بررسی نهایی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری

کد خبر: 1020451

سخنگوی کمیسیون امورداخلی کشور و شورها از بررسی و جمع بندی نهایی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

بررسی نهایی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی کمیسیون امورداخلی کشور و شورها از بررسی و جمع بندی نهایی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

علی حدادی ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها بیان کرد: در جلسه امروز کمیسیون طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری بررسی و نهایی شد. مصوبات جلسات قبلی کمیسیون در خصوص این طرح مرور و چکش کاری نهایی آن در صحن کمیسیون انجام شد. ان شاء الله در نوبت بررسی برای صحن علنی مجلس و تصویب در جلسه علنی قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه اظهار کرد: از هفته آینده نیز طرح اصلاح قانون انتخابات شوراهای اسلامی در دستور کار کمیسیون قرار خواهد گرفت.

جوکار: طرح اصلاح قانون انتخابات هنوز در مجلس تصویب نشده و در مرحله بررسی است رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس گفت: طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری سیاسی نیست بلکه ما به دنبال تعیین مصادیق شرایط عمومی داوطلبان و شفافیت قوانین انتخابات هستیم.

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در جریان نشست خبری روز گذشته در محل رادیو گفتگو در تشریح جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: 6 ماده از 94 قانون انتخابات ریاست جمهوری در این طرح، اصلاح شده است.

وی افزود: موضوعات مربوط به شرایط عمومی داوطلبان انتخابات، استعفای مسئولان اجرایی به هنگام نامزد شدن، مدارک و اسنادی که افراد باید به مراکز ثبت نام و شورای نگهبان ارائه کنند و همچنین زمان رسیدگی به صلاحیت داوطلبان در شورای نگهبان، از جمله مواد اصلاحی در این طرح است.

وی ادامه داد: بر اساس این طرح؛ تعیین مصادیق رجل سیاسی، زمان رسیدگی به صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری در شورای نگهبان از 10 به 15 روز تغییر کرده است و سن داوطلبان بین 40 تا 70 سال و حداقل مدرک لازم نیز کارشناسی ارشد در این طرح لحاظ شده است که البته پیشنهاد شده است که حداقل سن 45 سال تعیین شود.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی مجلس گفت: رهبر معظم انقلاب در سال 95 سیاست‌های کلی انتخابات را ابلاغ و تکلیف بسیاری از مسائل را روشن کردند.

وی افزود: براساس این سیاست ها، تعیین دقیق معیار‌ها و شاخص‌های شرایط عمومی داوطلبان بر عهده قانونگذار است.

جوکار خاطر نشان کرد: ما در این طرح درباره شرایط عمومی بحث کردیم، اما به دو موضوع جنسیت و مسائل سیاسی ورود نکردیم و در این باره شورای نگهبان تصمیم گیر است.

وی درباره شرایط داوطلبان از منظر مدیر و مدبر بودن بر مبنای ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری نیز گفت: این طرح به دنبال محدودیت برای حضور داوطلبان نیست و افراد واجد شرایط می‌توانند ثبت نام کنند، اما باید برنامه داشته باشند.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور تصریح کرد: اینکه داوطلبی ثبت نام و اعلام کند که با رئیس جمهور شدن مواد مخدر را آزاد می‌کنم این موجب وهن جایگاه ریاست جمهوری است.

وی افزود: داوطلبان باید برنامه داشته باشند و ارزیابی برنامه وی نیز از طریق مصاحبه با مشاوران وی (که باید اعلام شود) و یا نمایندگان احزاب سیاسی تشریح خواهد شد و ما به دنبال پاسخگویی نسبت به عملکرد و افزایش مشارکت مردم هستیم.

جوکار با رد هرگونه سوگیری جناحی در تهیه و تصویب این طرح، خاطر نشان کرد: تعیین مصادیق، چون اشرافی گرا نبودن و یا داشتن روحیه جهادی و... از طریق سوابق افراد تعیین می‌شود، اما مصداق فرد خاصی نیست.

وی یادآور شد: این طرح هنوز در مجلس به تصویب نرسیده و فعلا در کمیسیون در حال بررسی است و نظر نخبگان، مردم و اهالی رسانه برای ما اهمیت دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها