سلیمینمین: جریان تحریف میگوید ما مقصر دشمنی آمریکا هستیم
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران گفت: جریان تحریف مرتب در ذهن جوانان امروز میخواند که ما منشأ ناراحتی و دشمنی آمریکا بودیم و ما موجب شدیم که آمریکاییها دلخور باشند و ما را تحت فشار قرار دهند. این مائیم که مقصریم نه آمریکا.
خبرگزاری تسنیم: عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران و کارشناس مسائل سیاسی ، درخصوص بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب درخصوص جریان تحریف که سعی در واژگون نشان دادن واقعیتها و حقایق کشور با هدف ضربه زدن به روحیه مردم و ارائه آدرس غلط برای رفع مشکلات دارند، اظهار داشت: جریان تحریف علاقه فراوانی به غرب دارد و تلاش میکند تحریمها بر ملت ایران موثر واقع شود، این جریان گرچه ایرانی است ولی نگاه جهانوطنی دارد یعنی بیشتر تعلق خاطر به جهانی که آمریکا در رأس آن است دارد و نه به وطن خود. جهانوطنیها مدتهاست که بهعنوان ابزاری در خدمت غرب عمل میکنند.
وی افزود: مختصات دیگر این افرادی که مسائل را جعل میکنند و تلاش دارند با دادههای غلط در تحلیل، جامعه را منحرف کنند این است که مسائل را کاملا وارونه جلوه می دهند. به این معنا که وقتی شما احساس میکنید به شما ظلم شده، بهگونه دیگری عمل میکنید، تا اینکه فکر کنید خودتان منشأ ظلم هستید. در نوع اول، چون خودتان را مظلوم مییابید، طبیعتا در برابر ظالم مقاومت میکنید و دوست ندارید در ظلمِ ظالم شریک باشید؛ زیرا در اسلام آمده که اگر مظلومی ظلمِ ظالم را تایید کند و یا در برابر آن ایستادگی نکند، در ظلم او شریک است. برای این که چنین حالتی پیش نیاد، در برابر ظلم مقاومت میشود اما اگر واقعیتها به جامعه دگرگون عرضه شود طوری که احساس کنید این شما بودید که ظلم کردید و اولینبار تعدی کردید و آنچه امروز به شما تحمیل میشود پاسخی به ظلم شماست؛ در این حالت مقاومت نمیکنید. میخواهید بهگونهای عمل کنید که فردی که ظلمدیده از شما راضی باشد، بنابراین سعی در همراهی با او خواهید داشت.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: مابه ازای این مسئله در جامعه فعلی این است که امروز برخی تلاش میکنند بگویند ضدیت آمریکا با ما بعد از ماجرای تسخیر سفارت آمریکا آغاز شد و میگویند این ما بودیم که به سفارت آمریکا -که برابر با خاک آن کشور است- تعدی کردیم، پس ما ظالم هستیم و ظلم کردیم و آنچه آمریکاییها انجام میدهند نیز پاسخ به ظلم ماست.
وی ادامه داد: در اینجا یک جوان طبیعتا احساس میکند آمریکاییها اگر امروز ما را تحریم کردند بهخاطر این است که یکجا مظلوم واقع شدند و حالا دارند به مظلوم واقعشدنشان واکنش نشان میدهند. چنین جوانی طبعا در برابر تحریمها مقاومت نمیکند چون آمریکا را در این مسئله محقّ میپندارد درحالیکه واقعیت به گونه دیگریست.
سلیمی نمین با بیان اینکه تسخیر سفارت آمریکا واکنشی به مظلوم واقع شدن ملت ما بود، گفت: سفارت آمریکا در سال 1332 کانون هماهنگی کودتا در کشور شده بود و حتی به روایت بسیار محتمل، زاهدی در سفارت آمریکا پنهان شد و آنها میدانستند که او مُهره داخلی کودتاست و ممکن بود دستگیر شود.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی هم جوانان احساس کردند سفارت آمریکا بار دیگر کانون این هماهنگی شده چرا که فتنههای مختلف در اقصی نقاط کشور از تجزیهطلبی گرفته تا مسائل مختلف انجام میگرفت؛ جوانان شاهد این بودند و میدیدند سفارت آمریکا این هماهنگیها را به عمل میآورد و برای همین در واکنش به یک ظلم، سفارت آمریکا را تسخیر کردند تا نتواند دوباره کودتایی را علیه ملت ایران به انجام برساند و یکبار دیگر برای نیم و یا ربع قرن ملت ما را به اسارت در بیاورد.
سلیمی نمین تأکید کرد: این تفاوت دارد که به جوان ایرانی گفته شود که آمریکا قبل از تسخیر سفارتش در تهران هیچ موضع ضد ایرانی نداشته و موضع ضد ایرانی او از این مقطع شروع شده که جوانان ما بیدلیل سفارت این کشور را تسخیر کردند و دشمنی آمریکا را علیه ملت ایران برانگیختند، تا اینکه شما بدانید سفارت آمریکا قبلا کانون کودتا بوده و یک کودتای موفق هم صورت گرفته و ملت ایران سالها به دلیل این کودتا چپاول شده و یک بار دیگر هم قرار بود این کودتا با هماهنگی و مرکزیت سفارت آمریکا صورت بگیرد و جوانان نگذاشتند. در این صورت، جوان ایرانی نگاه متفاوتی به موضوع خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: عدهای که سعی میکنند واقعیتها را تحریف کنند، هرگز به جوانان نمیگویند که در جنگ جهانی اول، همین غربیها کل ایران را -و نه سفارت مارا- اشغال کردند. انگلیس تمام کشور را در جنگ جهانی اول و دوم اشغال کرد آنهم بدون اینکه از ما کسب رضایت کند.
این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: همین جریانی که امروز سعی میکند غرب را مظلوم جلوه دهد، هرگز در تحلیلهای خود نمیگوید که اینان بارها کل کشور ایران را اشغال کردند ولی همیشه سعی میکنند غرب را تبرئه کنند. چرچیل درباره اشغال ایران میگوید ما هرگز به قانون پایبند نیستیم و اگر ببنیم جایی لازم است در دفاع از کشورها عمل کنیم، لازم نیست قانون را رعایت کنیم چون هدفمان حمایت از کشورهای کوچک است و به این دلیل برای مقطعی هیچ ایرادی بر ما وارد نیست که قوانین را زیر پا گذاریم.
سلیمی نمین گفت: این جریان هرگز غرب را تخطئه نمیکند. حتی امروز که میبینیم پلیس آمریکا -و نه مثلا دانشجویان آنها- به کنسولگری چین حمله کردند، جریان تحریفگر، آمریکا را تخطئه نمی کندکه چرا به خاک کشور چین تعدی میکنید؟ این جریان اگر معتقد است کنسولگری و سفارت خاک یک کشور است، پلیس آمریکا به بهانه اینکه کنسولگری چین مرکز جاسوسی است به آنجا حمله کرده اما هیچ صدایی از جریانات غربگرا در مطبوعات خود در ایران در نمیآید که این اقدام ناقض حقوق بین الملل است.
وی خاطرنشان کرد: اینجا تفاوت فاحش وجود دارد که دانشجویان ما بهعنوان یک نهاد مدنی در واکنش به کودتای آمریکایی که در شرف تحقق بود، دست به این کار زدند. کودتای نوژه با مرکزیت آمریکاییها صورت رفت که اگر دانشجویان سفارت را تسخیر نمیکردند، احتمال موفقیتش چندین برابر میشد. اصلا یکی از ایرادات کودتای نوژه این بود که مرکز امنی برای هماهنگی نیروها نداشتند؛ در یک کودتای بزرگ یک مرکز هماهنگی قوی نیاز است تا نیروی گسترده را هماهنگ و منسجم کند. در کودتای نوژه به دلیل اینکه سفارت تسخیر شده بود نمیتوانست هماهنگی انجام بگیرد و کودتا لو رفت و ناموفق شد.
این کارشناس مسائل سیاسی اظهار داشت: در قضایای سال 58، یک نهاد مدنی اقدامی انجام داد ولی اینها هرگز رها نمیکنند و جریان داخلی آنها مرتب میگوید کار دانشجویان غیرقانونی بود و نباید صورت میگرفت و به همین دلیل آمریکاییها با ما ضدیت پیدا کردند، در حالی که بعد از تسخیر سفارت مدارک کشف و ثابت شد که سفارت آمریکا سفارت نیست بلکه کانون فتنهگری بوده است.
سلیمی نمین گفت: جریان تحریف این مسئله را رها نمیکند و مرتب در ذهن جوانان امروز میخواند که ما منشأ برانگیختن ناراحتی آمریکا بودیم و ما موجب شدیم که آمریکاییها از ما دلخور شده و ما را تحت فشار قرار دهند و این مائیم که مقصریم نه آمریکا.
وی افزود: طبیعی است که امروز جوانی که تحت تأثیر این جعلیات است میگوید چرا باید به این وضع ادامه دهیم؟ ما باید با آمریکاییها مذاکره و لابد عذرخواهی هم بکنیم.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران اظهار داشت: مشخص است که جعل چقدر مسئله را متفاوت میکند. جعل و تحریف -که متأسفانه زیاد هم هست- منشأ این میشود که فرد در برابر ظلمِ فاحش مقاومت نکند و با اینکه میبیند که آمریکاییها دارو و قطعات هواپیما را تحریم کردند که کارهای ضد انسانی است ولی میگوید آمریکاییها حق دارند. چون به آنها اینطور القا شده که مقصر این تخاصم، ایران است.
وی اضافه کرد: با این جعل کردنها طبیعی است که جوان ما بگوید برویم سر تعظیم فرود بیاوریم، چون ما کار غلط انجام دادیم. وقتی کسی کار اشتباهی انجام میدهد، برای عذرخواهی پیش قدم میشود و طبیعی است که نوع واکنش و مواجه جوان امروز تحت تاثیر این وارونهسازی تغییر کند. پس باید به برخی جوانانی که میگویند چرا مذاکره نمیکنیم و یا خودمان را مقصر این دشمنی میدانند باید حق بدهیم. به این جوانان گفته نمیشود که اینطور نیست و آمریکاییها سالها قبل از آن، کشور ما را اشغال، کودتا، چپاول و ظلمهای فراوان کردند و این برای چند دهه قبل است.
سلیمی نمین یادآور شد: اگر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جوانان چنین اقدامی انجام دادند بخاطر این بود که یکبار آمریکا را بخشیدند ولی آنها از روز 23 بهمن 1357 بحث تجزیهطلبی را در کردستان کلید زدند و نیروهای نظامی دوران شاه را در مرز با ترکیه به رهبری آریانا جمع آوری کردند و در مرز پاکستان هم نیروهایی را متجمع کردند.
وی تصریح کرد: ملت ایران بعد از پیروزی انقلاب سعی کرد ارتباط جدیدی را شکل بدهد، ما هرگز رابطهمان را با آمریکا -علیرغم این همه جنایتی که در حق ملت ایران روا داشته و کودتا کردند و با تشکیل ساواک ملت ما را شکنجه کرده و ملت را به اسارت گرفته بودند- قطع نکردیم. ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از باب رأفت وارد شدیم و بخشیدیم و گفتیم امیدواریم آمریکاییها گذشته خود را جبران کنند ولی نهتنها گذشتهشان را جبران نکردند بلکه تمام فتنهگریهای خود را با قوت و شدت بیشتری ادامه دادند. وقتی دانشجویان این صحنه را مشاهده کردند به تحلیل درستی رسیدند که امریکایی ها سفارت خود را در اختیار یک کودتای دیگر قرار دادند و اسناد هم گواه بر این بود.
وی اظهار داشت: امروز نباید گذاشت این واقعیتها جعل شود و اگر جعل صورت بگیرد، رفتار متناسب با این جهل را شاهد خواهیم بود. اگر میخواهیم رفتار ملت با واقعیتها تطبیق داده شود، باید روی تبیین و روشن شدن تاریخ سرمایهگذاری کرده و نگذاریم عدهای با هدایت بیگانه در ایران تاریخ مسلّم را جعل کنند، کاری که همین الان هم آن را انجام میدهند. امروز این یک وظیفه مهم است که باید تلاش کرد جلوی تحریف تاریخ را گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید