جهانگیری: توجه به معیشت مردم اولویت دولت است

کد خبر: 1003681

معاون اول رئیس جمهور گفت: رأی ۲۴ میلیونی مردم در انتخابات ریاست جمهوری تأیید کارنامه اقتصادی دولت آقای روحانی بود.

جهانگیری: توجه به معیشت مردم اولویت دولت است

خبرگزاری تسنیم: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور ظهر امروز (سه شنبه) در مراسم روز ملی صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه توسعه صنعتی و فراتر از آن توسعه اقتصادی متأثر از محیط پیرامونی کشورهاست، اظهار داشت: این محیط پیرامونی است که مشخص می‌کند در هر دوره‌ای باید چه سیاست‌های صنعتی و اقتصادی را در پیش بگیریم. امروز حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاست‌خارجی نقش اثرگذاری در تعیین جهت‌گیری‌های صنعتی و اقتصادی کشور دارند.

وی با اشاره به جنگ اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه، غیرانسانی و غیرقانونی آمریکا علیه دولت و ملت ایران گفت: در شرایط کنونی صادرکنندگان کالا و کسانی که در پی تأمین کالا‌های مورد نیاز کشور از خارج هستند در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارند و باید از کسانی که به طور سالم در این فضا فعالیت می‌کنند، دفاع کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تجربه کشور‌های مختلف صنعتی و عملکرد برخی کشور‌ها در جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین گفت: در این کشور‌ها با توجه به حوادث پس از جنگ جهانی دوم سیاست‌های مختلفی برای توسعه اقتصادی انتخاب شد. در شرق آسیا با توجه به روابط با کشور‌های غربی توسعه صادرات مدنظر قرار گرفت و در آمریکای لاتین با توجه به برخی از تنش‌ها در روابط خارجی سیاست کنترل واردات و جایگزینی محصولات خارجی در دستور کار قرار گرفت.

جهانگیری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران نیز باید جایگاه خود را در اقتصاد دنیا متناسب با شریط پیرامونی تعریف کند، گفت: دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ سیاستگذاری خود را شناسایی اولویت‌های اصلی کشور و حرکت در جهت دستیابی به آن اهداف را برگزید. در سال ۹۲ شاخص‌هایی نظیر تورم، مردم را آزرده ساخته بود، اما باور و امیدی در میان مردم شکل گرفت که مجموعه دولت چه به لحاظ سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و تقسیم کار قادر است کشور را از آن مرحله دشوار عبور دهد.

وی ادامه داد: با شروع به کار دولت همه شاخص‌ها به دلیل همین امید و باور مردم بهبود یافت و این نشان می‌دهد که از مهمترین مسایل تعیین‌کننده سیاست‌های کشور نگاه مردم نسبت به آینده است که در موضوع انتظار تورمی و تصور آن‌ها درباره آینده ایران و رفتارشان متبلور می‌شود.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه کارنامه دولت در دور اول کارنامه‌ای موفق بود و مردم در انتخاباتی رقابتی به این کارنامه رأی مثبت دادند، گفت: رأی ۲۴ میلیون نفری مردم به این دولت نشان از تأیید برنامه‌های دولت داشت. این کارنامه سرمایه بود و بر اساس آن دولت فکر می‌کرد که باید همان سیاستگذاری یعنی شتاب در رشد و توسعه کشور، عبور از محدودیت‌ها و جبران کاهش قدرت خرید مردم را با سرعت ادامه دهد.

جهانگیری گفت: ما معتقد هستیم که بخش خصوصی باید میدان‌دار واقعی سیاست‌های اقتصادی کشور شود و شاهد بودیم که در دور اول شرکت‌های خصوصی برای بزرگتر و قدرتمندتر شدن با شرکای خارجی مذاکره می‌کردند. برخی اصلاح ساختار‌ها نظیر اصلاح ساختار نظام بانکی در دستور کار قرار گرفت، اما متأسفانه شرایط بین المللی تغییر کرد و آمریکایی‌ها توافق مهمی را بر هم زدند و تحریم‌های سختی را وضع کردند، آن‌ها مطمئن بودند نظام ایران چهلمین سالگرد خود را نمی‌بیند و وقتی مأیوس شدند گفتند اقتصاد ایران دچار فروپاشی خواهد شد.

وی گفت: مدیر کاردان، عاقل و دلسوز مدیری است که بتواند شرایط را پیش بینی کند و متناسب با وضعیت سیاست‌هایش را تغییر دهد. ما نیز سیاست مقاومت در برابر فشار‌های خارجی را برگزیدیم و به دنبال ایجاد سازوکاری برای افزایش تاب‌آوری و حفاظت از معیشت مردم بودیم بنابراین سیاست شتاب در رشد و توسعه کشور تبدیل به سیاست تاب‌آوری شد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برخی الزامات این تغییر ریل در سیاستگذاری گفت: در دور اول فعالیت دولت ما نمی‌خواستیم که مدیران در سازوکار‌های اقتصادی دخالت کنند، اما در شرایط سیاستگذاری برای تاب‌آوری مردم باید مداخلاتی در اقتصاد انجام شود.

جهانگیری به تبدیل جنگ اقتصادی در هدف قرار گرفتن فروش نفت، جابجایی پول و حمل و نقل پرداخت و با بی‌سابقه خواندن فشار‌ها در این مقطع گفت: ما باید قدردان کسانی باشیم که برای رفع نیاز‌های کشور در حوزه صادرات و واردات تلاش می‌کنند و جفاست اگر با پرونده‌سازی‌های نادرست آن‌ها را از آینده ناامید کنیم.

وی ادامه داد: متأسفانه شرایط کشور از اسفند سال گذشته و با اضافه شدن موضوع کرونا در وضعیت دشوارتری قرار گرفت البته این وضعیت فقط مختص ایران نیست و اقتصاد دنیا با مشکلات بسیاری روبرو شده است به طوری که مجامع بین المللی نظیر صندوق بین المللی پول یا بانک جهانی اعلام کرده‌اند که بزرگترین رکود اقتصادی بعد از سال ۱۹۳۰ متعلق به شرایط کرونایی است.

معاون اول رییس‌جمهور برنامه‌ریزی در این مقطع را نیز متأثر از شرایط پیرامونی توصیف کرد و گفت: صادرکنندگان کشور در این شرایط که رکود بر اقتصاد دنیا حکم‌فرما شده و اقتصاد جهانی به خاطر کوچک شدن، تقاضای کمتری برای محصولات دارد برنامه‌ریزی مناسبی انجام دهند تا بتوانند جایگاه خود را در بازار‌های فروش حفظ کنند.

جهانگیری با بیان اینکه کرونا در همه کشور‌ها معیشت، سلامت و اشتغال مردم را به خطر انداخته است، گفت: در ایران نیز سلامت، معیشت و اشتغال مردم در شرایط کرونا مورد تهدید قرار گرفت و دولت نیز تمرکز جدی خود را بر این سه موضوع معطوف کرد.

وی افزود: باید تلاش کنیم سلامت مردم دچار آسیب نشود و هر موضوعی که با سلامت مردم در تضاد باشد باید کنار گذاشته شود. توجه به معیشت مردم نیز از اولویت‌های مهم دولت است و مجموعه سیاست‌هایی در دولت تدوین شد که اطمینان پیدا کنیم زندگی طبقات ضعیف جامعه در حداقل ممکن اداره شود.

معاون اول رئیس‌جمهور صیانت از اشتغال موجود را از دیگر برنامه‌های دولت برشمرد و افزود: دولت تدبیر و امید در این دوره ۳.۵ میلیون فرصت شغلی یعنی حدودا سالانه ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کرده است و این در شرایطی است که با محدودیت منابع مواجه بود و باید این میزان اشتغال ایجاد شده را با دوره‌های گذشته قیاس کنیم.

جهانگیری ادامه داد: دولت برای تامین کسری بودجه نیز سیاست‌های خود را به شکلی تنظیم کرد که منجر به افزایش پایه پولی، افزایش نقدینگی و تورم نشود و برای این منظور برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌هایی را انجام داد.

وی با تاکید بر اینکه دولت به مفهوم حاکمیت ایران دولتی ثروتمند است، تصریح کرد: براساس محاسباتی که چند سال گذشته انجام شده بود، به غیر از نفت و معادن، دارایی ایران ۷ هزار هزار میلیارد تومان ارزیابی شد و این در حالی است که ایران اولین ذخائر نفت و گاز دنیا را نیز دارا است و در بسیاری از معادن فلزی جزو ۱۰ کشور اول دنیا هستیم و آنچه مهم است این است که بتوانیم این دارایی‌ها را مولدسازی کرده و در جهت رفاه مردم هزینه کنیم.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه بخش صنعت کشور در دوره کرونا درخشید، گفت: در روز‌های نخست شروع کرونا که کادر درمانی کشور با محدودیت تجهیزات حفاظت شخصی مواجه بودند بعنوان یکی از مسئولین کشور احساس شرمندگی داشتم که کادر بهداشت و درمان بدون تجهیزات لازم در بیمارستان‌ها خدمت رسانی می‌کنند و تعدادی از این عزیزان نیز در این مسیر شهید شدند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه عملکرد صنعتگران کشور در دوره کرونا در حد معجزه بود، خاطر نشان کرد: کسانی که با صنعت آشنا هستند می‌دانند افزایش ظرفیت تولید در مدت ۴ ماه چقدر دشوار است چرا که مدت زمان ۴ ماه حتی برای احداث سوله و دریافت مجوز‌های لازم نیز کافی نیست.

وی ادامه داد: امروز صنعتگران کشور موفق شدند در بخش تولید تجهیزات پزشکی به یکی از صادرکنندگان این محصولات تبدیل شوند و جوانان کشور در بخش دانش‌بنیان نیز در تولید اقلام بهداشتی نظیر کیت پزشکی، ونتیلاتور و ماسک عملکرد درخشانی داشتند.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود به تشریح برخی از انتظارات دولت از بخش صنعت کشور پرداخت و اظهار داشت: انتظار دولت از شما این است که همچنان تولید و تامین نیاز‌های کرونا را در دستور کار داشته باشید و در عین حال حفاظت از پرسنل خود را نیز بعنوان نیروی کار صنعتی کشور به عنوان یکی از مهمترین برنامه‌ها دنبال کنید.

جهانگیری با تقدیر از بخش‌های مختلف صنعتی کشور که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانع از ابتلای نیروی کار زیرمجموعه خود شدند، گفت: در یکی از جلسات گزارشی از پارس جنوبی ارائه شد و اعلام گردید که از ۷۰ هزار نفر از پرسنل این مجموعه حتی یک نفر مبتلا به کرونا نشده است.

وی با تاکید بر اهمیت استفاده از ماسک در اماکن عمومی گفت: استفاده از ماسک یک نیاز ضروری برای حفاظت از خود و دیگران است و مقام معظم رهبری نیز به صراحت بر استفاده از ماسک در اجتماعات تاکید کردند.

معاون اول رییس‌جمهور تحقق هدف‌گذاری ۴۱ میلیارد دلاری صادرات غیر نفتی را از دیگر انتظارات دولت از صنعتگران و صادر‌کنندگان کشور دانست و افزود: امروز که فشار سنگینی بر درآمد‌های نفتی کشور وارد شده است، تامین ارز مورد نیاز کشور بر عهده صادرکنندگان است و انتظار داریم که صادرکنندگان و صنعتگران کشور مردانه پای کار بیایند و ضمن تحقق صادرات غیرنفتی ۴۱ میلیارد دلاری، ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصاد کشور بازگردانند.

جهانگیری با اشاره به جلسه روز گذشته خود با تعدادی از اعضای هیئت رییسه اتاق بازرگانی ایران گفت: رییس اتاق بازرگانی اعلام کرد که کمیته ارزی در این اتاق تشکیل داده‌اند و در این جلسه قرار شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت با هماهنگی با بانک مرکزی بخشی از ارز مورد نیاز صنایع را از محل صادرات این صنایع تامین کنند.

وی با تاکید بر لزوم توجه بر موضوع ساخت داخل، اظهار داشت: با اختیاری که مقام معظم رهبری به سران سه قوه داده‌اند، برای واردات برخی اقلام و کالا‌ها تعرفه و محدودیت اعمال شده است و این فرصتی برای صنعتگران کشور است تا نسبت به تولید این کالا‌ها در داخل کشور اقدام کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه توانمندی بزرگی در بخش صنعتی کشور شکل گرفته و جفا است که صنعت ما را با کشور‌های منطقه مقایسه کنند، افزود: در سال‌های گذشته برای نصب یک سکوی ۲۰۰۰ تنی نفتی لازم بود یک شرکت خارجی این کار را برای ما انجام دهد، اما امروز با ایستادگی صنعتگران کشور، در تمامی بخش‌های پالایشگاهی و نصب سکو‌ها می‌توانیم به توان داخلی اتکا داشته باشیم ضمن آنکه صنعتگران ایرانی خدمات فنی و مهندسی را نیز به کشور‌های دیگر صادر می‌کنند.

جهانگیری خطاب به منتقدان دولت گفت: هر سیاست و برنامه دولت را که می‌خواهید نقد کنید، اما به عنوان یک انسان منصف شرایط امروز را با گذشته درنظر بگیرید که درآمد‌های نفتی کشور در سال ۹۱ بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار بود و این در حالی است که این درآمد‌ها در سال گذشته به ۸ میلیارد دلار رسید و قطعا‌ً سال جاری میزان درآمد‌ها از پارسال نیز کمتر خواهد بود. دولت قطعاً نقد‌های سازنده و دلسوزانه را مورد استفاده قرار خواهد داد.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم گزارشی از پیامد‌ها و اثرات منفی کرونا بر تجارت و اشتغال کشور‌های مختلف ارائه کرد و گفت: ایران در سه ماهه اخیر با وجود شرایط کرونا، در تولید بسیاری از محصولات از جمله سیمان، لوازم خانگی، آلومینیم ودیگر اقلام رشد داشته که جای افتخار دارد.

در این مراسم همچنین نایب رییس اتاق بازرگانی ایران، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، رییس خانه صنعت و معدن ایران و معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در سخنانی به اهمیت بخش تولید و صنعت به ویژه در شرایط کرونا اشاره کرد.

در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور از کارآفرینان برتر و نمونه کشور تقدیر شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین