جزئیات مصوبه کمیسیونهای مجلس

کد خبر: 1030386

شفافیت در رای و پخش جلسات کمیسیون‌ها ازجمله محورهای مصوبه کمیسیون تدوین آیین نامه مجلس برای شفافیت در پارلمان است.

جزئیات مصوبه کمیسیونهای مجلس

خبرگزاری فارس: علی‌اصغر عنابستانی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به مصوبه کمسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس در رابطه با طرح آرای شفافیت نمایندگان گفت: در جریان تصویب این طرح 10 ماده از آئین‌نامه داخلی مجلس بررسی و اصلاح شد که البته این شفافیت ابعاد وسیع‌تری را نیز شامل می‌شود که در این طرح به شفافیت آرا پرداخته شده است.

وی افزود: ما در گام بعدی شفافیت در سایر بخش‌ها را نیز پیگیری خواهیم کرد و در قالب طرح‌های دیگری آن را مورد رسیدگی قرار خواهیم داد.

وی اظهار داشت:‌ در جریان بررسی طرح شفافیت آرای نمایندگان هیأت رئیسه مکلف شد مجلس را به سیستم‌های الکترونیکی مجهز کند تا در زمان رأی‌گیری تعداد حاضران و موافقان و مخالفان و کسانی که رأی ممتنع می‌دهند و اسامی آنها در صفحه نمایش در معرض دید نمایندگان قرار گیرد.

عنابستانی خاطرنشان کرد: طبق آئین‌نامه داخلی مجلس غیرعلنی شدن جلسه با درخواست یک‌چهارم از نمایندگان و تصویب دوسوم نمایندگان امکان‌پذیر است که در طرح شفافیت آمده که باید اسامی درخواست‌کنندگان برای غیرعلنی شدن جلسه و نیز کسانی که به آن رأی موافق، مخالف و یا ممتنع می‌دهند در صفحه نمایش صحن نمایش داده شود.

وی افزود: همچنین درباره کسانی که جلسه مجلس را زود ترک می‌کنند بنا شد همانند تأخیرکنندگان آغاز صحن، اسامی تعجیل کنندگان در جلسه از تریبون مجلس قرائت شود.

وی اظهار داشت: براساس مصوبه کمسیون آئین‌نامه مجلس رأی‌گیری به صورت علنی و شفاف است و اسامی رأی‌دهندگان مشخص می‌شود جز در موارد قومی، صنفی و امنیتی که تشخیص رأی‌گیری مخفی در این موارد با هیأت رئیسه مجلس است.

عنابستانی خاطرنشان کرد: در مورد رأی‌گیری در زمان رأی اعتماد و یا عدم اعتماد به وزرا و همچنین عدم کفایت رئیس‌جمهور نیز طبق مصوبه کمیسیون هم رأی‌ها شفاف خواهد بود و اسامی رأی‌دهندگان در صفحه نمایش مجلس باید در معرض دید نمایندگان قرار گیرد. اما رأی‌گیری درباره انتخاب هیأت رئیسه مجلس و همچنین هیأت رئیسه کمیسیون‌ها و نیز رأی انتخاب اعضای شورای نگهبان، و نیز رأی به اعتبارنامه نمایندگان در شوراها و هیأت‌های مختلف به صورت مخفی انجام می‌شود.

وی افزود: درباره کمیسیون‌ها مصوب شد جلسه کمیسیون‌ها به صورت صوتی از پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس پخش شود و گزارش مکتوب جلسات و مصوبات جلسات در این پایگاه در معرض دید عموم قرار گیرد.

عضو کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس اظهار داشت: علاوه بر این در مورد کمیسیون‌ها مصوب شد تا اسامی تأخیرکنندگان و تعجیل‌کنندگان در جلسات کمیسیون‌ها نیز منتشر شده و به اطلاع عموم مردم برسد.

عنابستانی خاطرنشان کرد: همچنین در این مصوبه به سازمان صدا و سیما اجازه داده شده که نماینده‌اش برای پوشش تصویری جلسات در کمیسیون‌های مجلس حاضر شود. چه به صورت پخش زنده و چه به صورت فیلمها و تصاویر ضبط شده تصاویر جلسات را پوشش دهد.

وی افزود: درباره غیرعلنی شدن جلسات کمیسیون‌ها این کار با درخواست یک‌چهارم اعضای کمیسیون و تصویب اکثریت نسبی امکان پذیر است.

عضو کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس اظهار داشت: در ارتباط با سفرهای نمایندگان پس از انجام سفرهای هیأت‌های پارلمانی اعم از بازدیدها شرکت در سمینارها و اجلاسها و... یک هفته پس از انجام سفر گزارش مکتوب آن باید در پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس منتشر شود که این گزارش شامل اهداف و برنامه‌های سفر جزئیات آن و هزینه‌های سفر و نیز تعداد همراهان باشد که البته بعضی گزارش‌ها به تشخیص هیأت رئیسه امکان انتشار آن وجود ندارد، از انتشار آن جلوگیری خواهد شد.

بررسی جزئیات لایحه الحاق موادی به قانون توسعه پتروپالایشگاه‌ها در کمیسیون انرژی

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: یکی از بندهای جزئیات لایحه قانون الحاق 9 تبصره به قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی در جلسه عصر امروز (دوشنبه) این کمیسیون تصویب شد.

مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در تشریح جزئیات نشست عصر امروز (دوشنبه 12 آبان) این کمیسیون اظهار داشت: در این نشست بررسی مسائل فعالان بخش خصوصی حوزه انرژی با حضور نمایندگانی از کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و همچنین بررسی لایحه قانون الحاق 9 تبصره به قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی در دستور کار بود.

وی افزود: در جریان بررسی و تبادل نظر درباره مسائل فعالان بخش خصوصی حوزه انرژی مقرر شد؛ کمیته‌های مختلف کمیسیون نکات مطروحه را بررسی و گزارش آن را به صحن کمیسیون انرژی ارائه دهند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: حمایت دولت از بخش خصوصی به منظور به ثمر رساندن طرح‌ها و پروژه‌ها، تامین مالی، دریافت تسهیلات از بانک‌ها و... از جمله مشکلات مطرح شده از سوی نمایندگان کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب کلیات لایحه قانون الحاق 9 تبصره به قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی در جلسه گذشته اظهار داشت‌: در جلسه عصر امروز (دوشنبه) بررسی جزئیات آن آغاز شد و یکی از بندها به تصویب کمیسیون رسید.

مخالفت کمیسیون بهداشت با واگذاری داروهای درمان اعتیاد به داروخانه‌ها

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: اعضای این کمیسیون با واگذاری داروهای درمان اعتیاد به داروخانه‌ها به این دلیل که عرصه درمان مخصوص پزشکان است، مخالفت کرده و مقرر شد برای رفع ایرادات فعلی درمان اقدام عاجل صورت پذیرد.

زهرا شیخی مبارکه سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس در تشریح جزئیات نشست عصر امروز (دوشنبه 12 آبان‌) اظهار داشت: جلسه امروز کمیسیون بهداشت درمان با دستور کار بررسی مشکلات فعالان بخش MMT و بررسی بخشنامه‌ سازمان غذا و دارو در خصوص اختصاص داروهای درمان اعتیاد به داروخانه‌ها برگزار شد.

شیخی خاطرنشان کرد: در این نشست رئیس سازمان بهزیستی، انجمن‌های صنفی درمانگران اعتیاد، نماینده ستاد مبارزه با مواد مخدر ، معاون درمان وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو، نماینده سازمان نظام پزشکی و نمایندگان سایر کمیسیون‌های مجلس و جمعی دیگر از کارشناسان و اساتید دانشگاه حضور داشتند.

وی افزود: اکثر اعضای حاضر در این جلسه با واگذاری داروهای درمان اعتیاد به داروخانه‌ها مخالف بوده و عرصه درمان را مخصوص پزشکان می‌دانستند و از این رو مقرر شد برای رفع ایرادات سیستم موجودِ درمان بیماران مبتلا به اعتیاد اقدام عاجل صورت پذیرد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: داشتن درمانگاه، ساختن ساختاری برای درمان معتادان بوده و باید ایرادات آن را پس از 20 سال فعالیت، احصاء شده و آنرا ارتقا دهیم.

لایحه پروتکل همکاری در زمینه مبارزه با جرائم سازمان یافته در دریای خزر به تصویب رسید

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون متبوع خود از تصویب لایحه پروتکل همکاری در زمینه مبارزه با جرائم سازمان یافته در دریای خزر در این جلسه خبر داد.

حسن نوروزی در گفت وگو با ایسنا در خصوص جلسه امروز کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه امروز کمیسیون لایحه پروتکل همکاری در زمینه مبارزه با جرایم سازمان یافته در دریای خزر الحاقی به موافقت‌نامه همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر با حضور مسئولان و کارشناسان دستگاه های مربوطه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و کلیات و جزئیات آن به تصویب رسید.

وی افزود: این لایحه ۱۹ ماده دارد و از اهداف آن می توان به ثبات و امنیت دریایی برای دولت‌های حاشیه، مسئولیت آن دولت ها در حفظ دریای خزر و توسعه پایدار منطقه، تحکیم همکاری به منظور استفاده از دریای خزر با اهداف صلح‌آمیز و تقویت و تعمیق همکاری‌های منطقه‌ای اشاره کرد.

بررسی جزئیات لایحه حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام در مجلس سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس جزئیات جلسه عصر امروز این کمیسیون را تشریح کرد.

مالک شریعتی نیاسر در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به جلسه عصر امروز کمیسیون متبوعش، گفت:بررسی مسائل فعالان بخش خصوصی حوزه انرژی با حضور نمایندگانی از کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و بررسی لایحه «قانون الحاق 9 تبصره به قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی»در دستورکار اعضای کمیسیون قرار داشت.

وی افزود:در جریان بررسی و تبادل نظر درخصوص مسائل فعالان بخش خصوصی حوزه انرژی مقرر شد؛ کمیته‌های مختلف کمیسیون نکات مطروحه را بررسی و گزارش آن را به صحن کمیسیون انرژی ارائه دهند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: حمایت دولت از بخش خصوصی به منظور به ثمر رساندن طرح‌ها و پروژه‌ها، تامین مالی، دریافت تسهیلات از بانک‌ها و... ازجمله مشکلات مطرح شده ازسوی نمایندگان کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در این جلسه به شمار می‌آیند.

شریعتی اضافه کرد:همچنین از آنجا که کلیات لایحه "قانون الحاق 9 تبصره به قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی" در جلسه گذشته به تصویب رسیده بود در این جلسه بررسی جزئیات آن آغاز شد و یکی از بندها به تصویب کمیسیون رسید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها