مهدی چمران: بالابردن انتظارات از مجلس، پروژه سیاسی اصلاحطلبان است/ قاطبه مردم هیچ اقبالی به جبهه اصلاحات نشان نمیدهند/ انتقاد به دولت به معنای ستیز و مقابله نیست
مهدی چمران گفت: بالابردن انتظارات از مجلس یازدهم یک پروژه سیاسی است که البته مردم هم متوجه چنین سیاسیکاریهایی از سوی اصلاحطلبان هستند.
گروه سیاسی فردا: چندمدتی بیشتر از شروع مجلس یازدهم نمیگذرد که اصلاحطلبان سعی میکنند با قضاوتهای زودهنگام مجلس را نزد مردم تخریب کنند و با بالابردن غیرواقعی انتظارات ذهن مردم را مقابل مجلس یازدهم قرار دهند که شاید چنین سیاستی بیارتباط با اهداف انتخاباتی آنها در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده نباشد. چنین تحرکاتی درحالی است که نیروهای اصلاحطلب به دلیل اختلافات گستردهای که درون خود دارند، عملا از حیث تشکیلاتی و راهبردی به مشکل خوردهاند و از سوی دیگر باتوجه به عملکرد ضعیف دولت حسن روحانی و مجلس دهم دیگر آن سرمایه اجتماعی سابق را هم ندارند و همه اینها دستبهدست هم داده است که از پیش تا بعد از انتخابات مجلس سیاست تخریبی را در پیش بگیرند.
مهدی چمران درباره این موضوع به خبرنگار «فردا» گفت: «در ارزیابی عملکرد مجلس یازدهم باید صبر کرد زیرا منطقی نیست که در این مدت کوتاه بتوانیم به یک جمعبندی برسیم و قضاوت زودهنگام مانند قصاص قبل از جنایت است. طبیعی است که مجلس در مدت اندکی که روی کار آمده نتواند تمام مشکلاتی عدیدهای که در سالهای اخیر ایجاد شده را رفع کند و این انتظاری غیرعقلایی است. باید صبر کرد تا نمایندگان مجلس یازدهم به تدریج و با برنامهریزی مشکلات را کاهش دهند. فعلان سیاسی هم باید به دور از شعارزدگی و احساساتیشدن عملکرد مجلس را قضاوت کنند. مسلم آن است که مجلس باید به مرّ قانون عمل کند و رسالتی که مردم بر دوششان گذاشتهاند را به بهترین شکل انجام دهند».
او در پاسخ به این پرسش که چرا اصلاحطلبان مدام سعی دارند تا طوری القاء کنند که مجلس قصد رویارویی با دولت را دارد، اظهار کرد: «نمایندگان مجلس یازدهم قصد ندارند با دولت وارد ستیز نشوند و میخواهنند به وقت مقتضی با آن همکاری هم کنند تا مشکلات رفع و امور مملکتی پیش برود اما در هنگامی که دولت عملکرد مناسبی از خودش نشان ندهد، نمایندگان مشکلات را گوشزد میکنند و به دولت انتقاد میکنند. انتقاد بهمعنای ستیز و مقابله با دولت نیست. شک نکنید نمایندگان به وظیفه قانونی خود عمل میکنند و اگر لازم باشد با دولت تعامل خواهند و اگر ضرورت ایجاب کند دولت را در معرض نقد قرار میدهند و چه دولتیها خوششان بیاید یا نیاید نمایندگان به وظایف قانونی خود عمل میکنند که وظیفه اصلی نمایندگان خدمت به مردم است».
او ادامه داد: «اکنون قوه قضائیه با قدرت با مفسدان برخورد میکند اما میبینیم که عدهای به این قوه میتازند؛ یعنی اگر قرار باشد کار خوب هم انجام شود عدهای هستند مخالفت کنند؛ در موضوع نوع مواجهه مجلس و دولت هم همین است. مجلس کار خودش را انجام میدهد و در جایی که لازم باشد با دولت تعامل میکند و هنگامی که اقتضاء کند، منقتد عملکرد دولت خواهد بود و در این مسیر مهم نیست که دولت چه میگوید، مهم این است که نمایندگان بر اساس قانون به وظایف نمایندگی خود عمل کنند».
چمران در پاسخ به این پرسش که اصلاحطلبان از بالابردن غیرمنطقی انتظارات از مجلس چه هدفی را دنبال میکنند، تصریح کرد: «بالابردن سطح مطالبات یا به بیان بهتر خلق انتظارات غیرواقعی به هیچوجه منصفانه و منطقی نیست. اگر انتظارات غیرواقعی باشد، همان نتیجهای به وجود میآید که دولت گرفت؛ آقای روحانی در سال92 شعارهایی را مطرح کرد که عملا نتوانست به آنها جامه عمل بپوشاند بههمین دلیل هم بود که مردم از او و دولتش ناامید شدند و حتی اکنون میبینیم که اصلاحطلبان که روزگاری حامی دولت آقای روحانی بودند، از دولت او برائت میجویند و حتی تندترین انتقادها علیه دولت مطرح میکنند. بالابردن انتظارات از مجلس یازدهم یک پروژه سیاسی است که البته مردم هم متوجه چنین سیاسیکاریهایی از سوی اصلاحطلبان هستند. نیروهای اصلاحطلب سعی میکنند که با بالابردن انتظارات از مجلس، نمایندگان مجلس را ناکارآمد جلوه دهند زیرا عملا چهره جریان متبوعشان نزد مردم مخدوش شده است و آنها با حربه تخریب رقیب میکوشند که شاید وجهه عمومی خود را بازسازی کنند که البته نمیتوانند زیرا مردم باهوشتر و دقیقتر از آنچه آنها تصور میکنند، هستند. واقعیت این است که آسیبزدن به مجلس، آسیبزدن به مردم، کشور و انقلاب است. اگر حتی احزاب سیاسی از آسیب ببینند مهم نیست اما نباید کاری کنیم که مردم آسیب ببینند. متأسفانه برخی جناحهای سیاسی برای تأمین منافع خود منافع ملی را نادیده میگیرند که این کار درستی نیست».
او درباره شرایط امروز اصلاحطلبان هم گفت: «من خیلی پیگیر مناسبات درونی اصلاحطلبان نیستم و برایم مهم هم نیست اما به دلیل آنکه در کشور ما حزب قوی وجود ندارد معمولا در مواقعی شاهد اختلافهای درونی احزاب و جناحها هستیم واقعیت این است که اصلاحطلبان در مقطع کنونی آینده خود را در معرض خطر میبینند؛ به همین دلیل علیه یکدیگر میتازند و سعی میکنند؛ البته بهنظر میرسد که اصلاحطلبان با همه اختلافاتی که با یکدیگر دارند مانند انتخابات ریاستجمهوری دوره یازدهم در لحظه آخر پشت یک ایده واحد میایستند».
مهدی چمران در پایان درباره وضعیت سرمایه اجتماعی جبهه اصلاحات گفت: «اکثریت مردم دیگر همراه اصلاحطلبان نخواهند شد اما ممکن است که گروهی تحت تأثیر تبلیغات آنها قرار بگیرند اما قاطبه مردم دیگر هیچ اقبالی به جبهه اصلاحات نشان نمیدهند».
دیدگاه تان را بنویسید