل است و اگر منابع در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد، همین منابع اگر فردا صبح آزاد شوند، قیمت دلار از ۲۴ هزار تومان به ۱۶ تومان میرسد و قیمت دلار واقعی نیست و قیمتی که امروز در سامانه نیما و بازار هست واقعی نیست، ولی بانک مرکزی برای اینکه اعمال سیاست کند دستش بسته است و البته در بازار آزاد دست ما باز است، ولی در مواردی که حواله است، مقداری دستمان بسته است؛ البته امروز نسبت به دو هفتهی پیش شرایط بهتری داریم و در آینده هم شرایطمان بهتر میشود.
وی با بیان اینکه نباید در لایحه بودجه، قانونگذاری شود، خاطر نشان کرد: از نمایندگان میخواهیم که با یکدیگر همکاری داشته باشیم و دست آنها باز است که طرح بدهند و و ما هم لایحه میدهیم و کاری کنیم در لایحه بودجه قانونگذاری نشود.
رئیسجمهور در ادامه به اهمیت امنیت سرمایهگذاری و فعالیتهای اقتصادی پرداخت و بیان کرد: اقتصاد مردم، تولید و فعالیتهای اقتصادی جامعه وابسته به امنیت است؛ برخی درباره امنیت فکر میکنند که یعنی در خیابان دعوا نباشد و بمباران نشود، قسمت مهم امنیت این است که قانون ثابت باشد و بگذاریم مردم اطمینان داشته باشند و سرمایهگذاری خود را بر همان مبنا که سرمایهگذاری کردند، ادامه دهند و در شب و روزی در مجلس چیزی تصویب نشود که امید، اعتماد و امنیت مردم را در سرمایهگذاری، تجارت، تولید و فعالیتهای اقتصادی دچار مشکل نکند. به امنیت سرمایهگذاری توجه کنیم و تغییراتی در لایحه بودجه انجام نشود که امنیت سرمایهگذاری بهم بخورد.
روحانی گفت: ما میدانیم که ما باید حدود ۶ ماه از سال آینده مجری بودجه باشیم و امیدوایم با این لایحه با همکاری در مجلس تصویب شود و ما نیز بتوانیم آییننامه لازم را بنویسیم و شرایط بهتری در انتظار مردم باشد.
دیدگاه تان را بنویسید