هدف ظریف از سفر اخیرش به ترکیه و روسیه چه بود؟

کد خبر: 1000879

یک کارشناس مسایل منطقه گفت: سفر وزیر امور خارجه به روسیه و ترکیه برای نزدیک کردن نظرات سه کشور روند آستانه بود.

هدف ظریف از سفر اخیرش به ترکیه و روسیه چه بود؟

خبرگزاری مهر: سید رضا صدر الحسینی کارشناس منطقه درباره وضعیت سوریه اظهار داشت: با عنایت به شرایط ویژه‌ای که امروز در منطقه و در نظام بین الملل حاکم است، سوریه نسبتاً از وضعیتی با ثباتی برخوردار است.

وی ادامه داد: دلیل این ثبات از این رو است که سوریه مسافری از کشور‌های مختلف به خصوص کشور‌های غربی نداشته است که کرونا در آن شایع باشد، از همین‌رو سوریه کمترین آسیب را از اپیدمی کرونا دیده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: دولت سوریه به رغم کمبود‌های موجود، توانسته است شیوع بیماری کرونا را تا حد ممکن کنترل کند.

صدرالحسینی افزود: در حوزه سیاسی هم باید بگویم که سوریه خود را برای انتخابات سال ۲۰۲۱ آماده می‌کند. علی رغم اختلاف نظر‌هایی که در حوزه معارضین وجود دارد، اما تصمیم به این شده است که برگزاری انتخابات بر اساس قانون اساسی موجود انجام شود و تغییری در قانون انتخابات نیز صورت نگرفته است.

وی عنوان کرد: بر این اساس به نظر می‌رسد که مسئله به بن بست رساندن مذاکرات استانه به نفع هیچ یک از طرفین نیست. چرا که در این ایام ترکیه بسیار تلاش می‌کرد تا مذاکرات آستانه را به نقطه‌ای برساند که در جایی دیگر و توسط کشور‌های دیگر تصمیمی گرفته شود که در نهایت به نفع دولت سوریه نباشد.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه اضافه کرد: اما این اتفاق رخ نداد و در همین حال شاهد بودیم که این مذاکرات بعد از سال جدید خورشیدی و به صورت ویدئو کنفرانسی در سطح وزاری خارجه ایران، روسیه و ترکیه برگزار شد. در حال حاضر نیز محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران برای نزدیک کردن نظرات ۳ کشور سفر‌هایی به مسکو و استانبول داشت.

صدرالحسینی تصریح کرد: همچنین یکی از نتایج این سفر برگزاری نشست سران روند آستانه به صورت ویدئو کنفرانسی است که در آینده برگزار می‌شود. البته نوبت جمهوری اسلامی برای برگزاری نشست سران روند آستانه همچنان برقرار است و بر آن تاکید شده است. با توجه به استقبال سه کشور ضامن روند آستانه، به نظر می‌رسد برای حل و فصل مشکلات سیاسی سوریه در ماه‌های آینده، شرایط بهتری را در این کشور مشاهده خواهیم کرد.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی سوریه یادآورد شد: با توجه به تحریم‌هایی که چند سال قبل علیه نظام سیاسی سوریه توسط آمریکا اعمال شده است، اتفاق خاصی رخ نخواهد داد و تحریم‌هایی که آمریکا تلاش می‌کند علیه دمشق وضع کند، با تحریم‌های قبلی متفاوت نیست.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: در حقیقت در موضوع تحریم‌های «سزار» باید توجه کنیم که این موضوع یک عملیات روانی بوده و در راستای تاثیرگذاری بر روند سیاسی دولت سوریه است. پیش از این هر آنچه تحریم علیه یک کشور مستقر را می‌توان متصور بود، آمریکا، همپیمانان اروپایی همپیمانان منطقه‌ای آن علیه دولت سوریه اعمال کرده اند.

صدرالحسینی خاطرنشان کرد: بر این اساس باید این نکته را مورد توجه داشت که عملیات روانی و رسانه‌ای به وجود آمده در هفته‌های اخیر، تاثیر چندانی بر روی مسئله سوریه نخواهد گذاشت. همچنین در شرایط کنونی و با عنایت به عدم تعهد آمریکایی‌ها به کرد‌های شرق سوریه، اعتماد آن‌ها نسبت به آمریکا کاهش یافته است.

وی بین کرد: به همین دلیل آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند با یک فرافکنی، موضوعات داخلی و مشکلاتی که برایشان پیش آمده را به موضوع منطقه‌ای تغییر دهند و موضوعاتی، چون تحریم‌های سزار و افزایش فعالیت آمریکایی‌ها در شرق فرات نشان دهنده همین موضوع است.

این کارشناس مسائل منطقه در خاتمه افزود: اقدامات آمریکایی‌ها بیشتر برای فریب افکار عمومی و جبران مشکلات داخلی در این کشور است تا توجه‌ها را به سمت مسائل منطقه‌ای در غرب آسیا جلب شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین