قالیباف: کمبود بودجه نداریم، از سوءمدیریت رنج میبریم
رئیس مجلس با بیان اینکه تا پیش از این دغدغه خانوادهها صرفا تعلیم و تربیت بود که امروز دغدغه معیشت نیز به آن اضافه شده است، گفت: مشکل امروز کشور کمبود بودجه نیست بلکه از بیتصمیمی و سوءمدیریت رنج میبریم.
خبرگزاری فارس: محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست هماندیشی فعالان حوزه زنان و خانواده که صبح امروز (پنجشنبه، ۴ دی ماه) با حضور جمعی از فعالان این حوزه در مجلس برگزار شد، با یادآوری این مطلب که مسائل زنان و خانواده از روزهای نخست مجلس یازدهم صرفا دغدغه فراکسیون زنان نبوده بلکه پایه کاری مجلس انقلابی بوده است، گفت: بخشی از این دغدغهمندی به سوابق کاری بنده در زمان حضور در بسیج و نیروی انتظامی باز میگردد که ضمن ریشه یابی با متخصصان این حوزه، مسائل را بررسی میکردیم.
زنان میتوانند تهدیدها را به فرصت تبدیل کنند
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از این رو معتقدیم زن و خانواده میتواند تمام تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده که لازمه آن نگاهی است که جایگاه خانواده را بر اساس زن ببیند.
وی همچنین با اشاره به حضور خود در شهرداری تهران بیان داشت: رویکرد محله محوری و توجه به مسجد، مدرسه و منزل از جمله موضوعات مهم کاری ما بود که علیرغم اینکه گفته میشد بر امور عمرانی تمرکز کرده و مدیر سازه و اتوبان هستیم، که البته آن را هم جزو اقدامات مهم میدانم، اما اساس کار ما متمرکز بر نگاه نظام اجتماعی با مبنای زن و خانواده بوده است که بر این اساس سرای محله شکل گرفته و به کودکان کار و زنان سرپرست خانوار با نگاه پیشگیری از مشکلات توجه شد.
ضرورت حل مسأله خانواده به دور از نگاه سیاسی
قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه اسناد بالادستی مسیر کار را مشخص کرده است، عنوان کرد: باید همه بخشهای مختلف دغدغهمند در این حوزه، به دور از سیاست زدگی و به عنوان یک موضوع فرهنگی و اجتماعی و نیاز جامعه به این مسأله بنگرند؛ گاهی تصور میشود با نگاه مردانه به یک زن، برای او ارزش گذاشته ایم، در حالی که اینگونه نیست.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه نباید با کارکرد خود باعث ایجاد دوگانگی میان زنان شویم، اظهار داشت: نباید کاری کنیم تا زن ناچار به انتخاب میان ارزشهای اجتماعی و یا خانواده شود که این اتفاق نیز ناشی از ضعف ما در حوزه قانونگذاری، اجرا و نظارت بوده است.
دغدغه معیشت نیز به دغدغه تعلیم و تربیت در خانواده اضافه شده است
وی ادامه داد: تا پیش از این دغدغه خانوادهها صرفا تعلیم و تربیت بود که امروز دغدغه معیشت نیز به آن اضافه شده است و به خانوادههای متوسط نیز سرایت کرده است؛ این در حالی است که بعد از ورود به مجلس متوجه ظرفیتهای بسیاری در این حوزه شدیم که میتوان از آن بهره برد.
قالیباف در ادامه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سفر ایشان به خراسان شمالی اشاره کرد و یادآور شد: در آن سفر، سبک زندگی نکته کلیدی و کاربردی فرمایشات ایشان بود که سند اجرای یک تحول است و میتوانیم با استفاده از آن بخشی از قوانین موجود و اجرا نشده را پیگیری کنیم تا اجرا شود.
زنان و خانوادهها را دچار دوگانگی نکنیم
رئیس قوه مقننه در ادامه با تأکید بر ضرورت تداوم روابط با مجلس بر اساس ۴ رویکرد مجلس یازدهم (مردمی سازی، هوشمندسازی، شفاف سازی و کارآمدسازی) ابراز داشت: باید ارتباط کاملا سیستمی و پیگیری بر نظارت دقیق بر اساس اولویت داشته باشیم و خلاءهای قانونی را برطرف کنیم همچنین نباید اجازه دهیم زنان و خانوادهها در دوگانه قرار گیرند.
وی با اشاره به این مطلب که دولت و مجلس باید با استفاده از سیاست اسناد بالادستی اقدام کنند، اظهار داشت: باید توجه کرد که در این مسیر به حریم خصوصی خانوادهها وارد نشویم و به حل مشکلات که بیشتر در زمینه اجرا است ورود کنیم تا مسائل برطرف شود.
کمبود بودجه نداریم، از سوءمدیریت رنج میبریم
قالیباف در ادامه با اشاره به مشکلات حوزه پولی و مالی نیز اذعان کرد: اعتبارات، مشکل ظاهری امروز است در حالی که بنده با تجربه ۳ دهه کار اجرایی معتقدم کشور ما از کمبود بودجه رنج نمیبرد بلکه از بی تصمیمی و سوءمدیریت رنج میبرد؛ چرا که سالهایی را گذراندیم که درآمد ۱۱۰ میلیارد دلاری داشتیم، اما همین مشکلات امروز را شاهد بودیم.
رئیس مجلس یازدهم در ادامه فراموش کردن مردم را دلیل اصلی مشکلات کشور دانست و افزود: با مدیریت، نگاه و امکانات دولتی نمیتوان کار کرد و البته مردمی سازی نیز صرفا برای اقدامات خاص و قشر خاصی نیست چنانچه در زمان جنگ که از سختترین برهههای کشور بود، با حضور مردم توانستیم مشکل را حل کنیم و نمونه آن نیز بسیج مردمی بود که رزمندگان علیرغم داشتن تخصص جنگی، در میدان حاضر شدند و این مسئله پیچیده و خطیر را حل کردند در حالی که تا زمان فعالیت بنی صدر دچار مشکلات عدیده بودیم و تنها باز شدن پای مردم به جبهه بود که توانست مسائل را حل کند.
دخالت دولتی در حوزه اقتصاد، فرهنگ و جامعه به حداقل برسد
وی همچنین با اشاره به تحول در حوزه موشکی کشور عنوان کرد: اکنون جزء ۵ کشور دنیا هستیم که علت آن نیز پای کار آمدن جوانان از محیطهای دانشگاهی و پژوهشی بوده است و امروز میتوانیم بسیاری از اقلام را صادر کنیم لذا معتقدیم باید در حوزه تربیت و تعلیم و سایر حوزههای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دخالت دولتی را به حداقل رساند و با مشارکت مردم و ارتباط با سمن ها، محلات، دانشگاه ها، مساجد و خانوادهها مسائل را حل کرد.
به گزارش خانه ملت، قالیباف در ادامه سخنان خود با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک جمعیت و خانواده برای بررسی یک طرح ۵۲ مادهای در این حوزه، یادآور شد: این قوانین خوب است، اما نباید در طول آن صرفا وزارتخانهها و صداوسیما را به اجرای قانون مکلف کرد بلکه باید وظیفه و نقش مردم و زنان نیز در آن مشخص شود تا صرفا منتظر وزارتخانهها برای حل مشکلات نباشیم. البته این نهادها نقش تسهیل کننده مسیر و انور و پشتیبانی را دارند، اما کار را باید به خود مردم سپرد.
اولویت ما زنان محروم و مظلوم هستند
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان مشکلات حوزه اقتصاد را به دلیل نگاه دولتی و سوءمدیریت در این حوزه دانست و افزود: این نگاه جز مشکلات، آسیبها و مفسده چیزی ندارد.
وی در ادامه با ذکر مثالی افزود: در شرایط سخت اقتصادی تلاش کردیم تا نهادههای دامی با بیش از ۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی در اختیار مرغداران برای تولید مرغ و تخم مرغ قرار گیرد و انتظار داشتیم مرغ به کیلویی ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان برسد، اما این پول داده شد و خرج شد، ولی مرغ به کیلویی ۳۰ هزار تومان رسید و کسی پاسخگو نیست.
وی تاکید کرد: این مسیر را اگر در حوزه فرهنگ هم برویم، به همین مشکلات دچار خواهیم شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدیم زن و خانواده پایه نظام اجتماعی است و این دغدغه مجلس انقلابی است لذا زنان محروم و مظلوم به خصوص در مناطق کمبرخوردار باید در اولویت قرار گیرند تا در آرامش زندگی کنند.
قاسمپور: فراکسیون زنان مجلس به دنبال بازگشت جایگاه زن به خانواده و جامعه
به گزارش خانه ملت، فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان مجلس نیز در این جلسه با بیان اینکه موضوع اقتصاد از مسائل درجه یک ماست، گفت: مسأله زنان و خانواده نیز مورد اهمیت فراکسیون زنان مجلس بوده است که در این راستا طرح جوانی جمعیت به صورت اصل ۸۵ در کمیسیون مربوطه در حال بررسی است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به سایر تلاشهای فراکسیون زنان برای این حوزه، خاطرنشان کرد: بازنگری قانون تسهیل ازدواج، امنیت زنان، تقویت خانواده و تقویت زنان سرپرست خانوار نیز از دیگر مسائل مورد اهمیت برای فراکسیون است که در حال پیگیری آن هستیم.
بر اساس این گزارش، همچنین فعالان حاضر در این جلسه نیز به بیان موارد نکات مورد دغدغه خود در حوزه زنان و جایگاه زن در خانواده و جامعه پرداختند و نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند
دیدگاه تان را بنویسید