مشارکت کمتر، نتیجه مطمئنتر!
یک نگاه ساده به اظهارات اخیر علویتبار و دوستان او در ستاد هسته سخت اصلاحات به روشنی نشان میدهد که آنها در یک تقلای زیر پوستی برای فرماندهی اغتشاشات آینده؛ مشغول تأکید بر این هستند که باید از راههای غیر قانونی علیه حاکمیت استفاده کرد، خشونت خوب است، بایستی دمار از روگار حامیان نظام درآورد و صندوق رأی هم راه حل مشکلات اقتصادی مردم نیست!
مشرق: اصلاح طلبانعلیرضا علویتبار، تئوریسین چپ به تازگی در بخشی از یک مصاحبه که سایت اعتمادآنلاین آنرا بازنشر داد، پیرامون شرایط جامعه اظهار کرده است: بازگشت تحریمها و سلسلهای از وقایع ناگوار، امید به آینده را در جامعه تخریب کرد و بر آشفتگی و گسیختگی جامعه افزود. جامعه خشمگین، ناامید و ملتهب دیگر به استدلال گوش نمیکند. سیاستورزی در شرایط نابهنجار در توان اصلاحطلبان موجود نیست.
او همچنین در قسمتی دیگر از این مصاحبه با اشاره به انتخابات ۱۴۰۰ میگوید:
"گمان میکنم آنچه در انتخابات مجلس یازدهم اتفاق افتاد، در ریاستجمهوری۱۴۰۰ رخ دهد: «مشارکت کمتر و نتیجه مطمئنتر». از این فرصت باید برای نوسازی و بازسازی اصلاحات استفاده کرد. یکی از ابعاد این نوسازی و بازسازی تحکیم رابطه با تکیهگاه اجتماعی اصلاحات است. نخستین اقدام کمک به «سازماندهی» این تکیهگاه است. باید کمک کرد تا آنها در قالب تشکلهای صنفی، سیاسی، هنری، اندیشهای و... متشکل شوند و از حالت فردی به حالت انجمنهای مدنی درآیند. در گام بعد باید یک گفتوگوی انتقادی ملی را برای رسیدن به یک «چارچوب واحد فراگیر» آغاز کرد. این چارچوب باید مفاهیم و جهتگیریهای لازم برای تحلیل و موضعگیری مشترک را در اختیار ما قرار دهد. اغتشاش ذهنی باعث بیتحرکی و انفعال شده است. محورهایی مانند برابری و رفع تبعیض، جمهوریت، میهندوستی شهروندمحور، نواندیشی دینی، روشهای کارآمد و خشونتپرهیزِ اعتراض و فعالیت سیاسی، سازماندهی و مدیریت اقدامات جمعی و لوازم هریک از آنها باید در این گفتوگوی ملی و انتقادی بررسی شوند و از مجموع آنها باید مواضع روشنی درباره خطمشیگذاری عمومی داخلی و خطمشیگذاری خارجی استخراج شود؛ البته توجه داشته باشید این اقدامات در شرایطی میتواند رخ دهد که بحرانهای موجود در جامعه ما را وارد مراحل پیشبینینشده و خطرناک و اضطراری نکند! "
علویتبار تصریح میکند: ادامه شرایط کنونی میتواند کشور را با خطراتی مواجه کند که امکان تأمل و بازسازی را از همه میگیرد.اظهارات علویتبار، بیش از آنچه که باید واضح بیان شدهاند و توشیح چندانی نیاز ندارند.
خط القای "ناامیدی جامعه، تکرار رفتار شریرانه تحریم انتخابات از سوی اصلاحطلبان، بن بست سیاسی و بروز شرایط خطرناک"! در خلال این اظهارات کاملا مشخص هستند.
معالوصف چیزی که علویتبار در این صحبتها به آن اشاره نکرده این است که تمام این شرایط را اصلاحطلبان در دامن رأی مردم گذاشتهاند و اکنون نیز به جای عذرخواهی و بیان راه حلها، اما در پی تحقق "شرایط خطرناک" هستند.
یک نگاه ساده به اظهارات اخیر علویتبار و دوستان او در ستاد هسته سخت اصلاحات به روشنی نشان میدهد که آنها در یک تقلای زیر پوستی برای فرماندهی اغتشاشات آینده؛ مشغول تأکید بر این هستند که باید از راههای غیر قانونی علیه حاکمیت استفاده کرد، خشونت خوب است، بایستی دمار از روگار حامیان نظام درآورد و صندوق رأی هم راه حل مشکلات اقتصادی مردم نیست!
این روش رفتاری اصلاحطلبان در کنار مشکلات اقتصادی و انگارههای ناخوب ذهنی که در دامن مردم گذاشتهاند؛ کشور را در شرایط "فتنه اقتصادی" قرار داده و اگر در این زمینه بصورت فوری شاهد ورود خواص و مدیریت چشمان ناظر جامعه نباشیم؛ بسا که این احتمال خطرناک به مرحله بروز وارد شود.
ناگفته پیداست که تقریبا در مقابل هیچیک از گلولههای سمّی شلیک شده از سوی اصلاحطلبان به ذهن مردم؛ نوشداروی لازم از طرف خواص جامعه و صدا و سیما بعنوان راهبران ذهنی جامعه ترشّح نشده و این مسئله بر عمق احتمالات پیش گفته افزوده است.
علویتبار، ۳ ماه قبل از اغتشاشات آبان ۹۸ در یک دستور زیر پوستی رسانهای، به اوباش دستور داده بود که در صورت حضور در خیابان، مراکز حساس نظام را اشغال کنند! او به تازگی هم نوید داده است که "شاید از روشهای غیر قانونی علیه نظام استفاده کنیم"! نخبگان و محافل سیاسی همچنین باید پیرامون اینکه "نتیجه مطمئنتر" اصلاحطلبان در قبال تحریم انتخابات و مشارکت کمتر مردم چیست؟ اقتراح کنند و این نتیجه را به بحث بگذارند.
دیدگاه تان را بنویسید