کدام سفرای ایرانی آمدنی و رفتنی شدند؟

کد خبر: 1037435

وزیر امور خارجه در ماه‌های پایانی کار دولت دوازدهم در انتصابات خود دست به تغییراتی زد.

کدام سفرای ایرانی آمدنی و رفتنی شدند؟

باشگاه خبرنگاران جوان: چند ماه تا پایان کار دولت دوازدهم باقی نمانده است، در روزهای اخیر شاهد تغییراتی در وزارت امور خارجه بودیم، دو روز گذشته بود که در مراسمی با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه سید رسول مهاجر به عنوان معاون جدید دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه معرفی شد و ظریف در این مراسم از زحمات و تلاش‌های انصاری در دوره تصدی تشکر و قدردانی کرد.

هرچند انصاری قرار است به کار خود به عنوان مشاور وزیر امور خارجه در امور دیپلماسی اقتصادی ادامه دهد، اما برخی کارشناسان معتقدند که معاونت اقتصادی نتوانست یک زمینه همکاری اقتصادی قابل قبولی بین ایران و کشور‌های بزرگ جهان مانند چین، روسیه، هند و کشور‌های حوزه خلیج فارس ایجاد کند، لذا وزیر امور خارجه کشورمان تصمیم به انتخاب جایگزینی برای انصاری گرفت.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه درباره تغییر معاون اقتصادی این وزارتخانه گفت: معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه بسیار معاونت موفقی بوده است، از اصحاب رسانه دعوت می‌کنم نگاه‌های جناحی نداشته باشند و وزارت خارجه نهاد حاکمیتی است.

در حاشیه مراسم معارفه معاون جدید اقتصادی، «میر مسعود حسینیان» به سمت دستیار وزیر و مدیرکل خاورمیانه عربی و شمال آفریقا به جانشینی حمیدرضا دهقانی سفیر جدید کشورمان در قطر منصوب شد و همچنین سید جلال الدین علوی سبزواری به عنوان مدیرکل همکاری‌های اقتصادی چند جانبه و بین المللی به جانشین مجید بیزمارک که اخیرا به افتخار بازنشستگی نائل آمد. عراقچی در تهرانی ماندنی شد

البته برخی گمانه زنی ها درباره تغییرات در دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه یافت و اخبار غیررسمی درباره اینکه «عراقچی» جایگزین «تخت‌روانچی» در سازمان ملل می‌شود منتشر شد که سخنگوی وزارت خارجه این گمانه زنی‌ها را تکذیب کرد و گفت: «چنین خبری صحت ندارد و تکذیب می‌شود.»

سید عباس عراقچی اکنون به عنوان معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه، فعالیت می‌کند. او از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ بود. او فعالیت شغلی خود را از سال ۱۳۶۷ در وزارت امور خارجه آغاز کرد. از ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ سفیر ایران در فنلاند بود و در فاصله سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ به عنوان سفیر ایران در ژاپن فعالیت کرد. وی در سال ۱۳۹۲ برای یک دوره ۴ ماهه در دولت دهم، سخنگوی وزارت امور خارجه بود و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ نیز معاونت حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه را برعهده داشت، که در پی تغییر ساختار این وزارتخانه، از یک بهمن ۱۳۹۶ به‌عنوان معاون سیاسی وزیر امور خارجه تاکنون فعالیت می‌کند. تغییرات در دو نمایندگی مهم جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور

اما امروز دوباره یکی از روزنامه ها در خبری از تغییرات در دو نمایندگی مهم جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور خبر داد و اعلام کرد که به زودی بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس به تهران برمی‌گردد و یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه به لندن می‌رود، همچنین قرار است که یکی از خانم‌های دیپلمات عازم نیویورک شده و معاون روانچی در نمایندگی ایران در سازمان ملل شود.

حمید بعیدی‌نژاد فارغ‌التحصیل دانشکده روابط بین‌الملل وزارت خارجه است که همزمان با تحصیلش در این دانشکده جذب وزارت خارجه شد. بعیدی‌نژاد به عنوان کارشناس خلع سلاح در وزارت امور خارجه آغاز به کار کرد و در برنامه خلع سلاح سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۰ شرکت کرد. او به عنوان دبیر اول نمایندگی ایران از سال ۱۹۹۲ تا سال ۱۹۹۶ در نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد در ژنو و معاون نماینده ایران در کنفرانس خلع سلاح (CD) منصوب شد و در این سال‌ها در مذاکرات کنفرانس خلع سلاح پیرامون مذاکره معاهده منع آزمایش هسته‌ای شرکت کرده است.

بعیدی‌نژاد همچنین به عنوان رئیس اداره امور خلع سلاح وزارت امور خارجه ادامه فعالیت داد و از سال ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۰۲ به عنوان رایزن خلع سلاح در هیئت نمایندگی ایران در مقر سازمان ملل در نیویورک منصوب و فعالیت کرد. پس از بازگشت به تهران او به عنوان رئیس اداره امور سیاسی چند جانبه و پس از آن مدیر کل امور سیاسی بین‌المللی که عمدتا شامل مسائل خلع سلاح است، مشغول به کار شد.

وی از سال ۲۰۰۸ تا سال ۲۰۱۱، به عنوان سفیر و معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در ژنو فعالیت کرد. زمینه تخصصی فعالیت او خلع سلاح و امنیت بین‌الملل است و از سال ۱۹۹۲ تاکنون در بسیاری از مذاکرات و کنفرانس خلع سلاح شامل اجلاس‌ها و نشست‌های کشور‌های عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی) شرکت کرده است.

بعیدی‌نژاد در ۲۰۱۳ به عنوان مدیر کل امور سیاسی و امنیت بین المللی وزارت خارجه منصوب و به عنوان یکی از اعضای تیم جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و رئیس هیئت کارشناسی فعالیت کرده است. او در سال ۱۳۹۵ ارتقاء روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس به سطح سفیر، به عنوان سفیر ایران در انگلیس منصوب شد. زنانی که در دوران وزارت ظریف سفیر شدند

سعید خطیب زاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه درباره تغییر در نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: تغییری در نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل نداریم و عباس عراقچی هم در تهران به عنوان معاون سیاسی به کار خود ادامه می‌دهد.

طبق گمانه زنی‌ها قرار است «زهرا ارشادی» نماینده ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل به عنوان معاون روانچی در نمایندگی ایران در سازمان ملل مشغول به فعالیت شود.

«مرضیه افخم» سفیر ایران در مالزی، «حمیرا ریگی» سفیر ایران در بروئنی، «فروزنده ودیعتی» سفیر ایران در فنلاند و افسانه نادی‌پور سفیر ایران در دانمارک چهار زنی هستند که در دوران وزارت ظریف به عنوان سفرای ایران در خارج از کشور مشغول به فعالیت شده‌اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها