گلرو: آمریکا در ماراتن رایزنی برای فشار حداکثری بر ایران شکست خورد

کد خبر: 1013848

عضو کمیسیون امنیت‌ملی مجلس گفت: آمریکایی‌ها برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان رایزنی‌ها ماراتنی را آغاز کرده بودند و تمامی ابزارهای خود را برای فشار حداکثری بر ایران به کار گرفته بودند که نتیجه این رایزنی‌ها شوک‌آور بود.

گلرو: آمریکا در ماراتن رایزنی برای فشار حداکثری بر ایران شکست خورد

خبرگزاری تسنیم: عباس گلرو رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به عدم موفقیت آمریکا برای تصویب قطع‌نامه ضد ایرانی در شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان، گفت: آمریکایی‌ها چندین ماه بود که بر روی این پروژه کار کردند تا تحریم‌های تسلیحاتی ایران تمدید شود.

وی با تاکید براینکه واشنگتن برای اجرای پروژه خود رایزنی‌های فراوانی با همپیمانان خود و اعضای شورای امنیت سازمان ملل داشت، ادامه داد: از طرف دیگر لابی رژیم صهیونیستی به شدت درباره این موضوع فعال بود و تمام تلاش خود را انجام داد تا فشار حداکثری برای تصویب این قطع‌نامه در شورای امنیت سازمان ملل محقق شود.

نماینده سمنان در مجلس با بیان اینکه بخش دیگری از پازل فشار برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران باید از سوی شورای همکاری خلیج فارس، تکمیل می‌شد، اضافه کرد: سران شورای همکاری خلیج فارس اخیراً با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به دبیر کل سازمان ملل و اعضای شورای امنیت از تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران حمایت کرده بودند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس با تاکید براینکه آمریکایی‌ها برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان رایزنی‌ها ماراتنی را آغاز کرده بودند و تمامی ابزارهای خود را برای فشار حداکثری بر ایران به کار گرفته بودند، ادامه داد: اتفاقی که پس از این رایزنی‌های گسترده آمریکا در شورای امنیت رخ داد برای کاخ سفید شوک آور بود به نحوی که 11 عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع دادند و روسیه و چین نیز به این قطعنامه رای منفی دادند و تنها جمهوری دومنیکن به این قطع‌نامه رای مثبت داد.

رایزن سابق نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل با اشاره به دلایل رای منفی اعضای شورای امنیت به قطعنامه امریکا ، اظهار داشت: اروپایی‌ها و اعضای شورای امنیت به خوبی می‌دانند از منظر حقوقی و در ذیل قطع‌نامه 2231 به دلایل متعدد تحریم‌های تسلیحاتی نمی تواند از سوی امریکا قابل اعمال باشد. به طور مثال طبق برجام و تائید شورای امنیت نباید هیچ تحریم جدیدی علیه کشورمان وضع شود.

گلرو با بیان اینکه اقدام اخیر آمریکا برخلاف تمایل شورای امنیت سازمان ملل است که می‌خواهد همکاری‌های خود را با ایران حفظ کند، عنوان کرد: طبق برجام قرار بر این بود که با یک رهیافت گام به گام و در یک پروسه زمانی مشخص شورای امنیت سازمان ملل توافقات برجام را اجرا کند که این اقدام آمریکا خارج از آن رهیافت گام به گام بود و هیچ‌گونه استدلال حقوقی نداشت که بتواند اعضای شورای امنیت سازمان ملل را مجاب کند تا با کاخ سفید همراهی کنند.

وی با تاکید براینکه رای‌گیری در شورای امنیت سازمان ملل و عدم موفقیت آمریکا در اجماع سازی علیه کشورمان نشان از شکست سیاست‌خارجی کاخ سفید علیه ایران دارد، ادامه داد:سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز اعلام کرد که چنین انزوایی سابقه نداشته است.

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با بیان اینکه امروز آمریکایی‌ها با همپیمانان خود نیز در اتخاذ سیاست واحد در قبال کشورمان دچار اختلافات فاحشی شده‌اند، گفت: حتی در نشست اخیر شورای امنیت برخی کشورها از جمله انگلیس اعلام کرده‌اند با کاخ سفید در استفاده از مکانیسم ماشه و بازگشت خودکار تحریمها همراهی نخواهند کرد.

گلرو با اشاره به رای ممتنع کشورهای اروپایی به قطع‌نامه ضد ایرانی در شورای امنیت سازمان ملل، اظهار داشت: اولین دلیلی که می‌توان برای این موضوع در نظر گرفت بی‌منطق بودن این قطعنامه و مغایرت آن با قطعنامه 2231 دانست و دلیل دوم را می‌توان این موضوع دانست که همچنان اروپایی‌ها می‌خواهند به روابطشان با ایران ضربه وارد نسازند.

گلرو با اشاره به نامه شورای همکاری خلیج فارس و حمایت از تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران، اظهار داشت: در معادلات کلان جهانی و پرونده مهمی مثل هسته ای ایران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بازیگر تعیین کننده‌ای نیستند و بعنوان یک ابزار و تحت فشار آمریکا و لابی‌های رژیم صهیونیستی عمل کردند.

وی تصریح کرد: کشورهای حاشیه خلیج فارس باید به این نکته توجه کنند که آنکه و آنچه میماند همسایه و همسایگی است و کشورهای فرامنطقه‌ای از منطقه خواهند رفت و این کشورهای منطقه هستند که باید در حسن همجواری زندگی کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها