عصبانیت قاضی آمریکایی از تبرئه شدن شهروند ایرانی

کد خبر: 1020798

قاضی منطقه منهتن در نیویورک، از ضعف و اشتباهات دادستان‌های فدرال که منجر به تبرئه شدن شهروند ایرانی از اتهام نقض تحریم‌های ایران شد، شدیداََ انتقاد کرد.

عصبانیت قاضی آمریکایی از تبرئه شدن شهروند ایرانی

خبرگزاری فارس: تبرئه شدن «علی صدر هاشمی‌نژاد» شهروند ایرانی از اتهامات دور زدن نظام بانکی آمریکا و نقض تحریم‌های این کشور علیه جمهوری اسلامی، با واکنش تند یک قاضی آمریکایی مواجه شد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، «آلیسون ناتان» قاضی منطقه قضائیی منهتن در نیویورک بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) از دادستان‌های فدرال به دلیل یک‌سری از اشتباهات از جمله ارائه نکردن ادله برائت، که نهایتاََ منجر به رفع اتهام از صدر هاشمی شد، شدیداََ انتقاد کرد.

ناتان طی بیانیه‌ای گفت که دادستان‌های دفتر دادستانی منهتن بار‌ها از تعهدات مربوط به افشا تخطی کرده و اظهارات خلاف گمراه‌کننده‌ای را در پرونده شکایت علیه این شهروند ایرانی بیان کردند.

بر این اساس، علی‌رغم اینکه دفتر دادستانی منهتن به اشتباهات خود اقرار کرده، اما این قاضی آمریکایی دفتر دادستانی را به دلیل «محکوم نکردن صریح اشتباهات فاحش» در این پرونده یا تحقیق درباره ضعف عملکرد دادستان‌های فدرال، مقصر دانست.

به نوشته رویترز، سخنگوی دادستان موقت منهتن هنوز به سوالات درباره اظهارات این قاضی پاسخ نداده است.

در تاریخ بیست‌وهفتم اسفند سال قبل بود که صدر هاشمی به اتهام پولشویی از طریق نظام بانکی آمریکا و انتقال آن به ایران در دادگاه منهتن گناهکار اعلام شد.

آمریکا مدعی بود که وی با همکاری با یک شرکت ساخت و ساز در ونزوئلا و تاسیس شرکت‌های مختلف در ترکیه، سوئیس وجزایر ویرجین ۱۱۵ میلیون دلار به ایران انتقال داده است.

بعد از آن در تاریخ هفدهم خرداد امسال، دادستان‌های آمریکا اعلام کردند که با توجه به طولانی شدن روند قضایی این پرونده و عدم دسترسی به منابع مورد نیاز برای رسیدگی به آن، بررسی این پرونده برای دستگاه قضایی نفعی ندارد و شکایت خود را پس گرفتند.

سپس وکلای علی صدر هاشمی‌نژاد در تاریخ بیست‌وهشتم تیر ماه اعلام کردند که وی در جلسه دادگاه کاملاََ رفع اتهام شده است. (جزئیات بیشتر)

آمریکا در سال‌های گذشته ایرانی‌های زیادی را به اتهام نقض تحریم‌ها بازداشت و محاکمه کرده است. این در حالی است که تحریم‌های کنونی آمریکا عمدتا یکجانبه و فاقد مبنای قانونی بین‌المللی هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها