دلیل مخالفتهای اروپا با آمریکا درباره اجرای «مکانیسم ماشه»
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها گفت: همه پیش بینیها نشان میدهد که آمریکا در به کار گیری «مکانیسم ماشه» موفق نمیشود، اما باید مراقب واکنش احتمالی آنها باشیم.
خبرگزاری مهر: غلامرضا ظریفیان عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره شکست آمریکا در تمدید تحریمهای تسلیحاتی و تلاش آنها برای به کار گرفتن «مکانیسم ماشه»، گفت: من فکر میکنم تکلیف مکانیسم ماشه از قطعنامه اخیری که آمریکا در تمدید آن شکست خورد روشنتر است و تلاشهای آمریکا قطعاً به نتیجه نخواهد رسید، چون استحکامات حقوقی این بند کاملاً مشخص است.
وی افزود: همه پیش بینیها نشان میدهد که آمریکا در به کار گیری مکانیسم ماشه موفق نخواهد بود، اما به نظر میرسد که این دولت تحت هر عنوانی میخواهد یک دستاورد بزرگ را رقم بزند، بنابراین باید مراقب باشیم که ایالات متحده پس از این شکست قرار است دست به چه اقدامی بزند.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها گفت: آمریکا تلاش میکند این شکست را به نحوی جبران کند و در این راستا ممکن است تحریمهای سنگین تری بر کشور ما اعمال کند و یا دست به اقدامهای خطرناک بزند. به هر حال مسئولان کاخ سفید به دنبال این هستند که تا قبل از انتخابات پیش رو یک پیروزی جدی به دست آورند.
ظریفیان با اشاره به اینکه شکست آمریکا نشان داد برجام یک توافق یکسویه نیست، تاکید کرد: با این حال باید مراقب باشیم که واکنش آمریکا نسبت به شکست اخیر در شورای امنیت چگونه خواهد بود و باید بتوانیم اقدامهای احتمالی آنها را پیش بینی کنیم.
وی درباره تقابل اروپا و آمریکا در موضوع اخیر در نشست شورای امنیت نیز گفت: اروپا از مدتها پیش به دنبال این است که وابستگی خود به آمریکا را به تعامل تبدیل کند و ما اکنون شاهد جلوههای تعامل اروپا با آمریکا هستیم که غیر از وابستگی است.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: اروپا در ارتباط با برجام خودش را مدعی میداند و معتقد است که زحمات او بود که برجام به ثمر رسید، بنابراین با وجود کارشکنیهایی که خود آنها نسبت به این توافق داشتند و به وظایف خود در قبال آن عمل نکردند، اما مایل نیستند که برجام به همین راحتی از بین برود.
ظریفیان تاکید کرد: اروپاییها تمام تلاش خود را برای حفظ برجام و همزمان کسب نحوهای استقلال تعاملی در نسبت با ایالات متحده به کار خواهند گرفت.
وی در پایان گفت: اروپاییها غیر از انگلستان خیلی از بودن «ترامپ» بر مسند ریاست جمهوری آمریکا خوشحال نیستند و طبیعتاً تمایل دارند که فرد دیگری جای او را بگیرد، بنابراین به نظر میرسد که بخش از مخالفتهای اروپا با آمریکا به خاطر همیمن موضوع است.
دیدگاه تان را بنویسید