واکنش واعظی به «نه» شورای امنیت به درخواست آمریکا

کد خبر: 1017691

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره ادعای آمریکایی‌ها برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی گفت: همه کشور‌ها اعلام کرده‌اند که ادعای آمریکا هیچ مبنای حقوقی ندارد و به برجامی و قطعنامه‌ای استناد می‌کند که عضو آن نیستند.

واکنش واعظی به «نه» شورای امنیت به درخواست آمریکا

خبرگزاری تسنیم: محمود واعظی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه امروز دولت و در جمع خبرنگاران درباره اقدام آمریکایی‌ها در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران گفت: هر اقدامی در شورای امنیت باید مبنای حقوقی داشته باشد و این مورد تأکید همه حقوقدانان ایرانی و خارجی و همه کشورهاست و اعلام کرده‌اند که ادعای آمریکا هیچ مبنای حقوقی ندارد و به برجامی و قطعنامه‌ای استناد می‌کند که عضو آن نیستند.

وی با بیان اینکه ادعای آمریکا هیچ مبنای سیاسی و اقتصادی ندارد، تصریح کرد: در موضوع مکانیزم ماشه، اندونزی که رئیس شورای امنیت بود اعلام کرد ادعای آمریکا مبنای حقوقی ندارد و نمی‌توانیم تشکیل جلسه دهیم. تا جایی که من اطلاع دارم نیجر که رئیس جدید شوراست هم با پیشنهاد آمریکا مخالف است.

واعظی: ۱۳ عضو کتبی اعلام کردند آنچه دارد اتفاق می‌افتد از نظر ما مبنا نیست. همه اعضا در کمیسیون مشترک هم تاکید کردند آمریکا حقی در برجام ندارد.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور هم‌چنین اظهار داشت: وضعیت ترامپ از نظر داخلی بسیار ضعیف است و طبق نظرسنجی‌ها در وضعیت خوبی نیست و با فرافکنی می‌خواهد برای خود وجهه‌ای کسب کند.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور گفت: با توجه به توفیقاتی که ایران داشته و با توافق خوبی که با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشتیم و استقبال خوبی که از همکاری ایران با آژانس داشتند، هیچ فضایی برای آمریکا وجود ندارد که روی این موضوع مانور دهد. البته نگاه ترامپ بیزنسی است و فکر می‌کند در مسائل سیاسی و حقوقی هم با زور و فشار می‌تواند عمل کند. در حالی که به جای نمی‌رسد؛ اینکه آمریکا اعضای شورای امنیت را به تحریم تهدید کرده است که این هم بدعت جدید است کهکشوری که خودش از نطر منطق و حقوق چیزی ندارد میخواهد با فشار رأی جمع کند.

وی هم‌چنین درخصوص اعلام آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها طرف مدت یک ماه آینده اظهار داشت: برای کشور‌های عضو برجام در قعطنامه ۲۲۳۱ پیش بینی شده که اگر هر کدام از اعضا به اختلاف خوردند باید مراحلی طی شود و سپس نتیجه به شورای امنیت برود و شورای امنیت یک ماه فرصت رسیدگی دارد، ترامپ در واقع به این بند برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ استناد می‌کند.

رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور درباره برقراری ارتباط رژیم صهیونیستی و امارات تصریح کرد: ما متعلق به این منطقه هستیم و امنیت منطقه، امنیت ایران است. همکاری ما با همسایگان به نفع ماست و سوال این است که آمریکا از هزاران کیلومتر دورتر در این منطقه چه می‌کند؟ منطقه به بلوغ رسیده و به قیّم نیاز ندارد، ولی وضعیت دولت آمریکا این‌قدر بد است که برای علنی شدن مذاکرات پشت پرده امارات و اسرائیل چه جنجالی تبلیغاتی به راه انداخته است. آن‌ها با مطرح کردن این‌که ایران تهدیدی برای منطقه است می‌خواهند از تهدید بودن اسرائیل بکاهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها