علی صوفی: روحانی ناموفقترین رئیسجمهور بعد از انقلاب است/ روحانی بعد از خروج آمریکا از برجام دیگر حرفی برای گفتن نداشت/ دولت همهچیز را رها کرد
علی صوفی گفت: آقای روحانی در آستانه پایان کارش در دولت نه کارنامه خوبی از خود به جا گذاشته است، نه اعتبار سیاسی دارد و نه اعتبار اجتماعی و به جرأت میگویم دولت روحانی ناموفقترین دولت بعد از انقلاب است حتی ناموفقتر از دولت محمود احمدینژاد.
گروه سیاسی فرد ا: دوم شهریور مصادف است با آغاز هفته دولت. به همین بهانه شاید بد نباشد که کارنامه دو دولت حسن روحانی بررسی شود تا دریابیم که روحانی در تحقق شعارهای انتخاباتیاش چهقدر موفق بوده است؟
علی صوفی، فعال سیاسی اصلاحطلب در ارزیابی کارنامه روحانی به «فردا» گفت: «دولت اول و دوم آقای روحانی در حوزههای مختلف اعم از سیاست داخلی و خارجی، اقتصاد و فرهنگ با یکدیگر تفاوتهای اساسی دارند. او در دوره اول تلاشهایی برای تحقق برخی شعارها کرد اما در دور دوم همه آنها را رها کرد. واقعیت این است که آقای روحانی در مسیری که طی کرد به 24 میلیونی رأیی که به دست آورد، پشت کرد و مردم به مرور زمان مأیوس و ناامید شدند.»
او در تشریح مقاطع زمانی دولت روحانی ادامه داد: «شش ماه از آغاز دولت دوازدهم نگذشته بود که مردم به دلیل مشکلات اقتصادی به خیابان آمدند و علیه دولت شعار سر دادند. مردم واقعاً از سال 96 دولت را همراه خود ندیدند؛ بهخصوص طبقات فرودست که بیشترین فشار بر آنها وارد میشد. از طرفی دیگر جریانهای سیاسی هم با او همراهی نمیکردند؛ مگر عده محدودی از اصلاحطلبانی که در پی طمع قدرت محافظهکاری میکردند و به نقد عملکرد دولت نمیپرداختند.»
صوفی تصریح کرد: «هرچه به جلو آمدیم پیامدهای سیاستهای نابهنگام دولت بیش از پیش گریبان مردم را گرفت. قیمت ارز افسارگسیخته شد و دولت که سعی میکرد با سیاست اقتصادی دولت آقای هاشمی یعنی عدم هرگونه دخالت دولت در اقتصاد کشور را مدیریت کند، قیمت ارز را رها کرد. اطرافیان آقای روحانی به او میگفتند که قیمت دلار تا شش هزار تومان بالا میآید اما دیدند که بسیار بالاتر از آن رفت. دلار 4200 تومانی نتوانست جواب بدهد و تقریباً عموم سیاستهای ارزی دولت با شکست مواجه شد اما نکته جالب این است که بانک مرکزی هم اجازه نداد که قیمت زیر 15 هزار تومان برسد.»
او شوک بعدی را افزایش قیمت بنزین دانست و گفت: «شوک بعدی افزایش قیمت بنزین بود. مردم متعاقب این تصمیم ناگهانی دولت اعتراضهای زیادی کردند اما دولت کار خودش را کرد. بعد از آن دولت تحت عنوان جبران کسری بودجه همه چیز را رها کرد؛ آنچنان رها کرد که برای نقدینگی کشور به سرمایه مردم چشم دوخت و با بالابردن تصنعی ارزش بورس همه مردم را درگیر بورس کرد. در کنار اینها مسکن هم وضع خوبی نداشت و ندارد و مردم همهجانبه در معرض فشارهای بیامان قرار دارند.»
این فعال سیاسی در پایان گفت: «دولت تمام اعتماد مردم را در مدت کوتاهی بر باد داد و همهچیز را رها کرد. آقای روحانی و تیمش در دور اول سرمایهگذاری عجیبی بر برجام کرده بودند اما با روی کار آمدن آقای ترامپ در آمریکا و خروج این کشور از برجام، آقای روحانی عملاً منفعل شد و همه اعتماد به نفس خود را از دست داد و بعد از خروج آمریکا از برجام حدش به دبیری شورای امنیت ملی تقلیل یافت. او دیگر حرفی برای گفتن نداشت و در واقع برجام تیر خلاص را به روحانی زد. مجلس دهم نتوانست در برابر انفعال شدید روحانی بایستد و او را مجبور به حرکت کند و امروز آقای روحانی در آستانه پایان کارش در دولت نه کارنامه خوبی از خود به جا گذاشته است، نه اعتبار سیاسی دارد و نه اعتبار اجتماعی و به جرأت میگویم دولت روحانی ناموفقترین دولت بعد از انقلاب است حتی ناموفقتر از دولت محمود احمدینژاد.»
دیدگاه تان را بنویسید