واکنش مهمانپرست به تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه گفت: اقدام آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، جنبه روانی و تبلیغاتی دارد.
رامین مهمانپرست سفیر اسبق کشورمان در لهستان در مورد تلاش آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران که بنا به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است در مهر ماه پایان یابد، گفت: آنچه ما در مورد رفتار ایالات متحده در مورد تلاش برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه کشورمان به نظر میآید، این موضوع است که آمریکاییها بیشتر به دنبال استفاده از فضای تبلیغاتی و جنگ روانی هستند.
وی افزود: آمریکاییها تلاش میکنند تا با جنگ روانی و بازی تبلیغاتی حول موضوع تحریمهای تسلیحاتی ایران و برجام، بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ تاثیر بگذارند. آمریکا تلاش دارد با این قبیل رفتار، مقابل پایان یافتن تحریمهای تسلیحاتی ایران که موعد آن در ماه اکتبر است، مانع ایجاد کند و باید گفت که این رفتار غیرقانونی است.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه گفت: قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که برجام هم ضمیمه آن است، پایان یافتن تحریم تسلیحاتی ایران را در ماه اکتبر (مهر) مورد تاکید قرار داده است و هیئت حاکمه آمریکا که خود به صورت غیرقانونی از این توافق خارج شده، تعهدات خود را انجام نداده، قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده است و به دنبال اهداف سیاسی خود با ایجاد فشار حداکثری علیه کشورمان بوده است، حالا تلاش میکند با جنجال سازی در موضوع توافق هستهای و پایان یافتن تحریم تسلیحاتی ایران، عقب ماندگیهای انتخاباتی خود را جبران کند.
مهمانپرست افزود: در حالی که نظرسنجیها در آمریکا نشان میدهد که «دونالد ترامپ» در مقابل کاندیدای حزب دموکرات عقب افتاده است، رئیس جمهور آمریکا و اطرافیان وی تلاش میکنند با مطرح کردن پرونده هستهای ایران و موضوع تحریمهای تسلیحاتی کشورمان، وضعیت سیاسی خود را در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ بهبود ببخشد.
وی بیان کرد: به نظر میرسد پیشنهاد جدید آمریکا هیچ تغییر خاصی نسبت به پیشنهاد قبلی که منجر به شکست انجامید، نداشته باشد. اقدام امروز آمریکا نیز برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، جنبه روانی و تبلیغاتی دارد و نتیجهای جز شکست برای این کشور ندارد.
این دیپلمات اسبق کشورمان در مورد رفتار دوگانه اروپاییها در قبال پرونده ایران و موضوع تحریمهای تسلیحاتی، تصریح کرد: اروپا در پروسه امتحان دادن هویت خودش و ادعایی که در مورد استقلال خود میکرد و از خود بهعنوان مجموعهای مستقل یاد میکرد، قرار گرفته است و تاکنون در آزمونی که پشت سر گذاشته، موفق نبوده است.
مهمانپرست اضافه کرد: اروپا نشان داد توان و یا اراده مقابله با آمریکا را ندارد و در هر صورت، انتظاری که از رهبران اروپایی بهعنوان مجموعهای اثرگذار در افکار عمومی وجود داشت، برآورده نشد و اروپاییها در نهایت در این آزمون بزرگ مردود شدند.
وی گفت: رهبران اروپایی باید مشخص کنند که تا چه زمانی میخواهند با رویههای ساختارشکنانه آمریکا همراهی کنند و در مقابل تهدیدات واشنگتن، از هویت اصلی خود دور شوند و استقلال خود را از دست بدهند.
دیدگاه تان را بنویسید