پورابراهیمی: خروج از «سوئیفت» تنها راه برون‌رفت از تحریم است

کد خبر: 1002043

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: این کمیسیون عصر امروز با حضور رئیس بانک مرکزی وضعیت بازار ارز را بررسی می‌کند که از رئیس مجلس هم دعوت کردیم در این جلسه حضور یابد.

پورابراهیمی: خروج از «سوئیفت» تنها راه برون‌رفت از تحریم است

خبرگزاری مهر:رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ایران هم مانند روسیه می‌تواند با ایجاد یک پیام رسان مشترک با کشور‌های همسایه از سوئیفت خارج شود که راه خروج از تحریم‌ها همین مساله است.

محمدرضا پورابراهیمی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت اقتصادی کشور، گفت: همزمان با تشکیل مجلس یازدهم و از همان ابتدا موضوعات اقتصادی با محوریت رئیس مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در آن جلسات مسائل بازار پول، بازار سرمایه و تعیین تکلیف جا ماندگان سهام عدالت بررسی شد.

وی افزود: همچنین از روز یکشنبه کمیسیون‌ها به صورت رسمی تشکیل شد و ما جلساتی درباره مسائل ارزی برگزار کردیم و روز گذشته سه جلسه در این راستا تشکیل شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از جلسات روز گذشته با حضور معاونان اقتصادی وزارت خارجه و مدیران ارشد این وزارتخانه به دلیل ضرورت تقویت دیپلماسی اقتصادی و وظایفی که این معاونت دارد برگزار شد.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه جلسه‌ای هم با حضور معاونان وزیر جهان کشاورزی برگزار شد و گزارشی از آخرین وضعیت تامین کالا‌های اساسی ارائه کردند، گفت: همچنین معاونان وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه و تجارت هم روز گذشته در جلسه کمیسیون اقتصادی حضور یافتند و گزارشی در حوزه‌های مرتبط با خود به نمایندگان ارائه کردند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت:امروز بعد ازظهر التهابات بازار ارز با حضور رئیس کل بانک مرکزی در کمیسیون اقتصادی بررسی می‌شود که از رئیس مجلس شورای اسلامی هم دعوت کردیم که در این جلسه حضور یابد.

پورابراهیمی با بیان اینکه دولت به توان داخلی در عرصه اقتصاد توجهی ندارد، اظهار داشت: نگاه دولت طی سال‌های اخیر این بوده که حل مسائل اقتصادی به برجام، اینستکس و SPV گره خورده و بر این اساس از ظرفیت‌های داخلی غفلت کرده است. این در حالی است که با تکیه بر توان داخلی و اقتصاد مقاومتی مشکلات ارزی قابل مدیریت است.

وی متذکر شد: کشور ما حتی اگر نفت هم صادر نکند، توان اقتصادی بسیار زیادی در حوزه غیرنفتی دارد که پاسخگوی نیاز‌های داخل کشور است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر ضرورت مدیریت منابع ارزی انباشته شده در خارج از کشور گفت: امروز بخش بسیار زیادی از منابع ارزی چه در بخش دولتی و چه در بخش مردمی، در خارج از کشور انباشته شده است که دولت باید ساز و کار دسترسی به این منابع را تغییر دهد.

پورابراهیمی تاکید کرد: دولت باید اجرای پیمان‌های پولی دو جانبه و چندجانبه را در دستور کار خود قرار دهد چرا که استفاده از این ظرفیت‌ها یکی از راهکار‌های تقویت منابع ارزی کشور است.

وی درباره ارز‌های دیجیتال نیز گفت: ما معتقدیم ارز‌های دیجیتال باید در داخل تولید شود چرا که این مساله باعث سرمایه گذاری می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره بازار متشکل ارزی گفت: مکانیزمی برای عرضه و تقاضا وجود ندارد و معمولا بانک مرکزی در این حوزه دخالت می‌کند که این مساله مشکلاتی را به وجود آورده است و همچنین عملکرد سامانه نیما نباید به گونه‌ای باشد که منجر به بی انگیزگی صادرکنندگان شود.

پورابراهیمی تصریح کرد: باید سازوکاری برای تشویق ورود منابع ارزی مردم به بازار ایجاد شود چرا که طبق برآورد ما این منابع حدود ۲۰ میلیارد دلار است. اما متاسفانه تاکنون سیاست‌های غلط بانک مرکزی باعث شده است مردم حجم عظیم منابع ارزی در اختیار خود را وارد بازار نکنند.

وی همچنین درباره بورس انرژی گفت: باید مکانیزمی ایجاد شود که وزارت نفت در حوزه بورس انرژی صرفا در زمینه عرضه مداخله داشته باشد و در حوزه تصمیم گیری فعالیتی انجام ندهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره اقدام روسیه در خروج از سوئیفت تصریح کرد: نظارت آمریکا بر سوئیفت باعث شده مبادلات ارزی کشور‌ها دچار مشکلاتی شود و از این رو ایران هم مانند روسیه با ایجاد یک پیام رسان مشترک با کشور‌های همسایه از سوئیفت خارج شود که راه خروج از تحریم‌ها همین مساله است.

پورابراهیمی تاکید کرد: اگر مشوق‌های صادراتی ایجاد کنیم، به راحتی می‌توانیم میزان منابع ارزی ناشی از صادرات غیرنفتی را به کوری چشم امریکا افزایش د هیم چرا که آنان تصور می‌کنند می‌توانند ارز را پاشنه آشیل کشور ما قرار دهند، اما ما با حمایت از صادرکنندگان غیرنفتی، ارز را در حوزه نظام اقتصادی تقویت می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که در جنگ نظامی پشت دشمن را به خاک زدیم، با نگاه تخصصی و حرفه‌ای در مسائل اقتصادی قطعا می‌توانیم در عرصه اقتصادی هم آمریکا و دشمنان را شکست دهیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها