تحلیل رویترز از تاثیر تحریم‌های ضد ایرانی ترامپ برای دولت بایدن

کد خبر: 1029275

خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به تحریم‌های چند روز اخیر دولت ترامپ علیه ایران نوشت که این تحریم‌ها می‌تواند به برگ چانه زنی برای دولت بعدی آمریکا تبدیل شود.

تحلیل رویترز از تاثیر تحریم‌های ضد ایرانی ترامپ برای دولت بایدن

خبرگزاری فارس: خبرگزاری رویترز در مقاله‌ای با اشاره به تحریم اخیر آمریکا علیه چند شرکت و مقام نفتی ایران نوشت که ممکن است که تحریم‌های جدیدی که دولت ترامپ علیه ایران اعمال کرده با هدف ممانعت از یک توافق هسته‌ای جدید با ایران در صورت پیروزی «جو بایدن» در انتخابات باشد، اما این موضوع می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد و باعث پر شدن دست بایدن در میز چانه‌زنی (مذاکره با ایران) شود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز دوشنبه تحریم‌های ضد تروریسمی جدیدی را علیه بازیگران کلیدی در بخش نفتی ایران اعمال کرد. این تحریم‌ها که تنها چند روز پیش از انتخابات سوم نوامبر (۱۳ آبان) علیه ایران اعمال می‌شود پس از تحریم‌های اخیر واشنگتن علیه ۱۸ بانک و نهاد مالی ایران بوده است.

برخی کارشناسان معتقدند که تحریم‌های روز دوشنبه دولت ترامپ علیه ایران با هدف مشکلتر کردن اقدام بایدن برای لغو تحریم‌ها علیه تهران صورت گرفته است.

«پیتر هارل» مقام سابق وزارت خارجه آمریکا و از طرفداران بایدن با اشاره به توافق هسته‌ای گفت: «این آشکار به نظر می‌رسد که یکی از دلایل اولیه اقدام روز دوشنبه تلاش برای مشکلتر کردن بازگشت دولت بعدی به برجام است.»

البته بایدن می‌تواند با دستور اجرایی تحریم‌های ترامپ را بردارد، اما برای این اقدام باید هزینه بپردازد.

«هنری رم» از کارشناسان ارشد در گروه اوراسیا می‌گوید: «تحریم‌های جدید نمی‌تواند یک مانع قانونی برای برداشتن تحریم‌ها تحت دولت بایدن ایجاد کند.»

رم اضافه کرد که تحریم‌های جدید علیه ایران می‌تواند خوراک کنگره برای انتقاد از دولت بایدن در صورتی که به دنبال توافق جدید با تهران باشد را فراهم کند.

کارشناسان می‌گویند که این تحریم‌ها می‌تواند روند بوروکراتیک و کاغذبازی برای کاهش تحریم‌ها را افزایش داده و تلاش‌های حاشیه‌ای را سخت‌تر کند.

«کوین بوک» از کارشناسان یک مرکز تحقیقاتی می‌گوید که تحریم‌های روز دوشنبه می‌تواند برای بایدن در زمان نهایی کردن توافق با ایران به عنوان یک وثیقه عمل کند.

وی گفت: «بایدن می‌تواند ترامپ را مقصر محدودیت‌های اعمال شده بداند و حتی پیشنهاد رفع این تحریم‌ها را به عنوان حسن نیت در دوران مذاکره مطرح کند.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها