دستور رئیسجمهور برای جریمه شدید متخلفان کرونایی/مرز ایران وعراق بسته است
رئیسجمهور گفت: جریمه شدید برای کسی که فهمیده بیمار است و دستورالعملها را رعایت نمیکند وضع میشود.
خبرگزاری مهر: حجت الاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشکر از کادر درمان و برخی از دستگاهها که این ایام بار سنگینی بر دوششان است، اظهار داشت: کادر درمان در طول هفت ماه و چند هفتهای که با این بیماری درگیر هستند، همه تلاش بسیار زیاد و فداکارانهای انجام دادهاند. ما باید از این پرسنل قدردانی و تشکر کنیم. البته جاهای مختلف نحوه مراقبت بهتری داشتند و امروز قرار شد مواردی که نمره بسیار عالی داشتند، وزارت بهداشت گزارش دهد و تشویقی که لازم است انجام دهند. گرچه همه کادر درمان در سراسر کشور فداکاری کردند.
رئیسجمهور تصریح کرد: از مردم عزیز میخواهم که در عمل از کادر درمان تشکر کنیم و این تشکر، حداقل استفاده از ماسک است. اگر همه ما از ماسک استفاده کرده، فاصلههای اجتماعی و دستورالعملهای بهداشتی را مراعات کنیم، این تشکر عملی از کادر درمان است و آنها اگر ببینند همه مردم تلاش میکنند و توجه دارند و مراعات میکنند و مراقب هستند، تقدیر و تشکر عملی از آنها است.
وی عنوان کرد: گروه دومی که میخواهم از آنها تشکر کنم، مربوط به این میشود که عمده افتتاحهای ما در پنجشنبه گذشته در زمینه تولید واکسن و مواد اولیه مورد نیاز دارو بود که شرکتهای دانش بنیان، وزارت بهداشت، معاونت علمی و فناوری انجام داده بودند و بسیار تلاش و کوشش کردند تا به این نتیجه رسیدند.
رئیسجمهور گفت: واکسنی بود که ما سی سال به دنبالش بودیم و نداشتیم و در این سه سال اخیر با روشها و تلاش جدید و با تکیه بر دانشمندان داخلی خود به واکسن رسیدیم که بسیار مهم است و به اولین واکسن انسانی دست یافتیم. میخواهم از همه شرکتهای دانش بنیان و همه آنهایی که در زمینه تحقیقات علمی واکسن و ساخت تجهیزات درمانی مانند ونتیلاتور، سی تی اسکن و.. تلاش میکنند، تشکر ویژه کنم، زیرا در بسیاری از موارد ما را از اینکه بخواهیم چیزی را از خارج تهیه کنیم، بی نیاز کردند.
روحانی بیان کرد: گروه سوم که باید از آنها تشکر کنم، بخش اقتصادی کشور است. در جلسه گفته شد آمار وضع اقتصادی آلمان از سوی مسئولینش اعلام شده که امسال منفی ۵.۲ درصد اقتصادشان کوچک و رشد اقتصادی شان منفی میشود. ببینید یک کشور پیشرفته با همه امکاناتی که دارد و نه تحریم و نه مشکلی دارد، در این شرایط قرار دارند. حتما اقتصاد ما شرایط بهتری خواهد داشت. ما احتمال میدهیم اقتصاد بدون نفت و حتی اقتصاد با نفت ما تا پایان سال یا مثبت شود یا اگر منفی هم هست، خیلی پایینتر از رقمهایی است که برای آلمان اعلام شده است؛ بنابراین همه بخشهای اقتصادی کار عظیمی در تولید و تامین نیازها در بخش خدمات کشور انجام دادند.
رئیسجمهور افزود: تشکر چهارم برای بخش اقتصاد دیجیتال است. اخیرا در گزارشی دیدم اقتصاد دیجیتال ما در این مدت شش ماهه امسال نسبت به شش ماهه سالهای قبل چند برابر شده است و این خیلی مهم است که ما در زمینه دولت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال قدمهای بزرگی برداشتیم و این بزرگترین کمک در این شرایط است. برای اجرای پروتکلهای بهداشتی ما باید رفت و آمدها و تماسها را کم کنیم که راهش دیجیتالی شدن است.
روحانی افزود: همچنین باید از همه رسانهها و صدا و سیما که بسیار تلاش کردند تا هم آموزشها را به مردم بدهند، هم واقعیات را به مردم بگویند و هم هشدارها را متذکر شوند و هم در برابر کانالهای خارجی معاند که رویکردشان هراس افکنی است مقاومت کنند، تشکر کنم. کانالهای ضدانقلاب میخواهند مردم و جامعه را بترسانند، بی اعتمادی ایجاد کنند که آمار و نحوه درمان و دستورالعملها دقیق نیستند و میخواهند هم مردم را نگران، هراسناک و بیاعتماد کنند.
وی با بیان اینکه ما باید در کشور ایجاد همدلی، هماهنگی و هم افزایی کنیم تا در این شرایط خاص به رغم تحریمها و کمبودها بتوانیم هم سلامت و هم معیشت مردم را تامین کنیم، خاطرنشان کرد: البته این دو هدف اصلی است و مابقی اهداف مانند فرهنگ و آموزش و ... را دنبال خواهیم کرد. امروزه در این بیماری در کشور ما بعد از گذشت بیش از هفت ماه تقریبا همه به این نتیجه واحد رسیدند که راه، پیشگیری است و این راه توسط همه افراد جامعه امکان پذیر است.
رئیسجمهور گفت: ما امروز دارو و درمان قطعی برای این بیماری نداریم، پس راه این است که با پیشگیری زنجیره انتقال را قطع کنیم. تا زمانی که این زنجیره باقی است، مردم و جامعه را مبتلا میکند. در جامعه باید یک درک مشترک از یک خطر مشترک به وجود بیاید و همه بدانیم راه حل دست خودمان است.
روحانی ادامه داد: در همه این نمودارهایی که ترسیم شد، میبینیم هرجایی مراعات کاهش پیدا میکند، ظرف دو تا سه هفته بعد بیماری و مرگ و میر افزوده میشود و این طبع بیماری است. در اروپا و کشورهای دیگر هم میبینید پیکهای جدید در چه شرایطی است و تا یک مقدار آزادی عمل بیشتر میشود به همان نسبت در هفتههای بعد مشکلات افزوده میشود. البته، چون این بیماری طولانی شده ناخواسته مراعاتش سختتر شده است ضمن اینکه آینده روشنی هم مشخص نیست، طبیعتا این مشکل، مشکلی است که با گذشت زمان مردم را خسته میکند و نباید مردم احساس خستگی کنند. همه باید بدانند کرونا بیماری عادی نیست، این بیماری فقیر و غنی، سلطان و گدا نمیشناسد. مسئولین کشور، بالاترین مقام اجرایی کشور، دانشمند را مبتلا میکند. حتی کادر درمان اگر مراقبتها را ذرهای کاهش دهد را مبتلا میکند.
رئیسجمهور گفت: بنابراین ما به یک عزم ملی با احساس مسئولیت اجتماعی و اخلاقی نیاز داریم. طرف میگوید من به ماسک اعتقاد ندارم، اگر خودش و بدنش باشد هم اشکال دارد، اما بحث این است که یک فرد بیمار میتواند بیماری را به دیگران منتقل کند پس باید مراقبتها را بالا ببریم و نظارتها را بیشتر کنیم و حتی جریمههای جدیدی را برای برخی تخلفات وضع کنیم. راهی جز تغییر سبک زندگی نداریم و ما باید سبک زندگی را برای مدت مدیدی تغییر دهیم و بدانیم اگر انضباط اجتماعی ما کاهش پیدا کند با مشکلات بزرگتری مواجه میشویم. هر کشوری که انضباط اجتماعیاش قویتر است، موفقتر است و هر کجا مراعات نکردند مشکلات ما بیشتر شده است.
وی اضافه کرد: قبلا هم گفتیم، فردی که احساس میکند بیمار شده یا برایش روشن میشود که بیمار شده، اولا نباید بیماری اش را مخفی کند، پس اگر مخفی کرد اینجا تخلف میکند. باید به خانواده، دوستان و محل کارش بگوید. وزارت کشور و کمیته امنیتی-اجتماعی که میخواهد برای هفته آینده مقررات جلوگیری از تخلفات بیاورد، این بالاترین تخلف است. وقتی کسی در خیابان ماسک نزده و سالم است تخلف کرده و باید با او برخورد شود، اما اگر کسی بیمار است باید حداقل ۱۴ روز قرنطینه شود، اگر کارمند بود، صاحب مغازه و صاحب خدمت بود از آن نباید بگذریم و اینجا باید برای کسی که فهمیده مبتلا به بیماری است و دستوری که به او داده شده را مراعات نکرده، برخورد شود؛ بنابراین ما باید با افرادی که اینچنین رفتار میکنند برخورد کنیم.
روحانی با بیان اینکه افرادی که با فرد مبتلا در ارتباط هستند نیز باید اقداماتی انجام دهند و احساس وظیفه کنند، زیرا با فرد عادی فرق میکنند و باید نسبت به آنها با شدت عمل برخورد شود، خاطرنشان کرد: کسی که مراعات نمیکند باید جریمه شود و کسی که به او اعلام میشود بیمار است و تستش مثبت است باید احساس وظیفه شدید نسبت به خودش، خانواده، شغل، محل کار و کسب و کارش داشته باشد و اگر نکرد باید با او برخورد و در این مورد اقدام کنیم.
رئیسجمهور تاکید کرد: نسبت به تهران بزرگ آنچه امروز تصویب کردیم این است که، همه کادر اداری در کشور چه دولتی و چه آنهایی که خدمات میدهند، بانکها و ... تمام آنهایی که کسب و کار در اختیار دارند و خدمات به مردم ارائه میکنند از طرف دیگر، خودشان اگر مراعات نکردند با شدت باید با آنها برخورد شود. ما تکلیف را مشخص کردیم که کارمند اداری مراعات نکرد چه باید شود، از تذکر گرفته تا انفصال از خدمت یکساله را پیشبینی کردیم و در اختیار دستگاهها است.
روحانی عنوان کرد: اصناف و خدمت دهندگان خودشان باید مراعات کنند و اگر نکردند باید برخورد شود و برخورد، تذکر است و اگر مراعات نکردند پلمب است حالا از یک روز تا یک هفته و یک ماه تا جایی که لازم است تعیین میشود. در تهران میخواهیم اینها شدیدتر مراعات شود. مورد سوم که تاکید میکنیم، خدمت دادن به کسی است که اصول بهداشتی را رعایت نمیکند، کسی که خدمت میخواهد باید اصول بهداشتی را رعایت کند و اگر مراعات نکرد و او خدمت داد ما صاحب مغازه و خدمت دهنده را مجازات میکنیم.
وی ادامه داد: مورد دیگر این است که قرار شد وزارت کشور با کمیته بهداشتی کار را نسبت به فردی که ماسک نمیزند و از خانه خارج میشود و کسب و کاری هم ندارد، نهایی کنند تا بر این مبنا جریمه این افراد جریمه شوند.
رئیسجمهور گفت: نباید با خود فرد برخورد شود_ حالا ممکن است در شناسایی از او سوالی شود_ و باید مشخص شود چه کسی تخلف کرده، بعد به او اخطار داده شود و بعد به او اعلام شود و پس از اعلام مقدار جریمه را در جلسه بعد مشخص میکنیم که چه مقدار جریمه شود و نهایی شود تا نسبت به تهران بزرگ همه این مراحل را نهایی کرده باشیم و الگو و نمونه برای موارد مدنظر باشد.
روحانی در رابطه با وضعیت استانها تصریح کرد: با گزارشی که از استانها ارائه شد متوجه شدیم، کشور ایران را نمیتوانیم یکپارچه در این مسأله ببینیم. بعضی استانها فقط یک پیک داشتند و نزول پیدا کرده و فِلَت و پلاتو شده است و در شرایط معمولی قرار گرفته است. بعضی شهرها دو تا پیک داشتند و در برخی استانها فاصله بین دو پیک متفاوت است. در برخی استانها پیک اول و دوم قابل توجه است و برخی جاها خیلی کم است. در برخی استانها پیک اول شدیدتر از پیک دوم بوده است و استانهایی را داریم که وارد پیک سوم شدند. پس شرایط استانها عین هم نیست. چرا؟ به نظر من دلیلش روشن است، آن استانهایی که در عزاداریها خوب مراعات کردند، استانهایی که مبدا و مقصد مسافرتها نبودند، مراسم قبیلهای و طایفهای و سنتی و در هم تنیدگی نداشتند، پروتکلها را بهتر رعایت کردند و انضباط اجتماعیشان بیشتر بوده یا کادر درمانشان تلاش مضاعفی انجام دادند.
رئیسجمهور ادامه داد: بنابراین باز به اصول بر میگردیم که اگر میخواهیم از این بیماری خطرناک فاصله بگیریم و در عین حال زیست عادی و زندگی معمولی و فعالیت اقتصادی مان را در کنار این بیماری انجام دهیم همه باید اصول بهداشتی را دقیقا مراعات کنیم و دست به دست هم بدهیم. در این بیماری هیچکس و هیچ دستگاهی به تنهایی نمیتواند گلیم خود را از آب بیرون بیاورد. همه باید کنار هم باشیم. بخش اقتصادی، درمانی، انتظامی، اقتصاد دیجیتال، تبلیغات و همه باید دست به دست هم دهیم تا از این بیماری عبور کنیم.
وی در ادامه با اشاره به راهپیمایی اربعین، گفت: در جلسات قبل تاکید شد و امروز هم تاکید میشود که در اربعین، هیچ رفت و آمدی برای عراق وجود ندارد و مرزهای کشور به طور کامل بسته هستند.
روحانی گفت: متاسفانه براساس گزارش فرمانده نیروی انتظامی تعدادی توسط افرادی اغفال شدند و ایشان تعبیر کرد به «بلدچی» که ما قبلا میگفتیم «قاچاقچی». قاچاقچیها افرادی را از مرزها بیرون بردند و حتی برخی را وسط راه رها کردند و مشکلات و خطرات جانی ایجاد کردند.
رئیسجمهوری تصریح کرد: تاکید میکنیم هیچ کسی به سمت مرز حرکت نکند، زیرا این کار قانونی نیست. نیروی انتظامی، بسیج، سپاه و نیروهای مرزدار و استانداران و وزارت کشور همه باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند تا از جان مردم حفاظت کنیم. در خود ایران هم ما راهپیمایی در روز اربعین حتی به صورت نمادین نداریم. ان شاءالله عزاداری اباعبدالله با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام بگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید