در کمیسیون های تخصصی مجلس چه گذشت؟
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از تصویب مواد باقیمانده از طرح جهش تولید دانش بنیان در این کمیسیون و ارجاع به هیأت رئیسه برای بررسی در صحن علنی خبر داد.
خبرگزاری فارس: حجتالاسلام احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات نشست عصر امروز (یکشنبه 11 آبان) این کمیسیون اظهار داشت:در این جلسه مواد باقیمانده از طرح جهش تولید دانشبنیان در این کمیسیون مورد تأیید اعضا قرار گرفته و عملاً 13 ماده این طرح به تصویب رسیده و نهایی شده است و بر همین اساس رئیس کمیسیون آموزش در نامهای به هیأت رئیسه این طرح را جهت بررسی بیشتر در صحن علنی ارجاع میدهد.
وی همچنین افزود: در بخش دیگری از این نشست موضوع تمدید کنکور نظام قدیم مطرح شد که اکثریت اعضای کمیسیون آموزش با آن موافقت کردند و مقرر شد در نامهای به وزارت علوم این موضوع اعلام شود. البته تصمیمگیری در این موضوع با سازمان سنجش است.
انتخاب اعضای کمیسیون مشترک برای پیگیری موضوع تجمیع صندوقهای بازنشستگی
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از انتخاب اعضای کمیسیون مشترک برای پیگیری موضوع تجمیع صندوقهای بازنشستگی در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در جلسه امروز 13 نفر از اعضا برای عضویت در کمیسیون مشترک با کمیسیون بهداشت برای بررسی استفساریه ماده 113 قانون مدیریت خدمات کشوری انتخاب شدند.
وی افزود: استفساریه ماده 113 قانون مدیریت خدمات کشوری موضوع تجمیع صندوقهای بازنشستگی را مطرح کرده و این کمیسیون مشترک آن را مورد پیگیری قرار خواهد داد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: در ادامه جلسه امروز لایحه وظایف و اختیارات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و کلیات آن به تصویب اعضای کمیسیون رسید.
بابایی خاطرنشان کرد: همچنین در ادامه این جلسه طرح دفاتر پیشخوان دولت اعاده شده از سوی شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت اما جمعبندی لازم برای اعمال اصلاحات انجام نشد و طرح برای بررسی بیشتر به کارگروه تخصصی ارجاع شد.
وی در پایان گفت: در طرح دفاتر پیشخوان دولت آمده است که 554 شغل دولتی به دفاتر پیشخوان دولت واگذار شود.
نشست مشترک کمیسیون فرهنگی با رئیس سازمان برنامه و بودجه
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس از نشست این کمیسیون با رئیس سازمان برنامه و بودجه در رابطه با ردیف اعتباری مربوط به بخش فرهنگ در بودجه 1400 خبر داد.
زهره سادات لاجوردی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در جلسه امروز که با حضور نمایندگان وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد موضوع بودجه این وزارتخانهها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در این جلسه نمایندگان وزارتخانههای مذکور ضمن اعلام مشکلات بودجهای خود عنوان میکردند که حتی اعتبار کمی هم که در بودجه 99 تخصیص یافته به طور کامل به این وزارتخانهها ابلاغ نشده و در اختیارشان قرار نگرفته شده است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: در این جلسه نمایندگان وزارتخانههای فوقالذکر درخواست مساعدت داشتند و اعضای کمیسیون هم بر این نکته تأکید داشتند که بودجه بخش فرهنگ در سال 1400 باید یک درصد از کل بودجه کل کشور باشد.
لاجوردی خاطرنشان کرد: در این جلسه جعفرزاده نماینده سازمان برنامه و بودجه در کمیسیون هم حضور داشت و علت عدم تخصیص کامل اعتبارات بخش فرهنگ را مشکلات اقتصادی فعلی کشور دانست.
وی افزود: نماینده سازمان برنامه و بودجه در واکنش به تأکید کمیسیون برای تخصیص یک درصد از کل بودجه کشور به بخش فرهنگ در سال 1400 سکوت اختیار کرد و واکنشی نشان نداد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان گفت: در رابطه با بودجه بخش فرهنگ در سال 1400 پیش از آنکه لایحه بودجه سال آینده به مجلس تقدیم شود کمیسیون فرهنگی نشست مشترکی را با رئیس سازمان برنامه و بودجه پیرامون این موضوع برگزار خواهد کرد.
بررسی مشکلات کامیونداران و رانندگان بخش حمل و نقل فرآورده های نفتی در کمیسیون انرژی
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از بررسی مشکلات کامیونداران و رانندگان بخش حمل و نقل فرآوردههای نفتی کشور با حضور مسئولان دستگاه های مربوطه در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
مالک شریعتی نیاسر در گفت و گو با ایسنا، ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون انرژی مجلس، بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون مشکلات کامیونداران و رانندگان بخش حمل و نقل فرآوردههای نفتی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این جلسه نمایندگانی از شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، شهرداری تهران و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، قرارگاه ثارالله،سازمان تامین اجتماعی، انجمن صنفی کامیونداران، سازمان برنامه و بودجه کشور حضور داشتند.
وی در ادامه اظهار کرد: مشکل کامیونداران که در انتقال سوخت با موانعی رو به رو هستند مورد بحث و بررسی بررسی قرار گرفت. در این جهت قرارگاه ثارالله تهران گزارشی را درخصوص مشکلات تامین سوخت کامیونها و لوازم یدکی به ویژه لاستیک ارائه دادند که با حضور مسئولان و دستگاههای مرتبط این مشکلات بررسی شد.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: عمده مشکل کامیونداران مالی است چراکه بودجه ای که در اختیار دارند کفاف هزینه های آنان را نمیدهد. دولت باید علاوه بر افزایش سهمیه سوخت کامیونداران، کمکهای لازم را در جهت تامین تجهیزات مورد نیازشان داشته باشد. هم چنین در جلسه امروز لایحه نحوه واگذاری اموال، تأسیسات، ماشینآلات و هرگونه مالکیت مربوط به تأسیسات آب و فاضلاب پس از بررسی با اصلاحاتی به تصویب کمیسیون رسید.
وی در ادامه تاکید کرد: در ادامه نیز گزارش کمیته گاز کمیسیون نیز درخصوص طرح اساسنامه شرکت ملی گاز ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا جلسات بیشتری برگزار شده و مجددا برای بررسی به صحن کمیسیون بیاید.
بحث و بررسی پیرامون جرائم اجتماعی در کمیسیون امور داخلی کشور
نایب رئیس کمیسیون امو رداخلی کشور و شوراها از بحث و بررسی پیرامون جرائم اجتماعی با حضور قائم مقام نیروی انتظامی در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
محمد حسن آصفری در گفت و گو با ایسنا، ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها، بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون قائم مقام نیروی انتظامی حضور یافته و گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده برای مقابله با سرقت و برخورد با سارقان به اعضای کمیسیون ارائه کردند.
وی در ادامه اظهار کرد: در این گزارش آماری از سرقت های کشف شده و جرائم و هم چنین دستگیری و برخورد با سارقان ارائه شد. در این جلسه تبادل نظر پیرامون مسائل امنیتی و تدابیر اندیشیده شده پیرامون پیدا کردن سارقان و کیف قاپ ها صورت گرفت.
نماینده مردم اراک در مجلس تصریح کرد: به طور کلی در خصوص کشف و برخورد با جرم های اجتماعی آماری به کمیسیون ارائه شد و پیرامون این موضوع تبادل نظر صورت گرفت.
بررسی عملکرد بودجه سال ٩٨ مجلس در کمیسیون بودجه
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از بررسی عملکرد بودجه سال ٩٨ مجلس در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
محمد خدابخشی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به جلسه بعدازظهر امروز(یکشنبه) کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در این جلسه عملکرد بودجه سال ۱۳۹۸ مجلس با حضور حیدری مدیر مالی مجلس، کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس و دیوان محاسبات در جلسه امروز قرائت و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد نمایندگان نقطه نظرات خود را به کمیته دیوان محاسبات، امور مالی و اموال مجلس ارائه کرده و بعد از بررسی، گزارش آن به کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات ارسال شود.
خدابخشی یادآور شد: همچنین با توجه به اینکه دیوان محاسبات تا ۱۰ آبان ماه برای ارائه بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰ به سازمان برنامه و بودجه مهلت دارد، امروز کمیسیون بودجه پیشنهادی آنها را برای بررسی به کمیته دیوان محاسبات ارسال کرد تا بعد از دریافت نظرات کارشناسی، آن را به سازمان برنامه و بودجه ارسال کند.
بررسی وضعیت محصولات تراریخته در کمیسیون اصل نود
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از بررسی وضعیت محصولات تراریخته در این کمیسیون و طرح دغدغههای نمایندگان در این زمینه خبر داد.
علی خضریان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به جلسه بعدازظهر امروز (یکشنبه) کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای بررسی وضعیت محصولات تراریخته گفت: ما گزارشهایی از نحوه عملکرد دستگاههای ذی ربط درخصوص محصولات تراریخته و اجرای وظایف قانونی این دستگاه ها و عدم توجه به قانون، توسط سازمان ها و نهادها داشتهایم.
وی افزود: براساس قوانین بالادستی همچون برنامه ششم توسعه، تاکید بر اولویت دادن به محصولات تراریخته و ارگانیک است که لازم میدانیم نسبت به این موضوع نظارت جدی صورت گیرد، ضمن آنکه تفکیک محصولات تراریخته از غیرتراریخته و عرضه آنها در بازار نیز موضوع دیگری بود که نسبت به اجرای درست آن نگرانی هایی وجود داشت.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: پس از حصول گزارش سازمان بازرسی، تاکنون دو جلسه با حضور متخصصان علوم ژنتیک و بیوتکنولوژی، روسای انجمنهای تخصصی و مسئولان وزارتخانههای جهاد کشاورزی، بهداشت، سازمان ملی استاندارد، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان بازرسی و شورای عالی ایمنی زیستی برگزار کردهایم و بر اجرای صحیح قانون ایمنی زیستی و قانون برنامه ششم توسعه در زمینه رعایت پروتکلهای مربوط به واردات و حمل و نقل صحیح مواد تراریخته از بنادر به کارخانجات و برچسبگذاری صحیح محصولات به نحوی که محصولات تراریخته از غیرتراریخته تفکیک شده باشد، تاکید شد.
خضریان با بیان اینکه موضوع تراریخته یک موضوع کاملا علمی و پیچیده است، گفت: اثبات مضرات و یا مزایای محصولات تراریخته به آسانی امکانپذیر نیست، اما قطعا مصرف کننده حق دارد نسبت به مصرف کالای تراریخته آگاه باشد، ضمن اینکه یکی از موضوعاتی که متاسفانه در سالهای اخیر شاهد آن هستیم، بیتوجهی به تولید محصولات تراریخته و وابستگی کامل به واردات است که در این جلسه به آن اشاره شده و وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص کوتاهیهایی داشته است.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تصریح کرد: استفاده از تکنولوژیهای روز و در جهت توسعه کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی و کاهش وابستگی یک ضرورت غیرقابل انکار است که در سالهای متمادی نسبت به آن غفلت شده و ما باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم و بحث تولید داخل و نظارت بر به کارگیری توان دانشمندان داخلی ایرانی یکی از دغدغههایی بود که در جلسه امروز مطرح شد.
وی در پایان گفت: در این جلسه مقرر شد تا ۲۰ آبان به سوالاتی که به صورت مکتوب برای دستگاههای ذیربط ارسال میشود، پاسخ داده شده تا کمیسیون با توجه به این پاسخها و گزارشات کارشناسی تصمیمگیری و اعلام نظر کند.
تعیین اولویت های کاری کمیسیون عمران در چهار سال پیش رو
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از بحث و بررسی پیرامون اولویت های کاری و برنامه های این کمیسیون در مجلس یازدهم در جلسه امروز کمیسیون خبر داد.
سید البرز حسینی در گفت و گو با ایسنا، ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون عمران مجلس، بیان کرد: در جلسه امروز پیرامون اولویت های کمیسیون در چهارسال پیش رو بحث و بررسی صورت گرفت و مقرر شد تا مواردی برای پیگیری و حل مشکلات در دستورکار کمیسیون قرار گیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: پیگیری طرح دوفوریتی جهش تولید و رونق مسکن، پیگیری پروژه های نیمه تمام و پرداخت بدهی پیمانکاران، پیگیری مسائل مربوط به حوزه حمل و نقل ریلی و هوایی، پیگیری مسال مربوط به حوزه حمل و نقل و ارتباط آن با حوزه انرژی، دنبال کردن مسائل مربوط به شهرداری ها و کمیسیون ماده ۱۰۰ و پیگیری مسائل مربوط به ساخت و سازها از جمله مواردی بود که بحث شد و قرار شد تا در دستور کار کمیسیون قرار گیرد.
نماینده مردم خدابنده در مجلس تصریح کرد: به طور کلی پیرامون برنامه های کمیسیون در بعد تقنینی و نظارتی بحث صورت گرفته و نمایندگان نیز نظرات خود را اعلام کردند. در نهایت مسائل و موارد مطروحه قرار شد در دستور کار کمیسیون قرار گیرد.
لایحه تعیین وظایف و اختیارات وزارت تعاون در کمیسیون اجتماعی مجلس بررسی شد
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از بررسی کلیات لایحه تعیین وظایف و اختیارات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: کلیات این لایحه برسی شد و سرانجام به تصویب رسید.
علی بابایی کارنامی در گفتوگو با ایسنا، در مورد جلسه امروز(دوشنبه) کمیسیون اجتماعی مجلس از گردهمایی مشترک این کمیسیون و کمیسیونهای بهداشت و درمان خبر داد و گفت: این جلسه جهت تعیین تکلیف استفساریه ماده ۱۱۳ قانون مدیریت خدمات کشوری تشکیل شد و 13 نفر از اعضای کمیسیون اجتماعی برای عضویت در آن انتخاب شدند.
وی همچنین از بررسی کلیات لایحه تعیین وظایف و اختیارات وزارت تعاون خبر داد و گفت: کلیات این لایحه برسی شد و سرانجام به تصویب رسید. جزییات این لایحه نیز در جلسات آینده کمیسیون بند به بند مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نماینده مردم ساری در مجلس، همچنین از بررسی طرح دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی غیردولتی که از شورای نگهبان اعاده شده بود، خبر داد و تصریح کرد: این طرح در 7 سال گذشته محل اختلافنظرهای مختلفی بوده که در این جلسه هم همچنان اختلافنظر پیرامون مفاد این طرح وجود داشت زیرا در زمره اصل ۸۵ قرار دارد به همین دلیل برای رفع ابهامات قرار بر این شد در یک ماه آینده نشستی با حضور اعضای کمیتههای تخصصی مورد نظر، نمایندگانی از شورای نگهبان، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران و بخش خصوصی برگزار شود.
تصویب لایحه معافیت دستگاههای دولتی از پرداخت هزینههای قضایی
نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس از تصویب لایحه معافیت دستگاههای دولتی از پرداخت هزینههای قضایی در نشست امروز این کمیسیون خبر داد.
حجتالاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباطکریم در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به نشست امروز کمیسیون قضایی مجلس گفت: در جلسه امروز لایحه معافیت دستگاههای دولتی از پرداخت هزینههای قضایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به تصویب اعضای کمیسیون رسید. وی افزود: البته این به معنای عدم پرداخت هزینه قضایی نیست و وزارت دادگستری هزینه قضایی دستگاههای دولتی را پرداخت خواهد کرد. نائبرئیس کمیسیون قضایی مجلس اظهار داشت: همچنین در این جلسه لایحه استرداد مجرمین بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت روسیه اعاده شده از سوی شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اصلاحات مورد نظر شورای نگهبان در آن اعمال شد و به تصویب اعضای کمیسیون رسید. نوروزی خاطرنشان کرد: علاوه بر این در جلسه امروز دو لایحه همکاری قضایی و استرداد مجرمین بینت دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت برزیل در کمیسیون مطرح شد و به تصویب اعضای کمیسیون رسید.
دیدگاه تان را بنویسید