دفاع یک اصلاح‌طلب از انتخاب روحانی در سال ۹۲

کد خبر: 1018658

یک فعال سیاسی با اشاره به اینکه نظام باید نامزد اصلاح طلبان برای انتخابات۱۴۰۰ را به عنوان رییس جمهور قبول داشته باشد، گفت: ایجاد امید و آوردن مردم پای صندوق رای با چهره‌های موجود اصلاحات کار سخت و غیرقابل دسترسی است.

دفاع یک اصلاح‌طلب از انتخاب روحانی در سال ۹۲

خبرگزاری ایسنا: علی جمالی با بیان اینکه اصلاح طلبان الان درگیر موضوعاتی هستند که اعم از مصادیق نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری است، اظهار کرد: این مسایل شامل نوع سیاست ورزی اصلاح طلبان در مواجهه با تغییرات بخصوص در یکسال گذشته در جامعه ایران، فضای بین المللی و مناسبات نیرو‌های سیاسی با حاکمیت است و اگر در این موضوعات نتوانند به جمع بندی و نتیجه روشنی برسند، به طریق اولی در مصادیق انتخابات هم به جمع بندی نخواهند رسید.

وی ادامه داد: توالی تحولاتی مثل شدت گرفتن تحریم ها، گران شدن بنزین و اعتراضات آبان و سقوط هواپیمای اوکراینی بر اتخاذ استراتژی انتخاباتی اصلاح طلبان درباره انتخابات مجلس یازدهم تاثیر عمیق و غیرقابل انکاری گذاشت و نتیجه آن انشقاق بر سر حضور فعال یا عدم حضور فعال در انتخابات بود. هنوز این موضوعات و همچنین تکلیف شورای عالی سیاستگذاری روشن نشده است.

این عضو حزب کارگزاران ادامه داد: در این شرایط اولویت حزب کارگزاران اتخاذ سیاست انتخاباتی در مواجهه با سایر احزاب و شخصیت‌های اصلاح طلب و شورای عالی سیاستگذاری است. باید مشخص کنیم نوع همکاری ما با اصلاحات و نوع تعامل با حاکمیت چگونه خواهد بود.

این فعال سیاسی با بیان اینکه ابتدا باید تکلیف این مسایل روشن شده و سپس متناسب با آن استراتژی انتخاباتی و مصادیق تعیین شود، خاطرنشان کرد: الان شرایط عکس شده و بر سر مصادیق صحبت می‌شود در حالیکه استراتژی مشخصی وجود ندارد.

جمالی درباره وجود چهره‌های رای آور جریان اصلاحات، تصریح کرد: به نظر می‌رسد فضای عمومی جامعه نیازمند به چهره‌های جدید با گفتمان و رویکرد جدیدی است، زیرا جامعه تا حد زیادی اعتمادش را به چهره‌های که با شعار امید و تغییر سر کار آمدند از دست داده است و ایجاد امید و آوردن مردم پای صندوق رای با این چهره‌ها کار سخت و غیرقابل دسترسی است.

وی تاکید کرد: باید چهره‌ای انتخاب کنیم که حاصل سیاست انتخاباتی ما بوده و امکان رای آوری داشته باشد. از سویی شورای نگهبان او را تأیید کند و نظام هم او را به عنوان رییس جمهور قبول داشته باشد. این چهره باید توانایی اداره امور را داشته باشد و مردم را راضی کند تا به او رای دهند. البته در حال حاضر چنین چهره‌ای در میان اصلاح طلبان دیده نمی‌شود.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران افزود: یا توجه به بحث اهمیت تحریم‌ها و سیاست خارجی در ایجاد امید در مردم، احتمالا می‌توانیم حدس بزنیم که گزینه‌های که توان حل مشکلات سیاست خارجی را دارند، در نگاه مردم دارای اهمیت بیشتری هستند مثلا چهره‌های مثل ظریف به خاطر تجربه در سمت وزیر خارجه یا زنگنه به خاطر مسایل صدور نفت و اوپک احتمالا در میان افکار عمومی دارای مقبولیت بیشتری باشند.

وی همچنین درباره مطرح شدن اسامی مثل لاریجانی گفت: ما از تصمیم شورای عالی سیاستگذاری یا هر نهاد جایگزین دیگر حمایت می‌کنیم ممکن است لاریجانی هم یک گزینه میان گزینه‌های مطرح شده باشد، اما فعلا پرداختن به مصادیق موضوعیتی ندارد.

جمالی در پاسخ به این پرسش که با توجه به تجربه حمایت از روحانی آیا موافق حمایت اصلاحات از گزینه غیر اصلاح طلب در انتخابات۱۴۰۰هستید، اظهار کرد: روحانی در سال۹۲ گزینه مقدور ما و او سقف فعالیت اصلاح طلبان بود. او بهترین گزینه بود، ولی اگر رییس جمهوری در آمریکا سر کار آمد که رویکرد خصمانه داشت و تمرین علیه کشور وضع کرد و در داخل هم ناکارآمدی بروز کرد، دلیل نمی‌شود که بگوییم تصمیم ما در سال۹۲ اشتباه بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها