انتقاد شدید خرازی از رویکرد دولت کره

کد خبر: 1044692

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه هفت میلیارد دلار دارایی‌های ایران در بانک‌های کره‌ای گروگان گرفته شده و ما حتی برای خرید دارو نمی‌توانیم از حساب‌های خود برداشت کنیم، گفت: در سال‌های اخیر شرکت‌های کره‌ای فرصت‌های خوبی را در ایران از دست دادند.

انتقاد شدید خرازی از رویکرد دولت کره

خبرگزاری فارس: «چویی جونگ کان» قائم ‌مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی که در رأس هیأتی به منظور گفت‌وگو درباره مسائل دوجانبه و دارایی بلوکه شده ایران در این کشور به تهران سفر کرده، امروز (دوشنبه) با سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی دیدار و گفت‌وگو کرد.

قائم مقام وزیر خارجه کره جنوبی در این ملاقات ضمن تأکید بر اهمیت روابط ایران و کره جنوبی و اراده سئول برای گسترش همکاری‌ها از مشکلات ناخواسته‌ای که بر روابط دو کشور تحمیل شده است، ابراز تأسف و در همین حال، اظهار امیدواری کرد که بتوان با رفع مشکلات موجود، گام‌های مؤثری در جهت توسعه پایدار روابط و همکاری‌های بین دو کشور برداشت.

* انتقاد خرازی از رویکرد دولت کره/ هفت میلیارد دلار دارایی‌ها ایران در بانک‌های کره گروگان گرفته شده

خرازی با اشاره به احترام مردم ایران به مردم کره از رویکرد دولت کره و شرکت‌های کره‌ای در تسلیم نسبت به فشارهای آمریکا و مشارکت در تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه مردم ایران شدیداً انتقاد کرد و اظهار داشت: در گذشته روابط خوبی بین ایران و کره جنوبی برقرار بود، اما در حال حاضر متأسفانه به دلیل تبعیت دولت کره از فشارهای آمریکا هفت میلیارد دلار دارایی‌های ایران در بانک‌های کره‌ای گروگان گرفته شده است و ما حتی برای خرید دارو نمی‌توانیم از حساب‌های خود برداشت کنیم.

وی افزود: در سال‌های اخیر شرکت‌های کره‌ای فرصت‌های خوبی را در ایران از دست دادند و تحریم‌ها باعث تمرکز ایران بر توان تولید داخلی شده است به ‌طوری‌که اینک ما از نظر بسیاری از نیازها ازجمله لوازم‌ خانگی خودکفا هستیم و اگر هم روابط دو کشور در آینده عادی شود، شرکت‌های کره‌ای از این ‌پس باید به ‌جای فروش کالاهای خود به ایران، درباره سرمایه‌گذاری، انتقال دانش فنی و مشارکت در تولید در ایران فکر کنند.

* خرازی: توقیف کشتی کره‌ای موضوعی کاملاً فنی و حقوقی است که پرونده آن در اختیار قوه قضاییه است

قائم ‌مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی هم در این ملاقات با ارائه گزارشی از دیدارهایش در تهران و همچنین ابراز خشنودی از برقراری امکان تماس تلفنی‌اش با ناخدای کشتی توقیف ‌شده کره جنوبی در ایران و دسترسی کنسولی سفارت کره به خدمه این کشتی، بر ضرورت بهبود و ارتقای روابط سئول - تهران تأکید کرد و گفت که سفرش به ایران باید پیش ‌از این صورت می‌گرفت و کره جنوبی بر ارتقای روابط با ایران تأکید دارد.

خرازی در پاسخ به درخواست قائم‌ مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی برای مساعدت در رفع توقیف کشتی کره‌ای و تسریع این روند اظهار داشت: توقیف کشتی کره‌ای موضوعی کاملاً فنی و حقوقی است که پرونده آن در اختیار قوه قضاییه است که به‌ صورت مستقل پیگیری و رسیدگی به این پرونده را در دست دارد.

وی افزود: تردد کشتی‌های کره‌ای همانند دیگر کشتی‌ها در خلیج‌فارس ادامه دارد و این نشان از سیاسی نبودن توقیف این کشتی است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین ابراز امیدواری کرد سفر قائم‌ مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی به درک بهتر مقامات این کشور از واقعیت‌های ایران و فرصت‌های جدید همکاری کمک کند.

به گزارش فارس، قائم مقام وزیر خارجه کره که دیروز (یکشنبه) از سفری از قبل تنظیم شده به تهران آمد، بعدازظهر دیروز با «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه دیدار کرد. معاون وزیر خارجه ایران در این دیدار مسدود ماندن منابع ارزی ایران در کره را ناشی از فقدان اراده سیاسی دولت سئول خواند و به وی توصیه کرد که از سیاسی کردن موضوع توقیف نفتکش و تبلیغات بی حاصل بپرهیزند.

این دیپلمات کره‌ای امروز همچنین با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دیدار کرد و ظریف در این دیدار بر رفع هر چه سریع‌تر موانع دسترسی به منابع ارزی ایران تأکید کرد و توقیف نفتکش کره جنوبی را موضوعی فنی خواند و گفت: رسیدگى به آن در چارچوب مقررات حقوقی و قضایی در حال پیگیری است و دولت امکان دخالت در این فرآیند قضایی را ندارد.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه نیز امروز در نشست خبری با خبرنگاران گفت که این سفر از قبل تنظیم شده و برای پرداختن به موضوعات فیمابین دو کشور و در ر‌‌أس همه آنها پول‌های بلوکه شده ایران در بانک‌های کره بود و افزود: پول‌های بلوکه شده ایران باید به سرعت در اختیار ایران قرار بگیرد. صحبت‌هایی شده و اینکه دولت کره به فرمول کاملا مشخصی برای پیشنهاد رسیده نمی‌توانم با قطعیت بیان کنم و اینها در تاریخ روابط دو کشور باقی خواهد ماند. طرف کره را همچنان ترغیب می‌کنیم که منتظر ۲۰ ژانویه ننشیند. ۲۰ ژانویه اقدامات کشورها گونه دیگری تعریف خواهد شد، اگر براساس آن برنامه تنظیم می‌کنند.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۵ دی ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران از سفر این دیپلمات کره‌ای به منظور گفت و گو درباره دارایی مسدود شده ایران در سئول خبر داد. بعد از آن نیروی دریایی سپاه نیز اعلام کرد که یک نفتکش متعلق به کره در خلیج فارس توقیف شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه عصر دوشنبه نیز در مورد خبر توقیف کشتی کره‌ای گفت که بر اساس اخبار اولیه دریافتی از مقامات محلی، موضوع کاملا فنی است و کشتی به دلیل آلوده کردن دریا و با حکم قضایی، برای رسیدگی به تخلف به ساحل هدایت شده است.جمهوری اسلامی ایران هم مانند سایر کشورها نسبت به تخلفات مشابه و به ویژه آلوده کردن محیط زیست دریایی حساسیت دارد، لذا در چارچوب قوانین با آن برخورد می‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها