۵۶ هزار میلیارد تومان اقساط بازگشته مسکن مهر نشینان چه شد؟
نماینده تبریز در مجلس با بیان اینکه وجود ۲.۵ میلیون خانه خالی، آدرس غلط دولت به مردم است ز یرا کمبود مسکن در کشور نداریم بلکه کمبود عرضه داریم گفت: پرشدن خانههای خالی لاکچری دردی از مردم دوا نمیکند.
خبرگزاری فارس: احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ، درباره التهاب بازار مسکن اظهار داشت: دولت به مردم آدرس اشتباه میدهد چرا که میگوید قریب به 2.5 میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد و طوری وانمود میکند که در عرضه مسکن مشکلی ندارد، در حالی که باید شرایطی ایجاد شود که مسکنهای خالی به بازار عرضه شود.
وی ادامه داد: اگر مسکنهای خالی به بازار تزریق شود، در کاهش قیمت و تقاضاها تأثیر زیادی خواهد داشت.
** پر کردن خانههای خالی لاکچری دردی از مردم دوا نمیکند
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: واقعیت آن است که دولت وقتی در باره 2.5 میلیون خانه خالی صحبت میکند بهتر است بداند که این تعداد مسکن نیاز واقعی مسکن نیست؛ چراکه مردم به خانه 50 و 60 متری راضی هستند ولی مساکن خالی موجود در کشور لاکچری بوده و دردی از مشکلات مردم را دوا نمیکند.
وی تاکید کرد: دولت با طرح وجود 2.5 میلیون مسکن خالی در ایران از مسؤولیت خود که در اصل 31 قانون اساسی تصریح دارد در حال فرار است. در حالی که قانون اساسی دولت را مکلف کرده که یکی از وظایف اصلیاش تأمین مسکن مردم و به ویژه نیازمندان است.
** مشکل اصلی عدم دخالت دولت در مسکن سازی است
علیرضا بیگی افزود: دولت با اعلام وجود 2.5 میلیون مسکن خالی در کشور به مردم آدرس اشتباه میدهد تا زمینه را برای اخذ مالیات بر خانههای خالی فراهم کند و او میکوشد این روش را به عنوان مالیات تنظیمی بازار استفاده کند و گویا قرار است دولت هزینهای را به خانههای خالی تحمیل کند تا مالکین آن خانههای خالی را به بازار عرضه کنند.
وی ادامه داد: دولت باید به موضوع ساخت مسکن ورود جدی داشته باشد ضمن این که اگر این حمایت وجود نداشته باشد امکان پذیر نیست که جوانان کشورمان صاحب خانه شوند.
**افزایش قیمت مسکن پیامدهای بعدی برای جامعه دارد
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: افزایش قیمت مسکن پیامدهای بعدی برای جامعه دارد که شاید ظاهر آن باشد که یک زوج جوان صاحب یک خانه 60 تا 70 متری شدند در حالی که پشت پرده آن تحولات اقتصادی بزرگ در کشور است؛ چراکه منجر به اشتغال کارگران فصلی و مهندسان شده و چرخ کارخانجات این حوزه فعال شده و کارگاههای تولید مصالح ساختمانی هم فعال خواهند بود. جوانان هم به تشکیل خانواده امیدوار خواهند شد و برای تأمین مایحتاجهای موجود در جهیزیه دختران کشورمان کارخانجات تولید لوازم خانگی و کارگاههای مبل رونق خواهند گرفت.
علیرضا بیگی افزود: تجربه قبلی نشان داده است که با حذف قیمت زمین قدمهای بزرگی در حوزه ساخت و ساز کشور برداشته شد ضمن این که هیچ کس نمیتواند منکر تأثیر فراوان مسکن مهر در کشور و بهبود عدالت اجتماعی در کشور شود. ولی اگر نقصی در این حوزه وجود دارد دولت روحانی باید این نواقص را رفع میکرد نه این که کل طرح را رها میکرد.
** 56 هزار میلیارد تومان اقساط بازگشته مسکن مهر نشینان چه شد؟
وی با بیان این که دولت طرح مسکن اجتماعی را با تبلیغات فراوان در بوق و کرنا کرد در حالی که یک نفر مسکن اجتماعی افتتاح شده را به ما نشان دهد.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: افزایش قیمت مسکن منجر به تحمیل هزینههای سرسامآور به خانوادهها شده است در حالی که آخوندی وزیر راه و شهرسازی در طول 7 سال مدیریتش بازار مسکن را نابود کرد.
وی با بیان این که 56 هزار میلیارد تومان ردیف و خط اعتباری مسکن مهر بوده است گفت: این پول بین دارندگان مسکن مهر تقسیم شده و آنها هم اقساط خود را پرداخت میکردند و در نهایت پول جمع آوری شده از این اقساط بین خانههای جدید مسکن مهر توزیع میشد. لذا این سؤال وجود دارد که این 56 هزار میلیارد تومان هم اکنون کجاست؟
** ردیف و خط اعتباری مسکن مهر کجاست؟
علیرضا بیگی اضافه کرد: آقای روحانی در اظهاراتش اعلام میکرد که 56 هزار میلیارد تومان مسکن مهر باعث تورم در کشور شده است در حالی که او باید پاسخ دهد که با وجود این که این رقم ردیف و خط اعتباری داشته است هم اکنون کجاست؟
وی ادامه داد: چرا دولت برای خرید پراید 20 میلیون وام به مردم میداد ولی حاضر نبود و خود را مکلف نمیدانست برای تولید مسکن دست مردم را بگیرد تا آنها بتوانند صاحب خانه شوند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: چرا عنوان میشود به موجب اصل 44 دولت امکان تصدی گری ندارد و دولت برای ساخت و ساز مسکن نمیتواند در این قضیه فعال شود ولی دولت حاضر نیست از کارخانجات خودروسازی دل بکند. در حالی که در قانون اساسی تصریح شده که دولت باید برای مسکن دخالت لازم را انجام دهد.
**خودروسازی حیاط خلوت دولت بوده و حاضر نیست سهامش را بفروشد
علیرضا بیگی اضافه کرد: به نظر میرسد خودروسازی حیاط خلوت دولت است و به همین دلیل حاضر نیست از سهامش در این بخش بگذرد و برای آنکه خودرویی که زیر مجموعه دولت ساخته است فروش برود، به مردم وام میدهد و حتی تعرفه 200 درصدی برای واردات خودرو وضع کرده و به سازمان استاندارد اعلام میکند از نقدهای فلان خودرو صرفنظر کند و به نیروی انتظامی میگوید شماره گذاری فلان خودرو بدون توجه به نواقصی باشد که در این خودرو وجود دارد و به بانک هم میگوید که به این فردی که برای خرید خودرو اقدام کرده 20 میلیون تومان وام بدهد و تمام سازوکارها به صورتی است که دولت لگن تولید شده توسط خودروسازان را به مردم بدهد.
وی با بیان این که دولت باید اقتصاد خودرو بیرون برود و به 5 وظیفه اصلی خود عمل کند که آن وظایف تولید اشتغال، امنیت، مسکن، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان است و اگر دولت به این وظایفش رسیدگی کند کسی از او انتظار ندارد به سمت ساخت خودرو برود.
انتهای پیام/
دیدگاه تان را بنویسید