پایداریچیها در انتخابات ۱۴۰۰ فتاح را انتخاب میکنند یا جلیلی را؟
یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: مدتی است کنش سیاسی و بروز رسانهای از آیت الله مصباح ندیده ایم و شاید بشود این را به معنای این گرفت که ایشان ترجیح میدهند سکوت کنند.
نامه نیوز: پایداریها خیلی زودتر از هر گروه سیاسی دیگر دنبال نهایی کردن کاندیدای اصلح خود هستند. آنها اخیرا جلسهای با آیت الله مصباح داشتند تا رضایت او را برای تأیید سعید جلیلی بگیرند. اما کسب رضایت آیت الله به این سادگیها نیست. محمد مهاجری تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است: آیت الله مصباح ترجیح میدهند سکوت کنند.
پایداریها نهایتا در انتخابات ریاست جمهوری فتاح را انتخاب میکنند یا جلیلی را؟
به نظرم آقای فتاح را نمیتوان کاندیدای تمام عیار برای پایداریچیها خواند. او روش سیاسی اش ثبات ندارد و پایداریچیها فردی را میخواهند که صددرصد خودی باشد؛ بنابراین اگر بین این دونفر ناگزیر از انتخاب باشند به سراغ آقای جلیلی میشوند.
آقای مصباح یزدی در سال ۹۲ خیلی سخت راضی شد که از قای سعید جلیلی حمایت کند، به نظر شما این بار هم راضی به حمایت از سعید جلیلی میشود یا گزینه بهتری را در نظر دارد؟
مدتی است کنش سیاسی و بروز رسانهای از آیت الله مصباح ندیده ایم و شاید بشود این را به معنای این گرفت که ایشان ترجیح میدهند سکوت کنند. دلیلش هم شاید این است که جبهه پایداری از یک تشکل آرمانگرا به نتیجه گرا تغییر شیفت داده. مثلا در همین انتخابات اخیر مجلس با جناح قالیباف وارد معامله و چانه زنی شد و سهمش را مطالبه کرد و گرفت. در حالی که پایداریچیها قبلا میگفتند کاندیداهای ما اینها هستند و لاغیر. حاضر نبودند در باره شان چانه بزنند. اما الان از آن روش آرمانخواهانه دست برداشته اند. بعید نمیدانم به همین دلیل از آقای مصباح فاصله گرفته باشند.
به نظر شما برای انتخابات ریاست جمهوری اصولگرایان بین قالیباف، فتاح و جلیلی، کدامیک را در نهایت مورد حمایت قرار میدهند؟
کشور دارای اقتضائات خاصی است که بر انتخابات ۱۴۰۰ تاثیر میگذارد. بحران شدید اقتصادی و ایجاد نارضایتی در اقشار مختلف، باعث شده برخی برنامه ریزان و سیاستمداران به این سمتبروند که رئیس جمهور و دولت آینده را به افرادی بسپارند که کاملا کارگزار باشند و ضمنا دارای سابقه کار اجرایی موثر باشند. از طرفی ایده خاص سیاسی هم نباشند. در فرضی که شما گفتید و با توضیحی که من عرض کردم قطعا اصولگرایان سراغ آقای جلیلی تخواهند رفت. چون او اصلا سابقه مدیریت اجرایی حتی در حد فرمانداری یک شهر کوچک را هم نداشته بنابراین عقل سلیم خکم میکند که اصولگرایان سمت او نروند. در مورد آقای فتاح هم با توجه به اتفاقات اخیرف این شائبه وجود دارد که ایشان حاشیه هایش بر متنش سنگینی میکند و انتخاب او در واقع دردسر ساز میشود. گمان نمیکنم اصولگراها در شرایط حاضر دنبال این باشند که سری را که درد نمیکند دستمال ببندند.
حالا با فرض سوال شما اگر قرار باشد اصولگرایان خارج از این سه گزینه گزینه دیگری نداشته باشند، طبعا سراغ آقای قالیباف خواهند رفت.
به نظر شما جلیلی ۱۴۰۰ با جلیلی ۹۲ چه تفاوتی کرده است؟
چرا میگویید جلیلی ۱۳۹۲؟ بگویید جلیلی ۱۳۸۴ چه فرقی با جلیلی امروز یا ۱۴۰۰ دارد؟ به نظرم هیچ.
با توجه به اظهارات اخیر فتاح، او میتواند گوی سبقت را از قالیباف و جلیلی برباید و حتی با پیگیری ادبیات بگم بگم جای احمدی نژاد را پر کند؟
در پاسخ سوال قبلی تان هم عرض کردم آقای فتاح نمیتواند کاندیدای نهایی اصولگراها باشد. من دو یا سه بار ایشان را در جلساتی زیارت کرده ام. بعد از همان جلسات هم ارزیابی ام این بود که ایشان صادق و صمیمی و دوست داشتنی و متواضع است، اما عجول و احساسی هم هست. من شخصا ممکن است از سه گزینهای که مطرح کردید به او رای بدهم، اما اصلا این تصور را ندارم که بتواند از پس سمت ریاست جمهوری برآید.
دیدگاه تان را بنویسید