آغاز فعالیت انتخاباتی جلیلی/ پایداری با آیت‌الله مصباح جلسه برگزار کرد

کد خبر: 1017223

سعید جلیلی این‌روزها عزم خود را جزم کرده تا این‌بار با سازوکاری مشخص در انتخابات حاضر شود و بر اساس اخبار رسیده، برخی نیروهای جبهه پایداری جلساتی در دفتر آیت‌الله مصباح یزدی برگزار کرده‌اند تا حمایت ایشان را برای حمایت از جلیلی جلب کنند.

آغاز فعالیت انتخاباتی جلیلی/ پایداری با آیت‌الله مصباح جلسه برگزار کرد

به گزارش فردا، به نقل از «نامه‌نیوز» گمانه‌زنی بر سر نامزدهای ریاست‌جمهوری1400 در هر دو جناح سیاسی هر روز داغ‌تر می‌شود و این بین اخباری هم برخی گمانه‌ها را تقویت می‌کند. سعید جلیلی این‌روزها عزم خود را جزم کرده تا این‌بار با سازوکاری مشخص در انتخابات حاضر شود و بر اساس اخبار رسیده، برخی نیروهای جبهه پایداری جلساتی در دفتر آیت‌الله مصباح یزدی برگزار کرده‌اند تا حمایت ایشان را برای حمایت از جلیلی جلب کنند.

اما سعید جلیلی کسیت و چرا برای طیفی از اصولگرایان ریاست‌جمهوری او تا این اندازه مهم است که خود را نیازمند حمایت شخصیتی مانند آیت‌الله مصباح می‌دانند؟

دوران وزارت خارجه

جلیلی پس از حضور در میدان جنگ در دوران دفاع مقدس از سال68 تا سال‌های متمادی در وزارت امور خارجه فعالیت داشته است. او در ۲۶سالگی به ریاست اداره بازرسی وزارت امور خارجه برگزیده ‌شد و تا سال ۱۳۷۵ در ریاست این اداره باقی می‌مانَد. پس از آن، تا سال ۱۳۷۶ که سید محمد خاتمی به ریاست‌جمهوری می‌رسد، به‌عنوان معاون اداره اول آمریکا در وزارت امور خارجه فعالیت کرد و پس از آنکه این مسولیت از او گرفته شد، به عنوان مدیر بررسی‌های جاری دفتر مقام معظم رهبری انتخاب شد تا اینکه در دولت محمود احمدی‌نژاد به وزارت امور خارجه بازگشت و به‌عنوان معاون اروپا و آمریکا به فعالیت پرداخت. در این مدت، به‌همراه علی لاریجانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، در برخی مذاکرات با خاویر سولانا حضور داشت.

دبیری شورای عالی امنیت ملی

در مهر86 غلامحسین الهام، سخنگوی دولت احمدی‌نژاد، با اعلام خبر استعفای علی لاریجانی، سعید جلیلی را به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد. پس از آن، رهبر انقلاب در هشتم تیر۱۳۸۷، در حکمی او را نماینده خود در شورای عالی امنیت ملی معرفی کردند. اوج و شاخص فعالیت چندساله جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، موضوع مذاکرات هسته‌ای است که در ۱۹ نهایت در شهریور سال92 با حکم حسن روحانی علی شمخانی جایگزین جلیلی شد و پس از آن مقام معظم رهبری او را به عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب کردند.

انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92

او در تاریخ ۲۱اردیبهشت۱۳۹۲ در آخرین روز ثبت نام در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت نام کرد. جلیلی پس از ثبت نام در جلسه مطبوعاتی شرکت نکردشعار او در آن انتخابات حیات طیبه بود. جلیلی در آن انتخابات با کسب 4میلیون و 628هزار و120 رأی پس از روحانی و قالیباف نفر سوم شد.

انتخابات 96 و تشکیل دولت در سایه

جلیلی یکی از گزینه‌های جدی انتخابات ریاست‌جمهوری سال96 هم بود اما او ترجیح داد که در آن انتخابات شرکت نکند و در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با تمرکز ویژه بر موضوعیت انتخابات و نه صرفا طریقیت آن برای کسب قدرت، در این فرایند فعالانه حضور خواهم داشت». پس از این بیانیه جلیلی در سوم اردیبهشت96 از سید ابراهیم رئیسی اعلام حمایت کرد. او پس از این انتخابات البته با پیش زمینه‌ای که در سال92 گفته بود پیشنهاد تشکیل دولت در سایه را داد تا بر دولت نظارت جدی وجود داشته باشد.

عزم برای 1400

بسیاری از جلیلی به عنوان یکی از افرادی که می‌توانست با حضور در انتخابات مجلس راه ریاست مجلس را هم پی بگیرد، یاد می‌کردند اما او در آن انتخابات هم نیامد تا گمانه‌زنی‌ها بر عزم برای انتخابات ریاست‌جمهوری1400 تقویت شود و اکنون که خبرهایی مبنی بر رایزنی برخی نیروهای پایداری با آیت‌الله مصباح به گوش می‌رسد این احتمال بیش از پیش تقویت می‌شود که این عضو سابق جبهه پایداری نامزد طیف مهمی از اصولگرایان در انتخابات سال آینده باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها