اکبر منتجبی: نباید شروط غیرمنطقی بایدن پذیرفته شود/ با روی کار آمدن بایدن تحریمها بیشتر نمیشود/ بایدن به ایران چراغ سبز نشان داده است
اکبر منتجبی گفت: حداقل اتفاقی که با روی کار آمدن بایدن رخ میدهد این است که تحریمها بیشتر نمیشود و میتوان امید داشت که فشارها کمتر شود.
گروه سیاسی فردا: اکبر منتجبی، عضو شورای سردبیری روزنامه سازندگی درباره اینکه آیا نتیجه انتخابات آمریکا بر انتخابات ایران اثر میگذارد یا نه به «فردا» گفت: «حتما نتیجه انتخابات آمریکا بر فضای داخلی ایران اثرگذار است. اگر بایدن رئیسجمهور شود شور و امیدی در میان مردم ایجاد میشود و روزنهای برای کسانی که خواهان تغییر فضای کلی هستند به وجود میآید و احتمال دارد که بنبستهای موجود شکسته شود». او ادامه داد: «به هر حال تفاوتهای سیاسی میان ترامپ و بایدن وجود دارد. بایدن در یک سخنرانی معروف که در ایران هم بازتاب زیادی داشت گفت که به دنبال براندازی نیست و به برجام بازمیگردد و به توعی چراغ سبزی به ایران نشان داد. با پیروزی بایدن میتوان با استفاده از این چراغ سبز ادامه مسیر داد اما در دوره ترامپ همه روزنهها بسته بود و حتی نفت را در برابر دارو هم نمیتوانستیم بفروشیم. حداقل اتفاقی که با روی کار آمدن بایدن رخ میدهد این است که تحریمها بیشتر نمیشود و میتوان امید داشت که فشارها کمتر شود». او درخصوص ناکارآمدیهایی که در دولت روحانی رخ داد، اظهار کرد: «در ناکارآمدی مدیریتی شکی نیست و این ناکارآمدی ریشه در مدیریت سی تا چهل ساله دارد و مربوط به امروز و دیروز نیست اما همیشه به دلیل وفور نعمت نفت و تزریق پول ناکارآمدی مدیران در حاشیه قرار داشته است. در همه اینسالها مشکل ناکارآمدی مدیریتی وجود داشته است و صرفا مربوط به این دولت نیست. شعار اصلی آقای روحانی در سال92 حل کردن مشکلات هستهای در عرصه بینالمللی بود که آن را به نتیجه رساند و محقق کرد. به هر حال پروندهای که 12سال کشمکش بر آن وجود داشت به سرعت حل شد و از سال92 تا 96 واقعا شرایط نسبتا خوبی در حوزه اقتصاد حکمفرما بود اما وقتی در دوره ترامپ تحریمهای یکجانبه علیه ایران وضع شد تا حدی که دیگر امکان فروش نفت وجود ندارد، چه میشد کرد؟ طبیعی بود که وضعیت دچار آشفتگی شود». او در پاسخ به این پرسش که خروجی مذاکرات برای ایران چه بود، تصریح کرد: «مشکل زمانی به وجود آمد که ترامپ رئیسجمهور آمریکا شد و یک جانبه از برجام خارج شد. مذاکره انجام شد اما وقتی او به تعهدات آمریکا عمل نکرد مسئله پیچیده شد». این فعال رسانهای در پاسخ به این پرسش که اگر کلینتون در آمریکا به جای ترامپ رئیسجمهور میشد، آیا احتمال خروج آمریکا از برجام وجود نداشت، خاطرنشان کرد: «اگر اعتمادسازی میان ایران و آمریکا ادامه مییافت مشکلات کمتری ایجاد میشد و اگر خانم کلینتون رئیسجمهور میشد حتما مشکلات کمتری احساس میکردیم. حداقل با دموکراتها میشود حرف زد اما جمهوریخواهها قابل مذاکره نیستند». منتجبی همچنین یادآور شد: «حداقل دموکراتها به دنبال بدتر کردن اوضاع نیستند. به هر حال باید از جایی مذاکره را شروع کرد. من تصور میکنم میشود با بایدن روزنه مذاکره را مشاهده کرد». او در پایان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ایران باید شروط احتمالی بایدن برای مذاکره را بپذیرد یا نه، گفت: «طبیعی است که نباید شروط غیرمنطقی بایدن پذیرفته شود اما سخن من این است که حتی درباره آن شروط هم میشود با بایدن مذاکره کرد تا از مواضع خود عقب بنشیند اما با ترامپ همین میزان امکان مذاکره هم وجود ندارد».
دیدگاه تان را بنویسید