اخبار کمیسیونهای تخصصی مجلس
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها به کارگروه ارجاع شد تا پیشنهاد تشکیل هیات نظارت بر عملکرد و حل اختلافات شوراها بررسی شود.
خبرگزاری فارس:سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها به کارگروه ارجاع شد تا پیشنهاد تشکیل هیات نظارت بر عملکرد و حل اختلافات شوراها بررسی شود.
علی حدادی سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات نشست عصر امروز (سهشنبه 8 مهر) اظهار داشت: طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها مجدد برای کار کارشناسی دقیقتر و بررسی پیشنهاد تشکیل هیاتهای نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها به کارگروه ارجاع شد.
وی افزود: هیات نظارت بر عملکرد شوراها در حال حاضر تحت عنوان هیات حل اختلاف فعالیت دارد اما این هیات کارکرد ندارد لذا صرفا اگر اختلافی پیش بیاید در این هیات حل اختلاف مطرح میشود.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تصریح کرد: به جهت ناکارآمدی هیاتهای حل اختلاف، پیشنهاد شد تا هیاتهای نظارت بر عملکرد و حل اختلاف با هدف کارآمدی و افزایش نظارت بر شوراهای اسلامی شهر و روستا تشکیل شود. همچنین در ارتباط با اعضای این هیات و چگونگی کار، کارگروه موظف به بررسی کارشناسی در این حوزه شد.
حدادی گفت: احتمالا در جلسه آینده موضوع اصلاح قانون انتخابات شوراها انجام و برای تعیین تکلیف نهایی به صحن مجلس ارسال میشود.
حضور وزیر علوم در کمیسیون آموزش برای پاسخ به سوالات تعدادی از نمایندگان
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از حضور وزیر علوم در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
احمد حسین فلاحی در گفت و گو با ایسنا در توضیح جلسه امروز کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: این جلسه با حضور وزیر علوم برای بررسی سوالات تعدادی از نمایندگان برگزار شد؛ ارکانی نماینده نیشابور دو سوال در خصوص علت اجرایی نشدن استقلال هیأت امنای دانشگاههای نیشابور، تربت حیدریه و گناباد و علت مخالفت ستاد آمایش وزارت علوم با ایجاد دوره کارشناسی رشته مهندسی پزشکی در این دانشگاه و صفر اعلام کردن ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته در سال جاری را مطرح کرد. قرار شد وزیر مستندات و توضیحات لازم را ارائه کند تا از سوی نماینده سوال کننده تصمیم گیری صورت گیرد.
وی ادامه داد: سوال دیگر را خاندوزی نماینده تهران درباره مبنای فراخوان گسترده استخدام اعضای هیأت علمی در شرایط تنگنای مالی، رکود آموزشی ناشی از کرونا و سال پایانی دولت مطرح کرد که بعد از توضیحات وزیر مقرر شد نماینده سوال کننده نظر خود را اعلام کند.
تصویب طرح «جهش تولید دانش بنیان» در کمیسیون صنایع
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از تصویب طرح «جهش تولید دانش بنیان» در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.
حجتالله فیروزی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به جلسه عصر امروز(سهشنبه) کمیسیون صنایع برای بررسی جزئیات طرح «جهش تولید دانش بنیان» گفت: در این جلسه که با حضور نمایندگان دولت و مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد طرح «جهش تولید دانش بنیان» با رای نمایندگان تصویب شد و آماده ارسال به صحن علنی مجلس است.
وی افزود: براساس این طرح هزینههای تحقیق و توسعه در شرکتهای دانش بنیان به عنوان اعتبار مالیاتی این شرکتها اختصاص داده میشود، به این معنا که هزینههای تحقیق و توسعه به عنوان مالیات پرداختی درنظر گرفته خواهد شد.
نماینده مردم فسا در مجلس ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان عضو ثابت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در این طرح شناسایی شده است، واردات ماشین آلات خط تولید که پیش از این از معافیت مالیاتی برخوردار بود به منظور حمایت از تولید داخل، مشمول پرداخت مالیات میشود؛ از 50 درصد درآمدهای ناشی از ورود ماشین آلات برای توسعه به شرکتهای دانشبنیان اختصاص یابد.
فیروزی خاطرنشان کرد: در طرح جهش تولید دانش بنیان دولت موظف شد شرکتهای دانش بنیان را به صورت تخصصی رتبه بندی کند.
وی همچنین از بررسی لایحه اصلاح قانون بخش تعاونی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در جلسه امروز کمیسیون صنایع و معادن خبر داد و گفت: براساس این طرح تامین نیازهای کالاهای اساسی و اجناس ضروری مورد نیاز کشور از طریق بخش تعاون انجام میگیرد.
در کار ستادهای مقابله با کرونا در کل کشور دخالت نشود
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بررسی آخرین وضعیت شیوع کرونا در کشور و مشکلات کادر درمان برای مقابله با آن در کمیسیون بهداشت خبر داد و گفت که در این جلسه فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران اعلام کرد که اگر شرایط با همین روال ادامه پیدا کند نمی توان بحران کرونا را کنترل کرد.
زهرا شیخی در گفت وگو با ایسنا، در توضیح جلسه امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: این جلسه با حضور روسای دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی برای بررسی آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا برگزار شد، دکتر زالی به عنوان رئیس دانشگاه شهید بهشتی و رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران ضمن انتقاد تندی از وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در مجلس تاکید کرد که باید مسئولان در خط مقدم رعایت پروتکل های بهداشتی باشند چون رفتارهای آنها فرهنگسازی برای مردم است.
وی افزود: دکتر زالی تاکید داشت که باید برای مقابله با کرونا آرایش جنگی گرفت که هنوز شکل نگرفته و در رفتارهای مسئولان دیده نمی شود. باید تمامی تلاش را بکار گرفت که حضور مردم در مجامع و ترددها کاهش پیدا کند. نمونه بارز آن افزایش سفرها در ایام تعطیلات اخیر بود.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: طبق توضیحات ارایه شده بدترین وضعیت در نانوایی هاست. اگر شرایط با همین منوال ادامه پیدا کند نمی توان بحران کرونا را کنترل کرد. برخی تصمیم گیری ها باعث گسترش بیماری شده است.
شیخی اضافه کرد: روسای دانشگاه ها گفتند که تا وقتی در کار ستادهای مقابله با کرونا در کل کشور دخالت شود نمی توان به خوبی کرونا را کنترل کرد. باید اجازه مدیریت مجزا در هر استان را داد و تصمیمات برون سپاری شده و بر عهده استاندارها به خصوص در کلانشهرها و تهران گذاشته شود.
وی افزود: در این جلسه این موضوع هم مطرح شد که تهران ویترین مقابله با کروناست که بدترین حالت را دارد. تصمیمات معمولا از سمت وزارتخانه های مختلف و مسئولان وتو می شود. این باعث تشدید بیماری شده و فشار مضاعفی بر کادر درمان وارد می کند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در جمع بندی اظهار کرد: طبق توضیحات ارائه شده تعطیلات و موج سفرها عامل شیوع کرونا بود. در این شرایط یک میلیارد دلار به وزارت بهداشت به درستی تخصیص داده نشده، گلایه هایی از بانک مرکزی، سازمان برنامه و دو وزارتخانه صنعت، معدن، تجارت و اقتصاد مطرح شد مبنی بر اینکه بودجه به درستی تخصیص نمی دهند و یا اینکه سازمان مالیاتی فشار برای گرفتن مالیات از کسبه وارد می کند و آنها مجبورند مغازه ها را باز کرده که این باعث افزایش رفت و آمد و ادامه شیوع گسترده کرونا می شود. باید همه آرایش جنگی گرفته تا بتوان بیماری را کنترل کرد.
دیدگاه تان را بنویسید