واکنش حاجی دلیگانی به طرح گشایش اقتصادی دولت؛ نوعی قرض گرفتن از جامعه است

کد خبر: 1012717

عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه طرح گشایش اقتصادی دولت در واقع به نوعی قرض گرفتن از جامعه است، گفت: دولت با این طرح خود می‌خواهد زمین سوخته به دولت بعدی تحویل دهد.

واکنش حاجی دلیگانی به طرح گشایش اقتصادی دولت؛ نوعی قرض گرفتن از جامعه است

خبرگزاری تسنیم: حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره اخبار منتشر شده درباره گشایش اقتصادی مبنی بر پیش فروش چندین میلیون بشکه نفت در مدت یک سال، اظهار داشت: ما در مجموع از این طرح استقبال میکنیم، اما باید اشکالاتش رفع شود.

وی با بیان اینکه این پیشنهاد باید به عنوان لایحه به مجلس ارائه شود، افزود: این اقدام به نوعی متمم بودجه و یا به عبارتی اصلاح بودجه است که دولت منبع درآمد جدیدی را تعریف کرده یعنی دولت علاوه بر فروش ۸۰ هزار میلیارد تومان اوراق در سال ۹۹ با این پیشنهاد بنا دارد بالق بر یک صد هزار میلیارد تومان، اوراق قرض کند لذا لازم است در مجلس تحت عنوان لایحه بررسی شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه چنین پیشنهادی در جلسه شورای اقتصادی سران قوا مصوب شود کار صحیحی نیست، ادامه داد: در جلسه مشترک هیئت رئیسه با روسای کمیسیون‌ها نظر اکثر همکاران این بود که رئیس مجلس به شدت در مقابل طرح و مصوب کردن این گونه پیشنهادات در جلسه سران قوا ممانعت و مخالفت کند.

حاجی دلیگانی اضافه کرد: در جلسه مشترک هیئت رئیسه با روسای کمیسیون ها، جمعبندی این بود که مسائلی که جنبه تصمیمات فوری و یا محرمانه برای مسائل مربوط به تحریم‌ها دارد در جلسه سران ۳ قوه مطرح شود.

وی با تاکید بر اینکه این طرح در واقع به نوعی قرض گرفتن از جامعه است، بیان داشت:برداشته کلی ما این است که آقای روحانی بنا دارد برای دولت بعدی زمین سوخته تحویل دهد چرا که این طرح در حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای دولت درآمد دارد که دولت بعد باید این مبلغ را علاوه بر سود سر رسید آن در سال‌های آینده پرداخت کند؛ این‌ها پیشخور کردن منابع کشور است که هر دولتی بعدا بیاید نمی‌تواند تا چندین سال این پیش خور کردن‌های دولت فعلی را جبران کند.

نماینده شاهین شهر در مجلس با بیان اینکه دولت می‌خواهد فروش ۳۷ هزار میلیارد تومان سهام شرکت‌های دولتی را نیز در جلسه سران قوا مطرح و درباره آن تصمیم گیری کند، گفت: این نوع تصمیمگیری‌ها در جلسه سران سه قوه چند عارضه دارد یکی این است که با این اقدام، کاری که از اختیارات نمایندگان مستقیم مردم است در جایگاهی که صرفا برای مسائل خاصی پیشبینی شده مطرح می‌شود که به عبارتی با این کار متعرض قوانین دائم میشوند.

حاجی دلیگانی در همین راستا ادامه داد: نکته دیگر این است که زمانی که موضوعی در جلسه سران قوا مصوب شد، باعث میشود پاسخگویی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه به دیوان محاسبات، بازوی نظارتی مجلس، کم شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد: دولت راهکار‌های دیگری برای تامین منابع مالی دارد، ولی به سمتش نمی‌رود ضمن اینکه همین طرح را می‌توانند در قالب راه اندازی بورس انرژی در بسته‌های کوچک به فروش رسانده و تحویل شود و فراورده‌های آن در بازار‌های منطقه‌ای و جهانی به مصرف برسد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها