اخبار مجلس امروز ۲۵ شهریور/حضور وزیر کار در کمیسیون صنایع

کد خبر: 1020474

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت که مجلس آمادگی دارد تا موانع قانونی پیش روی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را سریع‌تر برطرف کند‪.‬

اخبار مجلس امروز ۲۵ شهریور/حضور وزیر کار در کمیسیون صنایع

خبرگزاری ایسنا: رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت که مجلس آمادگی دارد تا موانع قانونی پیش روی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را سریع‌تر برطرف کند‪.‬

عزت‌الله اکبری تالارپشتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه کمیسیون صنایع، گفت: در این جلسه آقای شریعتمداری گزارشی از عملکرد وزارت کار ارائه کرد که براساس آن اگر بخش تعاون ساماندهی شود، ماموریتی که قانون اساسی به آن واگذار کرده مبنی بر ایفای نقش 25 درصدی در اقتصاد کشور اجرایی می‌شود.

وی افزود:‌ با شناختی که من از این وزارتخانه داشتم، نسبت به اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوش‌بین نبودم اما با گزارشی که آقای شریعتمداری و معاونان وی در کمیسیون صنایع ارائه کرد، این گزارش را مناسب دیده و چشم انداز خوبی ترسیم شد‪.‬

کلیات طرح «ارتقای حکمرانی در حوزه ریال» مصوب شد

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از تصویب کلیات طرح «ارتقای حکمرانی در حوزه ریال» در کمیسیون متبوعش خبر داد.

مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری پارلمانی خبرگزاری فارس درباره نشست عصر امروز کمیسیون متبوعش اظهار داشت: کلیات «طرح ارتقای حکمرانی در حوزه ریال» در جلسه امروز تصویب شد جزئیات آن نیز پس از بررسی در کمیته مربوطه به صحن کمیسیون خواهد آمد و بند به بند مورد بررسی قرار می‌گیرد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «طرح ارتقای حکمرانی در حوزه ریال» نقل و انتقالات مالی که درون نظام بانکی اتفاق می‌‌افتد را ساماندهی می‌کند به‌گونه‌ای که منشاء و مقصد پول مشخص شود، حساب‌های شخصی از حساب‌های تجاری جدا شده و برای حساب‌های شخصی سقف اعتباری معلوم کند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین براساس این طرح حساب‌های تجاری به سامانه‌های مالیاتی وصل خواهند شد و تمامی تراکنش‌های نظام بانکی به سامانه‌ای -که بانک مرکزی تهیه می‌کند- وصل می شود تا بانک مرکزی از تمامی تراکنش‌ها اطلاع داشته باشد.

اکبری تالارپشتی همچنین یادآور شد: مجلس آمادگی دارد تا موانع قانونی پیش روی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را سریع‌تر برطرف کند‪.‬

چکش کاری طرح جهش و رونق تولید مسکن در کمیسیون عمران

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که این کمیسیون تمام تلاش خود را به کار بسته تا با بررسی نهایی جزئیات طرح جهش و رونق تولید مسکن، این طرح در جلسه علنی فردا مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

سید البرز حسینی در گفت و گو با ایسنا، ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون عمران مجلس، بیان کرد: از آنجا که دو فوریت طرح جهش و رونق تولید مسکن هفته گذشته در صحن مجلس به تصویب رسید، کمیسیون عمران در هفته جاری در جلسات خود مجددا جزئیات این طرح را مورد بررسی قرار داد و در جلسه امروز کمیسیون نیز این طرح مورد بررسی نهایی قرار گرفت.

وی در ادامه اظهار کرد: کمیسیون عمران مجلس در تلاش است تا با بررسی تمام مواد طرح دوفوریتی جهش و رونق تولید مسکن، این طرح به هیأت رئیسه ارسال شده تا در جلسه فردای مجلس کلیات و جزئیات آن مورد بررسی نمایندگان قرار گیرد.

کلیات طرح ارتقای حکمرانی در حوزه ریال در کمیسیون اقتصادی تصویب شد

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تصویب کلیات طرح ارتقای حکمرانی در حوزه ریال در جلسه این کمیسیون خبر داد.

مهدی طغیانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بررسی طرح ارتقای حکمرانی در حوزه ریال در جلسه کمیسیون اقتصادی گفت: کلیات این طرح در جلسه امروز کمیسیون مصوب شد و جزئیات آن نیز پس از بررسی در کمیته مربوطه به صحن کمیسیون خواهد آمد و بند به بند مورد بررسی قرار می‌گیرد. وی افزود: طرح ارتقای حکمرانی در حوزه ریال به دنبال ساماندهی نقل و انتقالات مالی است که درون نظام بانکی اتفاق می‌افتد؛ بدین معنا که منشاء و مقصد پول مشخص شود، حساب‌های شخصی از حساب‌های تجاری جدا شده و برای حساب‌های شخصی سقف اعتباری معلوم کند. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: همچنین براساس این طرح، حساب‌های تجاری به سامانه‌های مالیاتی وصل خواهند شد و تمامی تراکنش‌های نظام بانکی به سامانه‌ای -که بانک مرکزی تهیه می‌کند- وصل می شود تا بانک مرکزی از تمامی تراکنش‌ها اطلاع داشته باشد.

خضریان: وزارت جهاد کشاورزی باید متولی اجرای قانون خرید تضمینی باشد

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید مسئول و متولی نهایی اجرای قانون خرید تضمینی و تعیین کننده قیمت نهایی محصولات باشد.

علی خضریان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نحوه اجرای قانون خرید تضمینی از سوی دولت گفت: در اصلاحیه جدید قانون خرید تضمینی باید وزارت جهاد کشاورزی متولی اصلی اجرای قانون باشد تا نمایندگان مجلس و کشاورزان بدانند در صورت عدم اجرای صحیح قانون چه کسی مسئول است.

وی در خصوص اهمیت اعلام هرچه سریعتر قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از کشاورزان منتظر اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات هستند و چنانچه تاخیری در اعلام قیمت ها پیش بیاید اثرات زیان آوری برای کشور از بابت کاهش میزان تولید محصولات اساسی به همراه خواهد داشت.

نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: طی ۹ سال گذشته دولت تنها در یکسال به درستی قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی را به درستی اجرا کرده است. عدم اجرای صحیح قانون طی سال های اخیر باعث کاهش میزان خرید تضمینی و تولید گندم شده است.

وی تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته نظیر روسیهادانه داد، چین، آمریکا، اوکراین و.... سیاست های حمایتی مشخصی برای تولید محصولات اساسی خود دارند، حال آنکه قانون خرید تضمینی تنها سیاست حمایتی دولت از کشاورزان است.

خضریان در خصوص دلایل عدم اجرای صحیح قانون خرید تضمینی طی سال های اخیر نیز گفت: متاسفانه بر اساس قانون شورای اقتصاد مسئول تعیین نهایی قیمت محصولات مورد نظر در قانون است و هیچ مقام دولتی در خصوص دلیل عدم اجرای صحیح قانون و تعیین نادرست قیمت محصولات مسئولیتی قبول نمی کند.

این نماینده مجلس ادامه داد: طی سال زراعی اخیر قیمت خرید تضمینی گندم توسط شورای اقتصاد حدود ۲۵۰۰ تومان تعیین شده بود که این موضوع در نهایت باعث کاهش میزان خرید تضمینی و در نتیجه شروع واردات گندم شد. طبق اعلام مقامات دولتی تا اواخر خرداد ماه سال جاری حدود 3 میلیون تن گندم برای تامین ذخایر استراتژیک کشور وارد شده است که این موضوع به منزله پایان دستاورد دولت در زمینه خودکفایی در تولید گندم محسوب می شود. خضریان در خصوص طرح اخیر برخی از نمایندگان مجلس مبنی بر اصلاح قانون خرید تضمینی نیز گفت: طرح کنونی برخی از نمایندگان برای حل مشکلات کشاورزان گام روبه جلو و مثبت محسوب می شود اما نباید برای اصلاح این قانون مهم شتابزده عمل کرد. وی تاکید کرد: مسلما باید در قانون جدید باید متولی مشخصی برای تعیین قیمت محصولات اساسی کشاورزی داشته باشیم تا نمایندگان مجلس بدانند در صورت عدم تعیین درست قیمت محصولات اساسی کشاورزی چه کسی مسئول است. این نماینده مجلس همچنین گفت: در قانون جدید باید وزارت جهاد کشاورزی مسئول و متولی نهایی اجرای قانون خرید تضمینی و تعیین کننده قیمت نهایی محصولات باشد. از سویی دیگر باید منابع مالی لازم برای این وزارتخانه جهت اجرای قانون نیز در متن اصلاحی باید پیش بینی شود تا مشکلی از بابت اجرای قانون پیش نیاید.

کارکنان شاغل در مناطق جنگی از مزایای ایثارگران برخوردار می‌شوند

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: با مصوبه امروزی کمیسیون اجتماعی کارکنان شاغل در مناطق جنگی از تاریخ 31 شهریور 59 تا 24 تیر 67 از مزایای ایثارگران مندرج در قانون برنامه ششم توسعه برخوردار می‌شوند.

علی بابایی نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز عصر کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: در جلسه امروز طرح استفساریه‌ای مربوط به بند «ج» ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم توسعه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود:‌ سؤال مطرح شده در این استفساریه این بود که آیا کارکنان مناطق جنگی در دوران جنگ تحمیلی از مزایای مربوط به ایثارگران در بند «ج» ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم توسعه برخوردار می‌شوند یا خیر؟

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: پاسخ کمیسیون به این استفساریه این بود که بله؛ کارکنانی که در دوران جنگ تحمیلی در مناطق جنگی از تاریخ ۳۱ شهریور ۵۹ تا ۲۴ تیر ۶۷ مشغول به کار بودند از مزایای ایثارگران در بند «ج» ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم توسعه برخوردار می‌شوند.

جزئیات نشست کمیسیون فرهنگی مجلس | حجت‌الاسلام قرائتی: بنیاد مهدویت بیش از 300 مبلغ به نقاط مختلف اعزام کرده

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت:‌رئیس بنیاد مهدویت در نشست کمیسیون عنوان کرد این بنیاد بیش از 300 مبلّغ را در حوزه مهدویت تربیت و به نقاط مختلف کشور اعزام ‌کرده که هر یک از این مبلغین شاگردان زیادی را در این حوزه تربیت کردند.

حجت‌الاسلام مجید نصیرایی نماینده مردم فردوس در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست امروز کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در جلسه امروز حجت‌الاسلام محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز با حضور در جلسه کمیسیون مطالبی را در حوزه کاری این ستاد عنوان و خواستار کمک برای تقویت جایگاه و عملکرد این ستاد شد.

وی افزود: در این جلسه اعضای کمیسیون نقطه نظرات خود را برای بهبود و تقویت جایگاه و عملکرد ستاد اقامه نماز ارائه کردند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: حجت‌الاسلام قرائتی که ریاست بنیاد مهدویت را بر عهده دارد مطالبی را در خصوص عملکرد این بنیاد ارائه کرد.

نصیرایی گفت:‌رئیس بنیاد مهدویت عنوان کرد که این بنیاد بیش از 300 مبلغ را در حوزه مهدویت تربیت و به نقاط مختلف کشور اعزام کرده که هر یک از این مبلغین شاگردان زیادی را در حوزه فعالیت خود تربیت کردند که بسیار قابل توجه است.

تأکید رئیس کمیسیون اصل 90 بر نظارت برخط دیوان محاسبات به جای نظارت پسینی

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: رئیس کمیسیون اصل 90 در نشست امروز کمیسیون با رئیس دیوان محاسبات خواستار نظارت بر خط دیوان محاسبات به جای نظارت پسینی شد.

علی خضریان در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره نشست امروز عصر (سه شنبه، ۲۵ شهریورماه) کمیسیون اصل ۹۰ گفت: بعدازظهر امروز جلسه کمیسیون اصل ۹۰ با حضور مهرداد بذرپاش رئیس دیوان محاسبات و معاونین دیوان محاسبات پیرامون بررسی چشم انداز عملکردی دیوان محاسبات و همچنین هماهنگی و تعامل کمیسیون اصل ۹۰ با دیوان محاسبات کشور در حوزه نظارت، برگزار شد.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی بیان کرد: در ابتدای جلسه، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با تاکید بر اینکه حوزه نظارت، نیازمند بازنگری و کارآمدسازی است، پیرامون اهمیت پیشرفت تکنولوژی به عنوان ظرفیت مهمِ کمک کننده در کارآمدسازی نظارت تاکید کرد و خواستار تغییر رویکرد دیوان محاسبات از نظارت پسینی به نظارت برخط شد.

وی افزود: ضمن اینکه کمیسیون اصل ۹۰ به طراحی و حرکت به سمت نظارت پیشینی جهت جلوگیری از آغاز تخلفات مالی در دستگاه‌ها به عنوان یک راهبرد مهم نظارتی در دیوان محاسبات، تاکید کرد.

خضریان ادامه داد: در این جلسه همچنین رئیس دیوان محاسبات، سرفصل‌هایی از سند برنامه راهبردی میان مدتِ دیوان محاسبات کشور که براساس اسناد بالادستی با رهنمودهای مقام معظم رهبری تهیه شده بود، ارائه کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، گفت: این سند که بر مبنای رویکرد مرکزی دیوانِ فناورانه مردم پایه تنظیم شده بود، "رویکردهای تحولی درون دیوان"و همچنین "رویکردهای تحولی حسابرسی دستگاهی" و همچنین "رویکردهای تحولی در سطح ملی" را شامل می شد.

وی افزود: در حوزه رویکردهای تحولی درون دیوان، در حوزه برخط نمودن دیوان، تاکید بر حسابرسی عملکرد، تمرکز بر موضوعات اولویت دار، هم راستایی ارکان دیوان دیوان، جوان‌سازی ساختار و فرآیندهای دیوان، بهره‌گیری موثر و برخط از داده‌های مالی موجود در کشور، تفریغ بودجه اثربخشِ به موقع، تاکید شده بود و همچنین در حوزه رویکردهای تحولی حسابرسی دستگاه بر توسعه دامنه حسابرسی که البته نیازمند اصلاح قانون به عنوان یک ایجاد ظرفیت برای افزایش دامنه حسابرسی بود، تاکید شد.

خضریان گفت: براساس گزارش رئیس دیوان محاسبات بخش مهمی از گردش مالی کشور در جاهایی صورت می گیرد که خلاء حسابرسی وجود دارد. ضمن اینکه پیگیری اصلاح ساختار بودجه و برنامه‌ریزی عملکرد و گزارشگری و رسیدگی به خسارات ناشی از ترک فعل و کمک به مدیران در شرایط تحریم و حمایت از مدیران ریسک‌پذیر نیز از مهم‌ترین ارکان تغییر رویکردهای تحولی حسابرسی و دستگاهی بود.

وی افزود: در حوزه رویکردهای تحولی در سطح ملی نیز تاکید بر نظارت مردم پایه به عنوان ظرفیت مردمی برای نظارت در توسعه آن تاکید شد. نقش آفرینی بیشتر دیوان محاسبات در تصمیمات مجلس و همچنین استفاده از ظرفیت دیوان در سطح استان‌ها به عنوان یک ظرفیت برای نمایندگان، مورد تاکید اعضای کمیسیون و رئیس دیوان محاسبات قرار گرفت.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: پس از ارائه رویکردهای تحولی در کمیسیون، بر زمان‌بندی و نتیجه بخشی تحولات ارائه شده در جلسات بعدی کمیسیون اصل ۹۰ به عنوان یکی از مراجع ناظر بر عملکرد دیوان محاسبات تاکید شد و مقرر شد زمان‌بندی این رویکردهای تحولی در درون دیوان محسابات کشور توسط رئیس دیوان، تنظیم و ارائه شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین