علت کبد چرب: ۱۲ دلیل کبد چرب که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید

کد خبر: 933558

همان‌طور که در نوشته‌های پیشین گفته شد بیماری کبد چرب یک مشکل جدی کبدی است که نباید از آن غافل شد. پس با ما در این نوشتار همراه باشید تا شما را با دلایل آن آشنا کنیم.

علت کبد چرب: ۱۲ دلیل کبد چرب که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید

حتما نام بیماری کبد چرب به گوش‌تان خورده است. یک بیماری جدی که افراد زیادی را در سراسر جهان مبتلا کرده است. حتما می‌خواهید بدانید علت کبد چرب چیست. خوب، باید بدانید کبد چرب را استئاتو هپاتیت نیز می‌گویند و به شکل‌های مختلفی بروز مي‌کند. یک علت کبد چرب سوء مصرف الکل است.

در ادامه شما را به ۱۲ علت کبد چرب آشنا خواهیم کرد.

علت کبد چرب: ۱۲ دلیل احتمالی کبد چرب که بهرت است با آن‌ها آشنا شوید

۱. مصرف خوراکی‌های زیاد سرخ شده

مشکلی که به نام کبد چرب شناخته می‌شود با انباشت مداوم چربی در کبد ایجاد می‌شود. تجمع چربی‌ها در کبد در نهایت به حجم قابل توجهی از چربی منتج می‌شود و عملکرد کبد را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.

در این‌جا است که علائم کبد چرب بروز می‌کنند و موجب افزایش وزن، فشار خون بالا و کاهش یا افزایش بدون دلیل وزن می‌شود که در نهایت هیچ دلیل بالقوه‌ای ندارد. این مشکل با رژیم غذایی‌تان آغاز می‌شود و اگر خوراکی‌های سرشار از چربی بد مصرف کنید، مانند چیزبرگرهای چرب، خودتان را در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب و مشکلات دیگری مانند چاقی و کلسترول قرار می‌دهید.

مطلب مرتبط: با کبد چرب و درمان آن آشنا شوید

۲. قند موجود در رژیم غذایی‌تان

رژیم غذایی شما بخش ضروری از آن چیزی است که شما را سالم نگه می‌دارد - یا چیزی که شما را بیماری می‌کند. کبد چرب می‌تواند مسئول نشانه‌هایی مانند افزایش وزن، درد شدید در کبد و مشکلات قلبی، فشار خون بالا یا کلسترول است.

ممکن است رژیم غذایی شما علت کبد چرب‌تان باشد، ولی نباید فکر کنید چربی‌های بد تنها دلیل این شرایط هستند. وجود قند بیش از حد در رژیم غذایی‌تان نیز یک علت دیگر برای کبد چرب است. به ویژه اگر دیابت داشته باشید. وجود قند زیاد در رژیم غذایی‌تان برای ابتلای‌تان به کبد چرب کافی است.

۳. مشروبات الکلی

پیشتر درباره بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) که به خاطر عوامل دیگر ایجاد می‌شوند صحبت کردیم. یکی دیگر از دلایل ابتلا به کبد چرب عبارت است از سوء مصرف مشروبات الکلی. این نوع کبد چرب را بیماری کبد چرب الکلی می‌نامند.

در این مورد، آسیب وارد شده به کبد به خاطر چربی نیست، ولی در عوض الکل به صورت مداوم به کبد حمله می‌کند. انتظار می‌رود کبد به تصفیه سموم از بدن بپردازد و الکل مواد بسیار بیشتری را برای تصفیه در کبد قرار می‌دهد. این امر در نهایت به تخریب کبد و در نهایت به کبد چرب منجر شود. همچنین توجه داشته باشید که اعتیاد به الکل می‌تواند زودتر از کبد چرب غیرالکلی شما را بکشد.

۴. مشکلات کلسترول

اگر می خواهید سلامت باشید بهتر است سطح بهینه کلسترول را حفظ کنید زیرا کلسترول بالا یکی از مواردی است که شما را در معرض خطر بیماری قلبی و مراجعه به بیمارستان قرار می‌دهد. بهتر است سطح معمول کلسترول‌تان در ۲۰۰ میلی‌گرم به ازای هر دسی‌لیتر یا کمتر از آن باشد. اگر این رقم به ۲۳۹ میلی‌گرم به ازای هر دسی‌لیتر برسد کلسترول‌تان بالا است. چه چیزی باعث می‌شود کلسترول داشته باشید؟ بزرگترین و اصلی‌ترین دلیل کلسترول بالا عبارت است از یک رژیم غذایی بد - رژیمی که چربی‌های بد در آن زیاد است.

ولی کلسترول تنها به خاطر رژیم غذایی‌تان نیست، وجود سابقه خانوادگی نیز شما را در معرض کلسترول بالا قرار می‌دهد. کلسترول بالا یکی از علت‌های کبد چرب است و ارتباط نزدیکی با هم دارند.

علت کبد چرب: ۱۲ دلیل احتمالی کبد چرب که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید

۵. بیماری قلبی

بیماری قلبی نیز در کبد چرب نقش دارد. اگر رژیم غذایی شما ناسالم باشد پس به صورت بالقوه مستعد ابتلا به بیماری قلبی و کلسترول هستید. این موضوع در ارتباط با سابقه خانوادگی افراد نیز صدق می‌کند، به این دلیل شایسته است سابقه خانوادگی‌تان را بررسی کنید تا اطمینان حاصل کنید در معرض خطر نیستید. اگر علاوه بر بیماری قلبی یکی از موارد مطرح شده در این نوشتار را دارید در معرض خطر جدی کبد چرب هستید.

شیوع بیماری قلبی در کبد چرب الکلی و غیر الکلی رخ می‌دهد. در کبد چرب الکلی فشاری که به واسطه الکل بر بدن‌تان ایجاد می‌شود به کبد محدود نمي‌شود و در نهایت کلیه، پوست، مثانه و قلب را نیز درگیر خواهد کرد.

مطلب مرتبط: رژیم کبد چرب: چه خوراکی‌هایی را باید مصرف کرد و از چه خوراکی‌هایی اجتناب کرد؟

۶. تری گلیسیرید

چربی‌های بد را که پیشتر به آن اشاره کردیم به خاطر دارید؟ آن‌ها تری گلیسیرید هستند. تری گلیسیرید نوعی چربی است که معمولا در خون وجود دارد.

تری گلیسیرید عبارت است از چربی‌ها، مواد مغذی و کالری‌هایی که بدن‌تان جذب نمي‌کند. این‌ها وارد جریان خون‌تان می‌شوند و این جریان خون به تمام بخش‌های بدن از جمله قلب و کبدتان می‌رود. اگر در قلب‌تان بمانند در معرض ریسک فزاینده کلسترول و بیماری قلبی قرار خواهید گرفت. اگر در کبدتان بماند، در معرض بیماری کبدی قرار خواهید گرفت.

۷. فشار خون بالا

فشار خون عادی ۱۲۰ بر ۸۰ سیستول به دیاستول است. اندکی تغییر در این ارقام در طول روز طبیعی است و چندین فاکتور بر اندازه‌گیری این عدد تأثیرگذار است، مصلا کار کردن بیش از حد، خستگی یا استراحت، و خالی یا پر بودن معده. نوع نوشیدنی که مصرف می‌کنید و غذایی که مي‌خورید نیز بر فشار خون‌تان تأثیرگذار است. استرس نیز بر فشار خون تأثیرگذار است.

فشار خون بالا می‌تواند در افراد خانواده دیده شود (سابقه خانوادگی تأثیرگذار است) یا این‌که در نتیجه سبک ناسالم زندگی باشد. اگر فشار خون بالا دارید و علاوه بر آن دیگر علائم مطرح شده در این نوشتار در شما وجود دارد، در معرض خطر کبد چرب هستید.

۸. پیش دیابت دارید

دیابت شرایطی است که از رژیم غذایی و وزن‌تان به وجود می‌آید - یا ممکن است به خاطر ژنتیک و سابقه خانوادگی‌تان باشد. دیابت دو نوع است، دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲. معمولا دیابت با طیفی از بیماری‌ها و مشکلات مانند فشار خون بالا، کلسترول، چاقی و بیماری قلبی در ارتباط است.

بسیاری از افراد نمی‌دانند قبل از ابتلا به دیابت یک مرحله دیگر به نام پیش دیابت وجود دارد. پیش دیابت به این معنی است که شما در معرض خطر جدی ابتلا به دیابت هستید. در مراحل اولیه، نشانه‌ها و علائم دیابت شروع به بروز می‌کنند و بهتر است بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. این شرایط شما را در معرض خطرات جدی سلامتی مانند بیماری قلبی قرار می‌دهد و ممکن است به کبد چرب دچار شوید. اگر این مشکل زود شناسایی شود قابل درمان است.

۹. مقاومت در برابر انسولین

وقتی لوزالمعده دیگر نتواند به خاطر ورود مداوم کربوهیدرات‌ها به بدن سطح قند خون را تنظیم کند، پیش دیابت به دیابت نوع ۱ یا ۲ تبدیل می‌شود. در نتیجه، لوزالمعده مقاومت خود را در برابر انسولین از دست می‌دهد و در آزاد شدن منظم این هورمون در جریان خون به هنگام بالا رفتن سطح گلوکز، وقفه ایجاد مي‌کند.

به همین دلیل لازم است افراد مبتلا به دیابت، انسولین مصرف کنند. وقتی لوزالمعده به خاطر ناتوانی‌اش در شناسایی بالا رفتن قند خون، انسولین تولید نکند، منابع خارجی این خورمون می‌توانند از وارد شدن شوک هیپوگلیسمیک به افراد دیابتی کمک کنند.

اگر پیش دیابت دارید، این احتمال وجود دارد که با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی‌تان از حساسیت در برابر انسولین بهبود پیدا کنید. کربوهیدرات‌ها را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید و سعی کنید برنامه غذایی کتوژنیک داشته باشید، در این برنامه غذایی تمام کالری‌های‌تان از منابع چربی و پروتئین به دست می‌آید و مقدار کربوهیدرات کنترل شده است. قند خون‌تان را بررسی کنید تا در مدت چند هفته شاهد کاهش قابل توجه قند خون ناشتای‌تان باشید.

مطلب مرتبط: چه روش‌های طبیعی وجود دارد که کبد چرب درمان شود؟

۱۰. داروها

افرادی که از کبد چرب رنج می‌برند ممکن است به خاطر داروهایی که مصرف می‌کنند به این مشکل گرفتار شده باشند. برخی داروها تأثیر شدیدی روی کبد دارند. کبد بسیاری از ترکیبات یافت شده در داروهای مدرن را به ترکیبات ثانویه درمان کننده بیماری تبدیل می‌کند. با این حال، این فرآیند تبدیل برای این اندام دشوار است و می‌تواند در تلاش برای پشتیبانی از آسیب‌ها به انباشت رسوبات چربی در کبد منجر شود.

بهتر است افرادی که به صورت روزانه از پروتکل‌های دارویی مزمن که شامل دو درمان دارویی یا بیشتر هستند استفاده می‌کنند به صورت منظم مورد آزمایش قرار بگیرند و وضعیت کبدشان بررسی شود.

اگر به یک پزشک جدید مراجعه کردید که داروهای جدیدی برای‌تان تجویز کرد درباره تأثیرات مسمومیت داروها برای کبدتان بپرسید. اگر بیماری کبدی داشته باشید، پزشک برای‌تان داروهایی تجویز خواهد که در از بین بردن نشانه‌های مشکل‌تان را تشدید نخواهد کرد و از پیشرفت بیماری به شرایط بحرانی‌تر جلوگیری خواهد کرد.

۱۱. کمبود ورزش و فعالیت بدنی

میلیون‌ها نفر در زندگی‌شان سبک زندگی نشسته دارند و فعالیت بدنی فیزیکی ندارند، بنابراین جای تعجب نیست بسیاری از این افراد دچار مشکلات سلامتی می‌شوند. گزینه‌های غذایی نامناسب و کمبود فعالیت بدنی بار زیادی را به بدن وارد می‌کند که به پیشرفت مشکلات سلامتی مانند دیابت، بیماری قلبی و بیماری کبدی منجر می‌شود.

ورزش به کنترل عملکرد قلبی و عروقی و بهبود متابولیسم بدن کمک می‌کند که در نهایت سلامت سیستم گوارش بدن را بهبود می‌دهد. عدم فعالیت بدنی نیز به پیشرفت بسیاری از اختلالات و بیماری‌ها در بدن منجر می‌شود، از جمله بیماری کبد چرب. مصرف هله و هوله، داروهای تجویزی و لم دادن در تمام روز از جمله فاکتورهای فاجعه‌بار هستند.

اگر پزشک بیماری کبد چرب را در شما تشحیص دهد، کارهایی مانند پاکسازی رژیم غذایی و ورزش منظم را به شما توصیه خواهد کرد. با وجود این‌که ورزش به تنهایی به از بین رفتن نشانه‌ها کمک نخواهد کرد ولی دیگر فاکتورهای کنترل کننده مانند رژیم غذایی‌تان را بهبود خواهد داد.

مطلب مرتبط: چربی کبد: علائم، علت‌ها و مشکلات ناشی از آن

۱۲. عوامل خطر

بیماری کبد چرب غیر الکلی عوامل خطری دارد که بخش خاصی از افراد را بیش از دیگران تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر در هر یک از این دسته‌بندی‌ها قرار می‌گیرید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید و وضعیت سلامتی‌تان را کنترل کنید.

پزشک از آزمایش خون برای بررسی بالا رفتن آنزیم‌های کبد استفاده می‌کند. برخی فاکتورهای خطر عبارتند از:

  • سطوح بالای تری گلیسیرید کلی، (کلسترول)، در خون.
  • چاقی و اضافه وزن.
  • افرادی که از عوارض سندرم متابولیک رنج می‌برند.
  • زنانی که سندرم تخمدان پلی کیستیک دارند.
  • افرادی که مشکل آپنه خواب دارند.
  • دیابتی‌ها و افرادی که از داروهای مزمن استفاده می‌کنند.
  • افراد مبتلا به مشکلات تیروئید مانند پرکاری تیروئيد.
  • افرادی که کم کاری غده هیپوفیز دارند.

اگر در هر یک از این دسته‌بندی‌ها قرار می‌گیرید، برای بررسی بیشتر با پزشک‌تان تماس بگیرید.

منبع: simplyhealth

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت