واعظ آشتیانی در گفتوگو با «فردا»: عبدی نان را به نرخ روز میخورند
امیررضا واعظ آشتیانی گفت: کسانی که از ایندست سخنان میزنند در عالم سیاست کم نیستند. امثال آقای عبدی نان را به نرخ روز میخورند؛ مینشینند و میگردند که چه سوژهای جنجال بیشتری ایجاد میکند و آن موضوعات را مطرح میکنند. مردم هم دیگر به بحثها و جنجالهای آنها ریشخند میزنند.
گروه سیاسی فردا: یادداشت اخیر عباس عبدی در روزنامه اعتماد حاکی از نوعی عصبانیت از عدم اقبال عمومی به اصلاحطلبان است. اصلاحطلبان که بعد از شکست بزرگ در انتخابات مجلس خود را حذفشده در نگاه مردم میبینند، سعی میکنند اینبار با بیارزش جلوه دادن نهادهای انتخابی، خود را فاتحی بهدور از صحنه رقابت نشان دهند؛ چنانکه عبدی به عنوان یکی از پرچمداران این جریان به کنایه و تمسخر نوشته است: «اگر بهجای انتخابات غیر راهگشای سال بعد، نهاد نخستوزیری را در قانون زنده کنند، خیلی بهتر است. حداقل رییسجمهور منتخب و دولت او 4 یا 8 سال روی دست ساختار نمیماند. به نحوی که نه میتوانند آن را قورت دهند و نه میتوانند آن را بالا بیاورند. ولی نخستوزیری این مشکل را ندارد. میتوان هر ماه یا هر سال یک نخستوزیر را امتحان کرد و پس از مدتی، یا تجربه کسب میکنند و پیچ و خم کارها دست آنان میآید و مشکلات حل میشود. اگر هم نتوانستند مثل آب خوردن میتوان او را تغییر داد و یک امید کاذب و سراب دیگر به روی مردم گشود. حداقل از حالا کمتر دچار مشکل خواهند شد».
امیررضا واعظ آشتیانی، فعال و تحلیلگر سیاسی در واکنش به سخنان اخیر عباس عبدی به «فردا» گفت: «کسانیکه از ایندست سخنان میزنند در عالم سیاست کم نیستند. امثال آقای عبدی نان را به نرخ روز میخورند؛ مینشینند و میگردند که چه سوژهای جنجال بیشتری ایجاد میکند و آن موضوعات را مطرح میکنند. مردم هم دیگر به بحثها و جنجالهای آنها ریشخند میزنند. آنها روزی که برای خودشان شانسی در انتخابات ریاستجمهوری قائل بودند، ریاستجمهوری را نماد دموکراسی میدانستند و حالا که مردم آنها را کنار زدهاند و با صراحت تمام میگویند که دیگر شما را نمیخواهیم، به اصل انتخابات ریاستجمهوری حمله میکنند و با زبان تمسخرآمیز درباره آن سخن میگویند و به حالت کنایه نخستوزیری را پیشنهاد میدهند».
این فعال سیاسی ادامه داد: «هیچ یک از ما چالشهای دوران نخستوزیری را فراموش نکردهایم و مگر همین دست افراد نبودند که در آن زمان اصرار داشتند که با اصلاح قانون اساسی باید رئیسجمهور اختیارات کامل داشته باشد؟ حال چه شده است که دوباره خواهان بازگشت به همان سیستم هستند؟ دوستان اصلاحطلب اگر باور دارند که اختیارات ریاستجمهوری کم است بهتر است قبل از ثبت نام در انتخابات یا حمایت از نامزدی خاص اختیارات این مقام را مطالعه کنند. مگر در سال 92 یا 96 نمیدانستند که اختیارات رئیسجمهور همین است که حالا از اختیارات پایین حرف میزنند؟»
واعظ آشتیانی درباره علل مطرحشدن چنین بحثهایی از سوی برخی اصلاحطلبان، تصریح کرد: «اصلاحطلبان خودشان هم میدانند که همه مشکلات کنونی به ناکارآمدی خودشان بازمیگردد و برای توجیه عملکرد خود چنین القاء میکنند که نهادهای قدرت اجازه نمیدهند رئیسجمهور کار کند. مشکل اصلاحطلبان این است که برای حل مشکلات بهجای آنکه به عملکرد خود نگاه میکنند، میخواهند صورت مسئله را پاک کنند. متأسفانه برخی نانشان در توجیه دولت و سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدیهاست».
او با بیان اینکه اصلاحطلبان در مجلس دهم وکیلالدوله بودند، اظهار کرد: «دوستانشان در مجلس چه کار کردند؟ آیا جز آن بود که آنها چیزی جز وکیلالدوله نبودند؟ حالا که بحث نخستوزیری را مطرح کردهاند، بگویند که اگر مجلس با سبک مورد خواسته ایشان و دوستانشان یعنی وکیلالدولهبودن پیش رفت تکلیف چه میشود؟ آیا در آن صورت باید چهار سال یک نخستوزیر ضعیف را تحمل کنیم؟»
او در پایان گفت: «عملکرد مجلس دهم و دولت یازدهم و دوازهم جای هیچ دفاعی باقی نگذاشته است و این دست افراد سعی میکنند در پایان کار دولت همه مشکلات را توجیه کنند و حتی کار را از توجیه گذراندهاند به تمسخر رسیدهاند.»
دیدگاه تان را بنویسید